Οι 10 +1 λόγοι μείωσης – αποφυγής αλλεργιών με την καθαριότητα.

Όταν , οι αλλεργικές παθήσεις πολλαπλασιάζονται, τα αποτελέσματα επιστημονικών ερευνών αναφέρουν ότι, αιτία για εκατομμύρια θανάτους  ευθύνεται  η ρύπανση αλλά και η επιμόλυνση του αέρα των εσωτερικών χώρων, τότε η ενημέρωση και η λήψη μέτρων είναι απαραίτητη.  

Απαραίτητες αλλά και πιο αυστηρές κρίνονται πλέον και οι προδιαγραφές, για τις προσφερόμενες υπηρεσίες καθαρισμού. Όλο και πιο συχνά, αρχίζουν να εμφανίζονται συμπτώματα αλλεργικών παθήσεων, ακόμα και  μετά την καθαριότητα, από εισπνεόμενα αλλεργιογόνα  ή (αερο-αλλεργιογόνα της εσωτερικής ρύπανσης), αλλά και αυτά που προκαλούν αλλεργία αποκλειστικά δια της επαφής με το δέρμα. Δυστυχώς αποτελέσματα μελέτης αναφέρουν ότι σε καποιε περιπτοσεις μπορεί και να υπάρχει σχέση μεταξύ  Αλλεργιών και καρκίνου.

Μελετήστε τους 10+1 λόγους για περισσότερη ενημέρωση.

 • Όταν ο σύγχρονος τρόπος ζωής «γεννάει αλλεργίες», χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην σωστή χρήση του εξοπλισμού, είτε γίνεται από ιδιώτες , είτε από επαγγελματίες στην καθαριότητα, διότι μια εφαρμογή χωρίς την ορθή επιλογή των μεθόδων  με τον κατάλληλο εξοπλισμό και την κατάρτιση σε εφαρμογές καθαριότητας του περιβάλλοντα χώρου, θα μπορούσε  να αποφέρει αρνητικά αποτελέσματα, ακόμα και στην εκτελεσθείσα θεραπευτική αγωγή.
 • Στην Ελλάδα , τα προβλήματα της ποιότητας του αέρα στους εσωτερικούς χώρους είναι σε υψηλά επίπεδα, όχι μονό από την αιθαλομίχλη και την αφρικανική σκόνη, αλλά και από την αναπτυσσόμενη  ενδοοικιακή ατμοσφαιρικής ρύπανση, που δημιουργείτε από την επιπρόσθετη επιμόλυνση από την ελλιπή ενημέρωση  για την σωστή χρήση των εφαρμογών της ηλεκτρική σας σκούπας , “εμπλέκοντας” τους καταναλωτές, στην επιβάρυνση του  εσωτερικού περιβάλλοντος.
 • “Εμπλέκει”όμως και επαγγελματίες που ασχολούνται με τον καθαρισμό των αντικειμένων στους εσωτερικούς χώρους, (στρώματα, σαλόνια, χαλιά- μοκέτες, κλπ), όταν δεν κάνουν αυτά που ορίζει η εφαρμογή των κανόνων ορθής υγιεινής, σε όλα τα στάδια της διαδικασίας, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η ίδια τη ζωή των καταναλωτών, στον βωμό της ακόρεστης ανθρώπινης πλεονεξίας και του αλόγιστου οικονομικού κέρδους, θυσιάζοντας Υγεία -Περιουσία – Περιβάλλον, περιφρονώντας συγχρόνως, και τις ηθικές αξίες.
 • Η Πολυπλοκότητα ενός Σύγχρονου και Εξελισσόμενου Εσωτερικού Περιβάλλοντος μπορεί να αντιμετωπιστεί με εναλλακτικές διαχειριστικές εφαρμογές, διότι η επιμελημένη εφαρμογή μέτρων με στοιχειώδεις κανόνες, για την τήρηση μιας αποτελεσματικά ισορροπημένης  καθαριότητας, μπορεί να περιορίσει κατά πολύ συμπτώματα ασθενειών, ή και να αποφευχθούν (τουλάχιστον εν μέρει), αν η ελλιπής ενημέρωση δεν βοηθούσε  στην αύξηση της μη αποτελεσματικής συντήρησης των εσωτερικών χώρων.
 • Με το ‘‘μην δολοφονείτε τα ακάρεα’’,αυτά  τα κομψά ζωάκια της εσωτερικής σκόνης (Dust mites) ,  σας δίνεται η δυνατότητα  ώστε να περιορίστε τις χρήσεις ή και να αποφεύγετε  βιοκτόνα χημικά σκευάσματα απώθησης ή εξουδετέρωσης όταν δεν χρειάζεται, διότι οι υπερβολές δημιουργούν ανθεκτικότητα, με αποτέλεσμα να γίνονται πιο “επικίνδυνα επιθετικά” και όταν υπάρξει ανάγκη επέμβασης, να γίνεται με πολύ δραστικά χημικά. Η συμβίωση μας με τα ακάρεα της εσωτερικής σκόνης, αλλά και η πολύτιμη χρησιμότητα ενός  συντονισμού δράσεων, για τον  ‘‘έλεγχο αιωρούμενων ρυπογόνων μικροσωματιδίων”, ώστε να αποφευχθεί  επιμόλυνση στους εσωτερικούς χώρους, κρίνεται απαραίτητη.
 • Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι, ακολουθώντας ορισμένους βασικούς κανόνες για την κατάλληλη φροντίδα με σωστή συντήρηση των στρωμάτων, διασφαλίζετε έναν ευχάριστο και υγιεινό ύπνο. Είναι γνωστό ότι κατά τη διάρκεια του ύπνου, το σώμα μας αποβάλλει ιδρώτα και νεκρά κύτταρα ,η ιδανική τροφή για τα ακάρεα , σε συνδυασμό με τα περιττώματα τους γίνονται ο υπ” αριθμόν 1 αλλεργιογόνος παράγοντας παγκοσμίως.
 • Μαζί με την ανοιξιάτικη καθαριότητα , στο σκεπτικό των καταναλωτών είναι είτε στο προσεκτικό πλύσιμο των χαλιών και την αποθήκευση τους, αλλά και τα επιβαρημένα στρώματα και σαλόνια.
 • Είναι σημαντικό να γνωρίζουν οι καταναλωτές ότι,  ή διαδικασία των υπηρεσιών  επαγγελματικής απορρύπανσης, με αναζωογόνηση, εξυγίανση και απολίπανση ενός χώρου, αναπτύχθηκε για να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες εξάλειψης αλλά και ελαχιστοποίησης της εκ νέου ανάπτυξης εστιών μόλυνσης.
 • Αν πρέπει να γίνονται οι εργασίες καθαριότητας από άτομα με αλλεργίες πρέπει, να φορούν μάσκα, να ανοίγουν τα παράθυρα, ενεργοποίηση των συστημάτων με τα ειδικά φίλτρα καθαρισμού του αέρα, ή στο κλιματιστικό αν έχει. Η σωστή χρήση του κατάλληλου εξοπλισμού για την καθαριότητα του σπιτιού μαζί με την ορθή επιλογή των μεθόδων, είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να αποφύγετε τα αλλεργιογόνα που βρίσκονται στο εσωτερικό.
 • Αν οι αλλεργίες σας είναι σοβαρές, ζητήστε να μάθετε για το πρόγραμμα  The Green Purification Group (TGPG), ένα Concept  για ένα περιβάλλον απαλλαγμένο από τα περισσότερα αλλεργιογόνα και ερεθιστικές ουσίες. Η καθαριότητα, πέρα από το να είναι δείκτης πολιτισμού των ανθρώπων που δείχνουν ότι σέβονται τη δημόσια υγεία, είναι και θεμελιώδες δικαίωμα του ανθρώπου, για την προστασία της Δημόσιας Υγείας από τους ¨εχθρούς της¨,  γι’ αυτό η λήψη μέτρων πρόληψης είναι απαραίτητη ως προτεραιότητα έναντι του ελέγχου, από όλους μας- Πολίτες και Πολιτεία!
 • Ρωτήστε τον Ειδικό Αλλεργιολόγο και κλείστε ραντεβού μαζί του, για τα τεστ αλλεργίας και την ορθή εκτίμηση τους, ώστε να γνωρίζετε για τους πραγματικούς παράγοντες που σας ενοχλούν

