Bio-Εφαρμογές Καθαρισμού Αντιρρυπαντικής Τεχνολογίας

 

Σύμφωνα με έρευνες από  Οργανισμούς και Υπηρεσίες  Προστασίας Περιβάλλοντος για την έκθεση των ανθρώπων στους αιωρούμενους ρύπους, έδειξαν ότι η ατμόσφαιρα μέσα στα κτίρια μπορεί να έχει ως και πέντε φορές περισσότερα ‘‘ρυπογόνα μικροβιακά φορτία’’ από την εξωτερική, ανεξάρτητα από το αν ο χώρος βρίσκεται στο κέντρο της πόλης ή σε ένα προάστιο.

 Στο σπίτι μας , στο βρεφονηπιακό σταθμό, στην εργασία , στην εκκλησία , στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, κλπ “συμβιώνουμε” με διάφορους ρύπους χημικών ενώσεων, που είτε μεταφέρονται από έξω με τον αέρα και τα ρούχα μας, είτε παράγονται μέσα στους εσωτερικούς χώρους, από τα διαφορά  υλικά, κατασκευής , συντήρησης αλλά και επίπλωσης.

Είναι αλήθεια, πως ένας “άρρωστος εσωτερικός χώρος ” μπορεί να προκαλέσει ανεξήγητους πονοκεφάλους, υπνηλία, ερεθισμούς και αλλεργίες σε όλους μας, πόσο μάλλον σε ένα ευαίσθητο παιδί.

Οι Bio-Εφαρμογές Καθαρισμού Αντιρρυπαντικής Τεχνολογίας  μέσα από  τα προγράμματα του Green Services για το εσωτερικό περιβάλλον, αποτελούν «ασπίδα προστασίας» για τον ίδιο τον άνθρωπο αλλά και τον χώρο στον οποίο ζει και αναπτύσσει δραστηριότητα.

 Η επιμελημένη  εφαρμογή μέτρων με τους στοιχειώδεις  κανόνες για την τήρηση μιας αποτελεσματικής καθαριότητας, βάσει των Bio-Εφαρμογών Καθαρισμού, μπορεί να περιορίσουν κατά πολύ συμπτώματα ασθενειών που θα προέρχονται από τους αιωρούμενους ¨μολυσματικούς παράγοντες ¨ η τα περιττώματα των άκαρεων της οικιακής σκόνης .(π.χ άσθματος, αλλεργικής ρινίτιδας κλπ.)

Μπορεί ,  από την μια η χαλαρότητα του καλοκαιριού και από την άλλη οι δυσκολίες των αρκετών προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε στην καθημερινότητα μας, να μη μας ανησύχησε τόσο πολύ η ποιότητα  του εσωτερικού  περιβάλλοντος του σπιτιού.

Ο Σεπτέμβρης είναι ο μήνας, με το ποιο επιβαρυμένο πρόγραμμα , για την επίτευξη μιας ισορροπημένης καθαριότητας στους εσωτερικούς  χώρους.

Ίσως από παράληψη η από ελλιπή ενημέρωση , ένα μεγάλο ποσοστό συνανθρώπων μας, σκέφτηκαν να μαζέψουν και να αποθηκεύσουν τα χαλιά, “καθαρίζοντας τα” μόνοι τους με διάφορους τρόπους για να κάνουν οικονομία, χωρίς να αναλογισθούν ότι, μαζί θα έχουν εσωκλείσει και πολλές “ασθένειες” για τις οποίες θα οφείλονται μερικώς ή αποκλειστικώς τα “ρυπογόνα μικροβιακά φορτία”, που θα ανακυκλωθούν με το στρώσιμο, παραμένοντας στον περιβάλλοντα χώρο που ζούνε.

Ας δούμε, όμως, μαζί τι μπορείτε να κάνετε:

Ο ήλιος θα είναι  ‘‘σύμμαχος’’ στο να βγάλετε τα στρώματα και τα χαλιά να αεριστούν, γιατί οι ζέστες και η υγρασία έχουν βοηθήσει στην ανάπτυξη των  ‘‘ρυπογόνων μικροβιακών φορτίων’’. 

