Pillbugs και Sow bugs οι “ενοχλητικοί μετανάστες” στα σπίτια μας.

Τα Pillbugs και Sowbugs δεν είναι “πραγματικά έντομα” αλλά ζωικοί εχθροί που παρασιτούν και στο εσωτερικό χώρο των σπιτιών μας. Παμφάγα “μαλακόστρακα” που τρέφονται με νεκρή ή σάπια οργανική ύλη , είναι όμως και τα ίδια μια πηγή τροφής για άλλους ζωικούς εχθρούς, όπως τα σαπροφάγα  ‘‘αρπακτικά ακάρεα’’. Αναπνέουν με βράγχια και συνήθως ζουν στο εξωτερικό περιβάλλον κάτω από πέτρες αλλά και σε άλλες υγρές περιοχές, πλούσιες σε οργανική ύλη, φύλλα σκουπίδια, κλπ.

Αυτοί οι ” ακίνδυνοι καθαριστές” , όλο και περισσότερο μεταναστεύουν στον εσωτερικό χώρο των σπιτιών με συνθήκες υγρασίας και οργανικής ύλης, την οποία  χρειάζονται για να τραφούν. Μπορούν να έλθουν απρόσκλητοι, με τα με τα ξυλά για το τζάκι ή άλλα εισερχόμενα ήδη κλπ. Στις περισσότερες περιπτώσεις για αυτές τις κατηγορίες των ζωικών εχθρών που παρασιτούν στον εσωτερικό χώρο των σπιτιών μας, μπορεί να μην χρειαστεί καμιά χημική επεξεργασία για την αντιμετώπιση τους, ακόμα και όταν ο αριθμός τους είναι υπερβολικός.

Για αποτελεσματικά επαγγελματικές εφαρμογές στους εσωτερικούς χώρους, πρέπει να γίνεται Αξιοποίηση των Σύγχρονων Τεχνολογιών για μια Βελτιωμένη Ποιότητα Ζωής εφαρμόζοντας μεθόδους με Bio-εφαρμογές επαγγελματικής απορρύπανσης και εξυγίανσης του χώρου, σε ινώδη υλικά (Στρώματα, Σαλόνια και Χαλιά-Μοκέτες),λείες επιφάνειες, ώστε να επιτυγχάνεται, μείωση του βιότοπου που ευνοεί την ανάπτυξη των  πληθυσμών από αυτά τα παράσιτα, αλλά και να αποφευχθεί η επιμόλυνση του χώρου με αλλεργιογόνους  μολυσματικούς παράγοντες που δημιουργούν άλλα προβλήματα υγείας.

Η ανάγκη μέριμνας για την υγεία, μέσα από την διαχείριση των προβλημάτων που ανακύπτουν στον εσωτερικό περιβάλλοντα χώρο, έχει σαν αποτέλεσμα την υιοθέτηση ανάλογων εναλλακτικών μεθόδων μιας ισορροπημένης καθαριότητας για την βελτιωμένη ποιότητα του.

Η επιμελημένη εφαρμογή με  Επαγγελματικές Bio-εφαρμογές  απορρύπανσης και εξυγίανσης, σε στρώματα, σαλόνια, μοκέτες- χαλιά, λείες επιφάνειες, έχει γίνει επιτακτική ανάγκη για την εξάλειψη των προβλημάτων από την αέρια ρύπανση των εσωτερικών χώρων, που θα προέρχονται από τα περιττώματα και τα αποσυντεθειμένα μέρει των ζωικών εχθρών που παρασιτούν, τους “ρυπογόνους ενδο-οικιακούς μολυσματικούς παράγοντες”, αλλά και τα εγκλωβισμένα “Αόρατα χημικά κοκτέιλ ” ώστε να μην  επιβαρύνουν την υγειά.

Επειδή Αξίζει σε Όλους μας, να Ζούμε Ανθρώπινα, χρειάζεται ιδιαίτερη βαρύτητα και προσοχή στην επιλογή της μεθόδου με τον απαιτούμενο Επαγγελματικό εξοπλισμό,την επαγγελματική κατάρτιση σε Επαγγελματικές Bio-Εφαρμογές απορρύπανσης και εξυγίανσης του εσωτερικού χώρου, χωρίς την χρήση χημικών πριν αλλά και μετά από οποιαδήποτε επεξεργασία περιβαλλοντολογικού η και υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Έχουν δημοσιευθεί άρθρα για τους νέους εισβολείς στα σπίτια μας, ώστε οι καταναλωτές να γνωρίζουν, το γιατί η Επαγγελματική απορρύπανση προσφέρει πολλαπλά οφέλη στην υγεία και σπίτι , αφού θα έχει μειωθεί η “εσωτερική επιμόλυνση” από  τους “ρυπογόνους ενδο-οικιακούς μολυσματικούς παράγοντες”, τα περριτώματα των ακάρεων της εσωτερικής σκόνης (Dust mites) .

Επιπλέων πρέπει να γνωρίζουν ότι, η μείωση των  εσωτερικών βιότοπων και της οργανικής ύλης αποτρέπει την ανάπτυξη των πληθυσμών από ζωικούς εχθρούς που παρασιτούν, όπως τα Ακάρεα-εισβολείς αλλά και το σκαθάρι των χαλιών (Coleoptero Οικογένεια Dermestidae) όπου εκτός από αυτή καθ’ αυτή την προσβολή των χαλιών και των συναφών υλικών, τα εκδύματα και οι τρίχες τους μπορεί να προκαλέσουν κνησμό, δερματίτιδες κτλ. (ανάλογα με τον πληθυσμό και την ευαισθησία του κάθε ατόμου).

Στην Υποστήριξη μιας Ολοκληρωμένης Περιβαλλοντικής Διαχείρισης πρέπει να συμμετέχουμε όλοι ώστε να επιτευχθεί με τον καλύτερο αποδεκτά τρόπο η κάθε αντιμετώπιση.

Εμείς συνεχίζουμε με το Πρόγραμμα Φροντίζω να Ζω Ανθρώπινα, για βελτίωση των συνθηκών προστασίας της Υγείας στους εσωτερικούς χώρους

Για πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο τηλέφωνο  2104829839,  6932245887 e-mail: info@klintec.gr

Ιωάννης Βγενής
Cleaning Advisor

Πηγή: http://cleaningnews.gr/?p=8121

Σχετικά Άρθρα

Ptinidae: Τα έντομα αίνιγμα

Η Μούχλα προσελκύει τα ‘‘αρπακτικά ακάρεα’’ στα σπίτια μας.

Επέλαση… κοριών σε όλα τα “κοινωνικά επίπεδα”.

Αντιμετωπίζοντας το άκαρι της ψώρας σε μια σύγχρονη κοινωνία

Έντομα Υφασμάτων

Οι “10 μισές αλήθειες” για την δήθεν ποιοτικά φθηνή καθαριότητα.

Νέα νομοθεσία για τις ηλεκτρικές σκούπες.

Μήπως γίνεται ‘‘ανεξέλεγκτη χρήση’’ βιοκτόνων στα σπίτια μας;

Bio – κτόνος στο σπίτι μας;.

Η Διαφορετικότητα των Φιλοπεριβαλλοντολογικών Πρακτικών και Μεθόδων στους Εσωτερικούς Χώρους.

Οι Επιστήμονες πρέπει να παραμείνουν στην Ελλάδα

About Giannis Vgenis

Αφήστε μια απάντηση