Εσωτερική ρύπανση και επιμόλυνση αποφέρουν αρνητικά αποτελέσματα στο άσθμα.

Ως Παγκόσμια Ημέρα Άσθματος έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται την πρώτη Τρίτη του Μαΐου.

 Το άσθμα χαρακτηρίζεται ως σύγχρονη επιδημία αφού η συχνότητά του έχει σχεδόν τριπλασιαστεί την τελευταία 20ετία , όταν στην Ελλάδα το 8,6% του γενικού πληθυσμού περίπου πάσχει από άσθμα.

Τα συμπτώματα του άσθματος επηρεάζουν την υγεία του ασθενούς αλλά και την ποιότητα της ζωής του

Στους παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν μια κρίση άσθματος περιλαμβάνονται κυρίως περιβαλλοντικοί παράγοντες, όπως τα εισπνεόμενα αλλεργιογόνα  της εσωτερικής ρύπανσης (παράγωγα των ακάρεων της σκόνης , γύρη, τα αλλεργιογόνα ή λέπια ζώων, τρίχες, τα παράσιτα που ζουν στην σκόνη), τον καπνό, η επιμόλυνση των εσωτερικών χώρων, η ατμοσφαιρική ρύπανση, τα ερεθιστικά χημικά, γύρεις διαφόρων δένδρων ή φυτών, μύκητες – μούχλα , πούπουλα, φάρμακα και διάφορες τροφές,κλπ.

Σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση του άσθματος σε κάποιον άνθρωπο παίζει η αλλεργική του προδιάθεση, με αντιδράσεις σε ένα διαφορετικό σύνολο παραγόντων και για αυτό το λόγο η ταυτοποίηση των παραγόντων που πυροδοτούν μια κρίση άσθματος (καθώς και το πώς ο ασθενής μπορεί να τους αποφεύγει) είναι ένα σημαντικό βήμα για κάθε πάσχοντα ώστε να μάθει πώς να ελέγχει τη νόσο του.

Τι είναι το άσθμα; (what -is-asthma)

Παράλληλα με την φαρμακευτική αγωγή, θα πρέπει να επιχειρείται αποφυγή των παραγόντων του προβλήματος που πυροδοτούν το άσθμα (αλλεργιογόνα, υγρασία , έντονες μυρωδιές, ιογενείς λοιμώξεις, αλλά και ορισμένα φάρμακα και τροφές κλπ).

Οι έρευνες δείχνουν ότι, το άσθμα μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά με την κατάλληλη θεραπεία και σχεδόν όλους τους ασθματικούς ασθενείς να μπορούν με επιτυχία να διατηρήσουν έναν καλό έλεγχο του άσθματος τους, έτσι ώστε να ζουν μια φυσιολογική ζωή, με συμμετοχή στο σχολείο, την εργασία και άλλες καθημερινές δραστηριότητες αποφεύγοντας τις συχνές επισκέψεις στο νοσοκομείο.

Η επίδραση της χαμηλής ποιότητας του αέρα των εσωτερικών χώρων στην ανθρώπινη υγεία, μπορεί να γίνει αντιληπτή από αλλεργικά, χρόνια ρινικά η και πνευμονικά συμπτώματα. Επιστημονικές  ιατρικές έρευνες και μελέτες αναφέρουν ότι, αν γινόταν σωστή διαχείριση στην καθαριότητα των εσωτερικών χώρων, τότε ένα μεγάλο ποσοστό από τα άτομα που τους επισκέπτονται για προβλήματα υγείας που προέρχονται από το επιβαρυμένο με “αιωρούμενα ρυπογόνα μικροβιακά φορτία” , δεν θα τους επισκέπτονταν.

Η συμβίωση μας με τα ακάρεα της εσωτερικής σκόνης, αλλά και η πολύτιμη χρησιμότητα ενός  συντονισμού δράσεων, για τον ‘‘έλεγχο αιωρούμενων ρυπογόνων μικροσωματιδίων ” κρίνεται απαραίτητηώστε να αποφευχθεί  επιμόλυνση στους εσωτερικούς χώρους, για περισσότερη φροντίδα στην θεραπεία των ασθενών.

