Οι ασφαλείς και υγιεινές κατοικίες είναι υποχρέωση όλων μας.

Η ‘‘συμβατική’’ παλιά καλή καθαριότητα του σπιτιού μας, αυτή για την οποία οι μητέρες μας πάσχιζαν τόσο και έδειχναν τόση περηφάνια, δεν είναι μια μανία της νοικοκυράς. Αντίθετα, όσο περισσότερο προχωρούν οι μελέτες για την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και οι μελέτες για τα προβλήματα των αλλεργιών τόσο φαίνεται καθαρότερα πόση σχέση υπάρχει ανάμεσα στο καθαρό, χωρίς σκόνη περιβάλλον του σπιτιού και την υγεία μας.

Είναι πραγματικά υπέροχο το ότι, παρά πολλοί άνθρωποι είναι υπερήφανοι για την καθαριότητα των εσωτερικών χώρων στα σπίτια τους και τις δουλειές τους. Πολλά νοικοκυριά, αλλά και ιδιοκτήτες εσωτερικών χώρων εργασίας, πιστεύουν ότι δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά, μία ποιοτικά υπεύθυνη εταιρεία καθαρισμού  ταπήτων – ταπετσαριών, με αποτέλεσμα να κάνουν την περισσότερη δουλειά μόνοι τους.  Θέλοντας  να τα διατηρούν υποτίθεται καθαρά και όμορφα, σπαταλούν πολύ χρόνο-χρήμα, ενεργεία-χρήμα, ξαναρυπαίνοντας το εσωτερικό περιβάλλον.

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται προς ένα διαφορετικό τρόπο ζωής, πιο φιλικό προς το περιβάλλον. Όσο η ζωή δυσκολεύει ,τόσο το ενδιαφέρον για μια καλύτερη ποιότητα ζωής στο σπίτι θα αυξάνει. Η επιστροφή στις φιλοσοφίες περί εσωτερικής αρμονίας και ηρεμίας ξαναμπαίνουν στην ζωή μας, με χιλιάδες προϊόντα και υπηρεσίες που συνδέονται με την ανθρώπινη αυτή ανάγκη.

Ενημερωμένοι καταναλωτές  =   Ενεργοί καταναλωτές

Οι Καθαριστές ταπήτων – ταπετσαριών, σεβόμενοι τις ανάγκες των καταναλωτών, για παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, καλούνται συγχρόνως να τους ενημερώνουν.

Πρέπει να τους ενημερώνουν, στα διαφημιστικά έντυπα, στην Ιστοσελίδα αλλά και στα δελτία παραλαβής όχι μόνο την έδρα η την αποθήκη αλλά και σε ποια τα εταιρεία τα δίνουν, αν τα δίνουν φασών σε άλλους, ώστε να είναι ενήμεροι που θα πλυθούν και θα φυλαχτούν τα χαλιά τους.

Η ενημέρωση πρέπει να γίνεται, χωρίς υπερβολές, έτσι ώστε να μπορέσουν κατανοήσουν τα προβλήματα που μπορεί να προκύψου, αν τα χαλιά- μοκέτες παραμείνουν στα σπίτια, χωρίς τουλάχιστον να τους παραχθεί έστω μια απορρύπανση χωρίς την χρήση χημικών.

Οι Καθαριστές ταπήτων – ταπετσαριών, πρέπει να δίνουν όλες τις δυνατότητες στους καταναλωτές,  για την παροχή απορρύπανσης στα χαλιά- μοκέτες, είτε στις εγκαταστάσεις τους , είτε επιτόπου αλλά ακόμα και για παροχή χρήσης εξοπλισμού για να μπορούν να έχουν μια χαμηλότερη επιβάρυνση.

Οι καταναλωτές θα πρέπει να ζητούν, εκτός από τα δελτία παραλαβής, περισσότερα στοιχειά όπως, που βρίσκονται οι εγκαταστάσεις – επιμελητήριο -σωματείο- επαγγελματική κατάρτιση –μεθόδους καθαρισμού, κλπ., πριν δώσουν τα χαλιά τους η ακόμα και να τους παρέχουν κάποια επιτόπια εργασία.

Πρέπει να προσέχουν τους ‘‘υποτιθεμένους καθαριστές’’ που διαφημίζουν χαμηλές τιμές, με μηχανολογικό εξοπλισμό και χώρους φύλαξης που δεν έχουν , η και μεθόδους καθαρισμού που δεν τις κάνουν η και δεν τις γνωρίζουν, με τα υποτιθέμενα πρωτοποριακά συστήματα καθαρισμού, αποσπόντας την προσοχή τους!!

Πρέπει όμως και οι καταναλωτές με τις επιλογές τους να ευνοούν και να χρησιμοποιούν τις εξειδικευμένες υπηρεσίες παροχή υπηρεσιών με υψηλή ποιότητα στοGreen Service,από τους Επαγγελματίες καθαριστές ταπήτων – ταπετσαριών, αλλά και όσους συνεργάζονται μαζί τους, έτσι ώστε να μειώνονται τέτοια φαινόμενα αλλά θα μπορέσουν να συμβάλουν και στην μείωση επιβαρύνσεων προς το περιβάλλον.

Χρήσιμες οδηγίες για την καλή συντήρηση των εσωτερικών χώρων.

Η αγορά ενός χαλιού ενός σαλονιού η και ενός στρώματος, δεν έχει να κάνει μόνο με τη διακόσμηση και την αισθητική του χώρου, αλλά είναι ταυτόχρονα και μία σοβαρή επένδυση.

