Η επίδραση της χαμηλής ποιότητας καθαρισμού των χαλιών στην ανθρώπινη υγεία.

Οι προσπάθειες για ενημέρωση σε επαγγελματίες καθαριστές χαλιών, ξεκινήσανε τον Μάρτιο του 1999 με τίτλο, “ Το Χαλί : Αυτός ο άγνωστος ! ’’ και σε συνέχεια για ενημέρωση των καταναλωτών πελατών τους με το “ Έσω ευγενής στο χαλί σου’’.

Οι προσπάθειες αναβαθμίστηκαν το 2005 με Εξειδικευμένα Σεμινάρια Επαγγελματικής Κατάρτισης για “ Υφάνσιμες Ύλες και η Χημική Αντιμετώπιση των Ρύπων στα Χαλιά’’, με  Εισηγητή τον καθηγητή Χημικό Σπύρο Πάγκαλο, αλλά και ενημέρωση για κοστολόγηση εργασιών.

Στα Εξειδικευμένα Σεμινάρια Επαγγελματικής Κατάρτισης δίνεται μεγάλη έμφαση στο να κατανοήσουν πρώτα οι επαγγελματίες καθαριστές χαλιών και κατ’  επέκταση να το μεταφέρουν στους καταναλωτές πελάτες τους , για την επίδραση της χαμηλής ποιότητας καθαρισμού των χαλιών στην ανθρώπινη υγεία.

Από το 2003 άρθρα για ενημέρωση είναι αναρτημένα στο διαδίκτυο όπως, Οικιακή καθαριότητα: Πολυτέλεια, ανάγκη, αγγαρεία ή λάθος ενημέρωση; (http://www.filodimos.gr/2003/10-16.shtml?article_cleaning.htm) , Επιλέγοντας τον Επαγγελματία Ταπητοκαθαριστή, αλλά και Υγιεινή με Ανοιξιάτικη Καθαριότητα για Προληπτική Φροντίδα στην αντιμετώπιση Αλλεργικών, Ρινικών η και Πνευμονικών συμπτωμάτων.

Οι καταναλωτές έχουν ‘’στείλει τα χαλιά τους διακοπές’’ με το να καθαριστούν και να φυλαχτούν, η τα πλύνανε μόνοι τους η με κάποια βοήθεια η ακόμα τα ‘’τίναξαν-σκούπισαν’’ και τα φύλαξαν ώστε από τον Οκτώβριο να κάνουν Οικονομία με χειμωνιάτικη φροντίδα στο στρωμένο σπίτι με χαλιά, μιας και τα καύσιμα ανεβαίνουν.

Στο Cleaning News.gr υπάρχουν πολλά άρθρα και Ενημερωτικά  Video – για  Επαγγελματικό Βio-καθαρισμό χαλιών μοκετών, για  Επαγγελματικό Βio-καθαρισμό  στρωμάτων, σαλονιών. αλλά και  το Τι συγκεντρώνονται μέσα στη οικιακή σκόνη.

Η εφαρμογή του τινάγματος για Βio-Καθαρισμό με απορρύπανση στα χαλιά πρέπει να εφαρμόζεται όχι μονό  πριν πλυθούν, αλλά και όταν δεν πλένονται όχι μονό για θέματα υγείας με την μείωση των “ρυπογόνων μικροβιακών φορτίων”, βακτηριδίων, μυκήτων, αφαίρεση αλλεργιογόνων περιττωμάτων ακαρεων, που έχουν διεισδύσει βαθιά στο πέλος τους, αλλά και για να προστατεύονται από τον σκόρο η το σκαθάρι των χαλιών κ.λ.π.

Η εφαρμογή του τινάγματος εκτός της υψηλής ποιότητας στον καθαρισμό προφέρει επιπλέον, λιγότερη ταλαιπωρία στα χαλιά, οικονομία σε καταναλώσεις νερού, αναλωσίμων υλικών, ενέργειας αλλα και περισσότερη προστασία του περιβάλλοντος.

Τι κι αν γίνονται προσπάθειες για ενημέρωση η χαμηλή ποιότητα καθαρισμού των χαλιών συνεχίζει να υπάρχει, με μεγάλες συνέπιες στην υγεία, την οικονομία αλλά και το περιβάλλον.

