Καθαρισμός χαλιών: Υποχρέωση η παράβλεψη;

 Καθαρισμός χαλιών: Υποχρέωση η παράβλεψη;

Δημιουργείστε μια αναβαθμισμένη ποιότητα διαβίωσης για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, με λίγο περισσότερες απαιτήσεις, γιατί η καθημερινότητά μας είναι πολύ δύσκολη. Τα προβλήματα αρκετά και η ανάγκη για ενημέρωση περισσότερη..……….αν τα καλά νέα τα μεταφέρουμε σε ένα συγγενή , φίλο, συνάδελφο, με ένα e-mail η μια αναδημοσίευση θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε στην ενημέρωση τους .

 Με τα στατιστικά που υπάρχουν, ένα μεγάλο ποσοστό συνανθρώπων μας σκέφτηκαν να μαζέψουν και να αποθηκεύσουν τα χαλιά, “καθαρίζοντας τα” μόνοι τους με διάφορους τρόπους για να κάνουν οικονομία. 

Ίσως από παράληψη η από ελλιπή ενημέρωση ,δεν αναλογίσθηκαν  ότι, μαζί θα έχουν εσωκλείσει και πολλές “ασθένειες” για τις οποίες θα οφείλονται μερικώς ή αποκλειστικώς τα “ρυπογόνα μικροβιακά φορτία”, που θα ανακυκλωθούν με το στρώσιμο, παραμένοντας στον περιβάλλοντα χώρο που ζούνε.

Η παράδοση τους στο καθαριστήριο χαλιών, δεν πρέπει να γίνεται μόνο για να τα απαλλάξουμε από τους ‘‘λεκέδες’’ που δεν καθαρίζονται από τα συμβατικά μέσα που έχει ο καθένας σπίτι του.

 Η λανθασμένη μέθοδος καθαρισμού των χαλιών στο ‘‘οικιακό περιβάλλον’’, μπορεί απειλεί την υγεία μας καθημερινά από τις τοξικές βόμβες από υπολείμματα που δεν διασπώνται και παραμονεύουν μέσα στο χαλί, προκαλώντας συχνά δερματικές αλλεργίες, κλπ.

  Στην Ελλάδα η χρήση μεθόδων φιλικών προς το περιβάλλον ήταν περιορισμένη, ενώ σαν νοικοκυριά ίσως να είμαστε και οι πρώτοι στην υπερκατανάλωση λευκαντικών και χλωρίων, αγνοώντας τις έρευνες των επιστημόνων που μας δείχνουν καθαρά πως η αστραφτερή καθαριότητα του χλωρίου, των λευκαντικών και των πανίσχυρων απορρυπαντικών, ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για την ρύπανση των ήδη επιβαρυμένων θαλασσών, ποταμών και λιμνών.

 Μήπως θα πρέπει λοιπόν να αλλάξουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε, όχι μονό όσον αφορά για τα προϊόντα καθαριότητας αλλά και στις υποτιθέμενες φιλικές μεθόδους προς το περιβάλλον και να στρέψουμε το ενδιαφέρον μας σε άλλες, εναλλακτικές και πιο φιλικές προς το περιβάλλον.

Έτσι θα μπορέσουμε να ξεφύγουμε από τις ξεπερασμένες  συμβουλές της γιαγιάς, ώστε να περιφρουρήσουμε ποιο υγιεινά το καθαρό μας σπίτι, δημιουργώντας μια αναβαθμισμένη ποιότητα διαβίωσης για έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Εκτός από την ποιοτική καθαριότητα, οι επί πλέον βασικοί παράγοντες που μας οδηγούν στην επιλογή παράδοσης των χαλιών στο καθαριστήριο είναι η εξοικονόμηση χρόνου, υπερβολικής κούρασης χωρίς το επιθυμητό αποτέλεσμα, αλλά και χώρου γιατί δεν πρέπει να μείνουν στον ίδιο χώρο διπλωμένα.