Η συνάρτηση της ποιότητας των υλικών κατασκευής, η προέλευσή αλλά ακόμα και η σπανιότητα της παραγωγής, είναι κάποια από τα βασικά κριτήρια και χαρακτηριστικά τα οποία θα πρέπει να εξετάσετε πριν προχωρήσετε σε αγορά.

Μέχρι σήμερα γνωρίζατε ότι:

· 1) Η σωστή επιλογή σε συνδυασμό με την  σχολαστική συντήρηση θα κρίνουν την απόδοση μιας επένδυσης, που «ντύνει» ιδανικά το σπίτι.

·  2) Η «θωράκιση» της με μονωτικά υλικά φιλικά προς το περιβάλλον,  παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στη οικογενειακό προϋπολογισμό.

Μέχρι σήμερα δεν γνωρίζατε ότι:

· 1) Η σωστά εφαρμοσμένη εντατική περιποίηση ενός εσωτερικού χώρου, διατηρεί αναλλοίωτη τη φινέτσα και λεπτότητά του στο πέρασμα των χρόνων.

· 2) Ένα ραγδαία αυξανόμενο ενδιαφέρον με απαιτήσεις από τους καταναλωτές, σε θέματα υγιεινής των καθαρών εσωτερικών  χώρων, μέσα από μια τακτή και σωστά εφαρμοσμένη Ισορροπημένη Καθαριότητα, για εσωτερική αρμονία και ηρεμία μιας αναβαθμισμένης ποιότητας διαβίωσης.

· 3) Η Οικολογική Ευαισθητοποίηση, μαζί με τις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις για τις περιβαλλοντικές αλλαγές απαιτούν και την υιοθέτηση χρήσης εξειδικευμένων μεθόδων και συστημάτων επαγγελματικού καθαρισμού. Η ανάπτυξη εναλλακτικών μεθόδων για μια Βελτιωμένη Ποιότητα στον εσωτερικό περιβάλλοντα χώρο είναι Επιτακτική Ανάγκη, λειτουργεί δε ως μέσο ενός Περιβαλλοντικού Συστήματος Διαχείρισης, για τις λύσεις των προβλημάτων που ανακύπτουν στην καθαριότητα.

· 4) Η ανάπτυξη συστημάτων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας του Green Services, είναι ένα δημιουργικό Ποιοτικό Άλμα με υπόβαθρο την αξιολόγηση, ώστε να προσφερθούν οικονομικά ποιοτικές υπηρεσίες καθαρισμού με προστιθεμένη αξία.

Περισσότερα….   Hygienic Home:Εxtra Υπηρεσίες

Η Εφαρμογή των προγραμμάτων του Green Services, αποτελούν την «Ασπίδα προστασίας» σε πραγματικές ανάγκες μιας αναβαθμισμένης ποιότητας διαβίωσης, αλλά και πρωταγωνιστικό ρόλο στην προστασία του περιβάλλοντος .

 Γιατί είναι σημαντικός ο καθαρισμός των εσωτερικών χωρών

Όταν η συμβατική καθαριότητα, που μέχρι τώρα γνωρίζατε είναι παρελθόν, δημιουργείται Επιτακτική Ανάγκη για την επίτευξη άμεσων εφαρμογών στην αποτελεσματική διαχείριση του εσωτερικού περιβάλλοντος χώρου και καθιστούν απαραίτητη την επαγγελματική συνεργασία, με έναν Σύμβουλο Καθαριότητας.

Για πληροφορίες και ενημέρωση μπορείτε να καλέσετε στο τηλέφωνο  2104829839 , 6932245887

Ιωάννης Βγενής

Cleaning Advisor

Πηγή:  http://hygienichome.gr/green-and-clean-rooms/

Είναι Επιτακτική Ανάγκη η Αναβαθμισμένη διασφάλιση μιας ποιοτικά  καλύτερης ζωής.

Περισσότερα Άρθρα

Οι Επιστήμονες πρέπει να παραμείνουν στην Ελλάδα.

Healthy Living: Νέας Γενιάς Καινοτόμα Επιχειρηματικά Προγράμματα.

Εναρμονισμένα πρότυπα καθαρισμού πριν το στρώσιμο των χαλιών

Συντονισμός δράσεων για τον ‘‘έλεγχο αιωρούμενων ρυπογόνων μικροσωματιδίων” και την αποφυγή επιμόλυνσης στους εσωτερικούς χώρους.

Bio – κτόνος στο σπίτι μας;

Επέλαση… κοριών σε όλα τα “κοινωνικά επίπεδα”.

Επικίνδυνα για το περιβάλλον τα ανοιχτά τζάκια σύμφωνα με επιστήμονες

Ποιες αρρώστιες μεταδίδει η ηλεκτρική σκούπα;

Καθαρός, υγιής αέρας για όλους τους εσωτερικούς χώρους

Αναβαθμισμένη Καθαριότητα για Υγεία – Οικονομία – Περιβάλλον

“Αόρατα χημικά κοκτέιλ και ρυπογόνα μικροβιακά φορτία” εγκλωβισμένα στα φυλασσόμενα χαλιά.

Οικιακή Υγιεινή & Υγεία

Επενδύσεις σε Εναλλακτικές Διαχειριστικές Εφαρμογές η λύση για την αντιμετώπιση της κρίσης στην ποιοτική καθαριότητα!

 

 

About Giannis Vgenis

Αφήστε μια απάντηση