Πληροφορίες με email στο info@hygienichome.gr  η να καλέστε στο τηλέφωνο 2104829839, 6932245887

Ιωάννης Βγενής
Cleaning Advisor

Πηγή:   http://cleaningnews.gr/post-10-1-λόγοι/

Περισσότερα Άρθρα

Περιβάλλον Υπνοδωματίου…

Μούχλα στο στρώμα!!!!

Πολυδάπανες οι ‘‘κρυφές χρεώσεις’’ μετά τον καθαρισμό στρωμάτων.

Μήπως οι ‘‘Οικολογικοί Bio – κτόνοι’’ κυκλοφορούν ανάμεσα μας;!!!

Η έξαρση της ψώρας , οι παρασιτικές λοιμώξεις και οι ‘’δευτερογενείς επιμολύνσεις ’’.

Οι Βιο-επιδράσεις της ‘‘ανεξέλεγκτης προαγωγής ’’ βιοκτόνων στους εσωτερικούς χώρους.

Αντενδείξεις εφαρμογών με αλληλεπιδράσεις ανεπιθύμητων αποτελεσμάτων.

Τα 20 +1’’ Όταν’’ της Καθημερινότητας μας.!!!

Τι Πρέπει να Προσέξετε πριν Καθαρίσετε τα Στρώματα.

Bio – κτόνος στο σπίτι μας;

 Οι Ψείρες του σώματος- Όλα όσα θα πρέπει να ξέρετε!

Αυτό που φαίνεται Καθαρό, Υγιές είναι;

Δεν κάνουμε εκπτώσεις στην…. 

Εμείς οι γυναίκες θέλουμε το σπίτι μας… 

Βασικές εναλλακτικές λύσεις φροντίδας…. 

Ο 10λογος φροντίδας για οικονομία και… 

Επιτακτική ανάγκη η ανάπτυξη των Bio-εφαρμογών. 

Οι “10 μισές αλήθειες” για την………… 

Η Μούχλα προσελκύει τα……… 

Η συμβίωση με τα ακάρεα και η…………. 

Το «υποτίθεται καθαρό» είναι …….. 

About Giannis Vgenis