Όταν η συμβατική καθαριότητα, που μέχρι τώρα γνωρίζατε είναι παρελθόν, δημιουργείται επιτακτική ανάγκη για κατανόηση στα μελλοντικά προβλήματα που μπορεί να προκύψουν, ώστε  να  επιτευχθούν  άμεσες και αποτελεσματικές εφαρμογές, έστω ακόμα και ενός στοιχειώδους  Επαγγελματικού Βio-καθαρισμού με απορρύπανση και αναζωογόνηση, (Green Decontamination), χωρίς την χρήση χημικών, γιατί η καθαριότητα δεν είναι μόνον θέμα αισθητικής αλλά και υγείας.

Η ανάγκη για περισσότερη άνεση σε ένα Καθαρό και Υγιεινό Περιβάλλον, με στόχο την σημαντικότερη Εξοικονόμηση Πόρων και Ενέργειας αλλά για Αντίστοιχη Μείωση Εξόδων, γίνεται διαρκώς μεγαλύτερη.

Η Klintec με τις οικονομικά Εναλλακτικές Λύσεις Αντιρρυπαντικής Τεχνολογίας, θέτει Νέες βάσεις , έτσι ώστε να μπορεί μέσα από τις Μεθόδους Διαχείρισης ,να βοηθήσει ανταποκρινόμενη στην επιτακτική ανάγκη για αναπροσαρμογή της συμβατικής καθαριότητας.

Μέσα από τα δυο πρωτοποριακά προγράμματα  του Bio-Carpet Care Factory Solutions και  Bio- Carpet Care -Home Solutions , για  Ποιοτική Καθαριότητα με την Χαμηλότερη Επιβάρυνση, πιστεύουμε ότι συμβάλουμε στο να μην μείνουν χαλιά στα σπίτια για οικονομία και μετά να υπάρξουν αλλά προβλήματα. (π.χ υγείας κλ.

 Επιπλέον, ενθαρρύνουμε και τις δυο πλευρές, ως προς την υιοθέτηση εναλλακτικών και ενεργειακών φιλικών προς το περιβάλλον, μεθόδων Bio-καθαρισμού, με περισσότερα οφέλη και μικρότερες δαπάνες, ώστε να είναι κοινωνικά αποδεκτές και από τους καταναλωτές. 

 Καθαρισμός χαλιών με τιμές και υποχρεώσεις.

 Τα δυο πρωτοποριακά προγράμματα  του BioCarpet Care Factory Solutions και  BioCarpet CareHome Solutions ,εφαρμόζονται από πολλούς Καθαριστές ταπήτων – ταπετσαριών σε όλη την Ελλάδα, ώστε να μπορούν να παρέχουν στους καταναλωτές όλες τις δυνατότητες  για την παροχή Επαγγελματικού Bio-Καθαρισμού και Προστασίας στα χαλιά- μοκέτες, με Απορρύπανση και Αναζωογόνηση επί τόπου στο σπίτι του η στις εγκαταστάσεις των επαγγελματιών  Καθαριστών ταπήτων – ταπετσαριών, με την χαμηλότερη επιβάρυνση.

Έτσι οι καταναλωτές που αγνοούσαν η είχαν παραβλέψε ι την υποχρέωση απέναντι στο τρίπτυχο υγεία οικονομία-περιβάλλον, μελετώντας τα παραπάνω δεν θα παραλείψουν να κάνουν τουλάχιστον  έναν στοιχειώδη Επαγγελματικό Βio-καθαρισμό με απορρύπανση και αναζωογόνηση, (Green Decontamination), χωρίς την χρήση χημικών, ακόμα και στα χαλιά που υποτίθεται ότι τα έχουν πλύνει από μόνοι τους. ……γιατί το “υποτίθεται καθαρό είναι πιο επικίνδυνο από το βρόμικο”.

Οι τιμές για τα παραπάνω πρωτοποριακά προγράμματα, που μπορούν να τις εφαρμόσουν από επαγγελματίες Καθαριστές ταπήτων – ταπετσαριών, καθορίζονται με τους κανόνες της ελεύθερης αγοράς χωρίς να παρουσιάζονται σοβαρές αποκλίσεις από επιχείρηση σε επιχείρηση.