Πολλά μωρά – νήπια περνούν τον χρόνο τους στα πατώματα παίζοντας. Προσοχή στα μικροβιοκτόνα και άλλες τοξίνες που μεταφέρονται παντού μέσω της σκόνης. Τα παιδιά αγγίζουν τις επιφάνειες και καταπίνουν σκόνες μαζί με άλλες ουσίες κάθε φορά που βάζουν τα χεράκια τους στο στόμα.

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην επιλογή των μεθόδων,  γιατί μια εφαρμογή χωρίς τον απαιτούμενο Επαγγελματικό εξοπλισμό, την επαγγελματική κατάρτιση σε επαγγελματικές Bio-εφαρμογές απορρύπανσης με αναζωογόνηση και Εξυγίανση του περιβάλλοντα χώρου, θα μπορούσε να αποφέρει αρνητικά αποτελέσματα στην εκτελεσθείσα θεραπευτική αγωγή.

Επιπλέον η κατάλληλη ενημέρωση για τις απαιτήσεις μίας θεραπείας, μαζί με την ανάγκη μέριμνας για την υγεία, μέσα από την διαχείριση των προβλημάτων που ανακύπτουν στον εσωτερικό περιβάλλοντα χώρο, έχει σαν αποτέλεσμα την υιοθέτηση ανάλογων εναλλακτικών μεθόδων μιας ισορροπημένης καθαριότητας για την διασφάλιση μιας καλύτερης ποιοτικής διαβίωσης.

Όταν οι ασφαλείς και υγιείς εσωτερικοί χώροι είναι υποχρέωση όλων μας, οι αποτελεσματικές εφαρμογές που σέβονται τον Άνθρωπο και το Περιβάλλον κρίνονται απαραίτητες, ώστε να δημιουργείται στο μέγιστο βαθμό, μια απόλυτα υγιής διαβίωση στους εσωτερικούς χώρους. Οι Βεβαιωμένες υπηρεσίες των Επαγγελματικών Bio-εφαρμογών καθαρισμού, πρέπει να συμπεριλαμβάνουν στις εξειδικευμένες μεθόδους , μικροβιολογική & βακτηριακή απολύμανση, για την διατήρηση των εσωτερικών χώρων στα υψηλοτέρα Standards.

Πληροφορίες με email στο info@hygienichome.gr  η να καλέστε στο τηλέφωνο 2104829839, 6932245887

Ιωάννης Βγενής
Cleaning Advisor

Πηγή:  http://cleaningnews.gr/post10183/

Περισσότερα Άρθρα

Η Επικινδυνότητα της επιμόλυνσης στους εσωτερικούς χώρους

Προσοχή στην ερεύνα αγοράς για την Ανοιξιάτικη καθαριότητα με τις οικονομικότερες λύσεις.

Εξασφαλισμένες Υπηρεσίες Υγιεινής Χώρων Φιλοξενίας Ζώων.!!

Περιβάλλον Υπνοδωματίου…

Τι Πρέπει να Προσέξετε πριν Καθαρίσετε τα Στρώματα.

Bio-καθαρισμός στρωμάτων : Μια αγνοημένη υπηρεσία !!!

“Καθαρά Δωμάτια με φιλικό περιβάλλον”,  (Green and Clean Rooms) ,

Φροντίδα με σωστή συντήρηση των στρωμάτων.

Οι “10 μισές αλήθειες” για την δήθεν ποιοτικά φθηνή καθαριότητα.

Η συμβίωση με τα ακάρεα και η αντιμετώπιση τους.

Γνωρίζετε που καθαρίζονται και φυλάσσονται τα χαλιά σας ;

Η Διαφορετικότητα των Φιλοπεριβαλλοντολογικών Πρακτικών και Μεθόδων στους Εσωτερικούς Χώρους.

Οι Βιο-επιδράσεις της ‘‘ανεξέλεγκτης προαγωγής ’’ βιοκτόνων στους εσωτερικούς χώρους.

Εναλλακτική Καθαριότητα : Δεν πλένω….. Απορρυπαίνω – Εξυγιαίνω – Εξοικονομώ .

 

About Giannis Vgenis