 Η επιμελημένη  εφαρμογή μέτρων με τους στοιχειώδεις  κανόνες για την εξασφάλιση της καλής υγείας – της δικής μας και κυρίως των παιδιών -είναι η πρόληψη σε συνδυασμό με την τήρηση μιας αποτελεσματικής καθαριότητας.

Πρέπει, αν δεν έχουμε πλύνει τα χαλιά, να φρονήσουμε να γίνει έστω μια στοιχειώδη  απορρύπανση και αναζωογόνηση με Επαγγελματικό Βio-καθαρισμό (Green Decontamination) χωρίς την χρήση χημικών, με σχεδόν στο μισό κόστος.

Οι Bio-Εφαρμογές Καθαρισμού Αντιρρυπαντικής Τεχνολογίας  των προγραμμάτων του Green Services, εφαρμόζονται από Καθαριστές  ταπήτων – ταπετσαριών, παρέχοντας στους καταναλωτές τις δυνατότητες για τον Επαγγελματικό Βio-καθαρισμό με  απορρύπανση και αναζωογόνηση των χαλιών, χωρίς την χρήση χημικών (Green Decontamination) στους εργαστηριακούς τους χώρους, η επί τόπου στο σπίτι σας μαζί με τις εφαρμογές των  Bio-Καθαρισμών στα στρώματα και τα σαλόνια, ξεκινώντας από τα παιδικά δωμάτια.     

Ίσως να ακούσετε, να διαβάσετε, η και να σας προτείνουν πολλούς, έξυπνους, εύκολους, ανέξοδους και κυρίως “πιασάρικους” βιολογικούς η φιλικούς προς το περιβάλλον τρόπους, ώστε να γνωρίστε τα “μυστικά της οικολογικής καθαριότητας”. Μέσα σε όλα αυτά να σας προτείνουν να πάρετε σκούπα που φιλτράρει με νερό που θα καθαρίζει “λίγο καλύτερα” από την απλή σας σκούπα, ή μια συσκευή με ατμό για να περνάτε και τα χαλιά, τα στρώματα, τα σαλόνια,  δημιουργώντας το ιδανικότερο περιβάλλον για τα άκαρεα της οικιακής σκόνης.

         Όπως καλά γνωρίζετε ότι “η ημιμάθεια είναι χειρότερη από τη αμάθεια”

        Έτσι και το “υποτίθεται καθαρό είναι πιο επικίνδυνο από το βρόμικο”.

«Η Προαγωγή Καθαριότητας και Υγιεινής, είναι μια Μεγάλη και Κρίσιμη Πρόκληση για εμάς και Περιβάλλον, για τις Παρούσες αλλά και για τις Επόμενες Γενιές. »

 Η ευαισθητοποίηση μας προς τις Περιβαλλοντικές Αλλαγές μαζί με τις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις σας σε θέματα υγιεινής για καθαρούς εσωτερικούς χώρους, μας ανέδειξε την ύπαρξη υποστήριξης ενός Συμβούλου,( Cleaning Advisor) για ενημέρωση και διάγνωση προβλημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

 Ειδικά προγράμματα Bio-Εφαρμογών Καθαρισμού Αντιρρυπαντικής Τεχνολογίας και για:

● Βρεφονηπιακούς – παιδικούς σταθμούς, μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων, εκκλησιών, πλοίων -σκαφών αναψυχής, επαγγελματικών χώρων.

● Ξενοδοχείων – (Green & Clean Hotels) ή άλλων χώρων φιλοξενίας, για καθαρά δωμάτια με “φιλικό περιβάλλον”, διότι η εσωτερική ρύπανση απειλεί σοβαρά την υγεία των φιλοξενούμενων.

Για πληροφορίες και ενημέρωση μπορείτε να καλέσετε στο τηλέφωνο 2104829839

 Ιωάννης Βγενής
Cleaning Advisor

info@klintec.gr 

Πηγή: Hygienichome.gr

About Giannis Vgenis

Αφήστε μια απάντηση