 Μεγάλη Προσοχή χρειάζεται  διότι -όπως σε όλα τα επαγγέλματα – έτσι και η βιομηχανία καθαρισμού Καθαριστών ταπήτων – ταπετσαριών υπάρχει και το μερίδιο των “κακών” επαγγελματιών της. Δεν μου είναι ευχάριστα αυτά που σας γράφω, αλλά υπάρχουν μερικοί, χωρίς καν επαγγελματική συνείδηση, που λειτουργούν δυστυχώς και “ανέντιμα” με τις παραπλανητικές διαφημίσεις και τις “ψεύτικες υποσχέσεις” τους, “παίζοντας ίσως παιχνίδια” με την υγεία σας, την περιούσια σας αλλά και το περιβάλλον.

 Η Ευαισθητοποίηση για τις Περιβαλλοντικές Αλλαγές μαζί με τις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις των καταναλωτών, σε θέματα υγιεινής για καθαρούς εσωτερικούς χώρους, απαιτούν την χρήση εξειδικευμένων μεθόδων και συστημάτων επαγγελματικού καθαρισμού.

Είναι σαφές ότι ο Καθαρισμός είχε ανάγκη μιας Πραγματικής Αλλαγής και το ενδιαφέρον για  τις Πράσινες Καινοτόμες Επιχειρηματικές Προτάσεις σε Νέα Τμήματα αυξάνεται.

Έτσι με αφορμή την επικείμενη επίσπευση των διαδικασιών υλοποίησης των επιδοτούμενων προγραμμάτων ΕΣΠΑ,  που ξεκινούν το ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ 2011, θα μπορέσουν να αναβαθμίσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους με τα παραπάνω πρωτοποριακά προγράμματα.

Με την επισήμανση πάντα ότι όλες οι υπάρχουσες επιχειρήσεις του κλάδου των Καθαριστών ταπήτων – ταπετσαριών αλλά και οι Νέοι Επιστήμονες Επιχειρηματίες, έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα επιδοτούμενα προγράμματα ΕΣΠΑ, με συγκεκριμένα όμως μηχανήματα και υπηρεσίες, ανά τύπο επιχείρησης.

Δείτε μια ενημερωτική παρουσίαση των προγραμμάτων Bio- Carpet Care -Home Solutions και Bio-Carpet Care Factory Solutions ,για τον ………..…………….  Βio-καθαρισμό  και Προστασία Χαλιών -Μοκετών 2011/07/7-.pdf

Η Klintec με συνεχόμενες προσπάθειες έρχεται να βοηθήσει, στην εφαρμογή και διάθεση μιας προωθημένης τεχνολογίας για ποιοτική καθαριότητα, με τις Εναλλακτικές Μεθόδους Απορρύπανσης για Υψηλή Ποιότητα Υπηρεσίες μέσα από την Επαγγελματική Διαχείριση του Green and Clean.

Η προσπάθεια στην Επαγγελματική Διαχείριση του Green and Clean, για την αναβάθμιση αλλά και την ανάπτυξη Καθετοποιημένων Μονάδων Καθαρισμού ταπήτων, χρειάζονται την στήριξη μικρότερων περιφερειακών Καινοτόμων μονάδων.

Η Καθιέρωση μας ως Πρότυπο Κέντρο Εξειδικευμένων Διαχειριστικών Λύσεων Καθαρισμού , μας δίνει την δυνατότητα ώστε να σας παρέχουμε το αντίστοιχο πακέτο  του “Green Services  ” που χρειάζεστε, για την θωράκιση και ανάπτυξη του υπάρχοντος πελατολογίου, μείωση εξόδων μέσα από την αύξηση της παραγωγικότητας.

Συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας ώστε να ενθαρρύνουμε επιχειρήσεις που ασχολούνται με την καθαριότητα  αλλά και τους καταναλωτές, για να  κρατήσουμε μια ισορροπημένη καθαριότητα  και με απλά βήματα να κάνουμε την μετάβαση προς το “Green Services  “

Πάντα δίπλα και στις ενημερωτικές εκπομπές σε θέματα για μια ισορροπημένη καθαριότητα.

Για πληροφορίες και ενημέρωση μπορείτε να καλέσετε στο τηλέφωνο 2104829839 

 info@klintec.gr

Ιωάννης Βγενής

Cleaning Advisor
Πηγή:http://cleaningnews.gr/?p=2814 

 

About Giannis Vgenis

Αφήστε μια απάντηση