Στις δυσκολίες της καθημερινότητάς είναι μεγαλύτερη και η ανάγκη για Οικονομικότερες εναλλακτικές λύσεις με Βio Εφαρμογές στην καθαριότητα , γίνεται επιτακτική.

Ο σεβασμός  στις ανάγκες των καταναλωτών, δεν είναι οι υποτιθέμενες παροχές υπηρεσιών υψηλής ποιότητας. Είναι η πραγματική ενημέρωση τους για τι μεθόδους χρησιμοποιείται, τι πραγματικός εξοπλισμός υπάρχει στην επιχείρηση, αλλά και το που γίνονται οι εργασίες και φυλάσσονται τα χαλιά τους.

Τα καλύτερα Οικολογικά –Αντιαλλεργικά υλικά να χρησιμοποιηθούν, είτε από τους καταναλωτές είτε από τους ακαθάριστες, τα χαλί η τα οποία ινώδη αντικείμενο δεν απορρυπανθεί, το πρόβλημα παραμένει.

* Το εξώφυλλο του βιβλίου έχει τοποθετηθεί για να υπενθυμίζει στους Καθαριστές ταπήτων – ταπετσαριών την  σημασία της εφαρμογής του τινάγματος.

Οι συνεχόμενες προσπάθειες έρχονται να βοηθήσουν στην εφαρμογή και διάθεση μιας προηγμένης τεχνολογίας, για μια απόλυτα ποιοτική και Ισορροπημένη καθαριότητα με Οικονομία.

Σε μια αγορά, όπου όλοι  “δείχνουν” ότι έχουν τις ίδιες υπηρεσίες, τι κάνει τη διαφορά;

Στην Klintec, αντί για ενημέρωση με πολλά διαφημιστικά έντυπα που ρυπαίνουν το περιβάλλον, αποφασίσαμε μαζί με όλα τα τμήματα των επιστημονικών ομάδων GreenMiteClean.gr, και  GreenAndClean.gr , να επενδύσουμε στην ενημέρωση των καταναλωτών μέσα από το πρόγραμμα του Επιστήμονα Διαγνώστη – Συμβούλου (Cleaning Advisor), ώστε μέσα από τον θεσμό της χορηγίας (Sponsoring) , να συμβάλλουμε και στην δημιουργία Νέων θέσεων συνεργασίας.

Ο Επιστήμονας Διαγνώστης – Σύμβουλος (Cleaning Advisor), μέσα από τα τεστ προσδιορισμού θα μπορεί να δώσει  αποτελεσματικά αποδοτικές και βιώσιμες λύσεις , ακόμα και αν το χαλί μυρίζει μούχλα, αλλά και αν ο αέρας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους χρειάζεται Εξυγίανση από ρυπογόνους μικροοργανισμούς, ιούς, βακτηρίδια, μύκητες, οσμές, κ.λ.π.

Η Υψηλής Ποιότητας Υπηρεσία Εξυγίανσης όλων των εσωτερικών χώρων , είναι μια φυσική λύση στην εσωτερική ρύπανση, για ένα αρμονικά υγιεινό περιβάλλον με  μειωμένα  μικροβιακά φορτία, βακτηρίδια, μύκητες, χωρίς την χρήση χημικών (Green Decontamination).

Το Πρωτοποριακά Καθαρό Concept που σας προτείνουμε είναι μια  “Πράσινη Πρωτοβουλία”, με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας για να ζούμε καλύτερα. Λειτουργεί ως μια  “ασπίδα προστασίας”, δημιουργώντας  το ιδανικό περιβάλλον για όσους πάσχουν από αλλεργίες, άσθμα η άλλα αναπνευστικά προβλήματα αλλά και για όσους θέλουν να νιώθουν ευεξία.

Το The Green Purification Group (TGPG) είναι το συμπλήρωμα του Klintec Team Cleaning Concept αφού μπορεί να προσαρμοστεί και να εφαρμοστεί με θεαματικά αποτελέσματα και σε επαγγελματικούς χώρους, γυμναστήρια, ξενοδοχεία, χώρους συνεδριάσεων, χώρους φιλοξενίας (Hospitality) καμπίνες πλοίων, μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, παιδικοί σταθμοί , κ.λ.π.

Για πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο τηλέφωνο  2104829839,  6932245887 e-mail: info@klintec.gr

Πηγή : http://cleaningnews.gr/?p=4605

About Giannis Vgenis

Αφήστε μια απάντηση