Όταν οι κοριοί ……ξανάρχονται !!

2bed_bug,_cimexΈχετε αναρωτηθεί πόσα μεταχειρισμένα –δεύτερο χέρι – η «αναπαλαιωμένα» στρώματα, σαλόνια, χαλιά, παπλώματα κλπ πωλούνται στις «μικρές αγγελίες»;

Μπορεί να ακούγεται παράλογο αλλά η αλήθεια είναι ότι μέσω αυτών έχει αναπτυχθεί ένα τεράστιο «δίκτυο πωλήσεων», με τιμές «εξευτελιστικά» χαμηλές. Η αγορά από δεύτερο χέρι, μια πρόχειρη και οικονομική λύση , ήρθε να προστεθεί- μετά τα μεταχειρισμένα ρούχα – για να δώσει μια οικονομική λύση σε όσους η τσέπη τους δεν το επιτρέπει.

Για πολλούς όμως μπορεί η αγορά τους να γίνει μπελάς, διότι μπορεί να κρύβουν τους απρόσκλητους φίλους μας. Παρατηρείται έξαρση στην παρουσία αυτών των ενοχλητικών εντόμων κοριών), με πολλές αιτίες, για την νέα «αυξανόμενη έκρηξη» τους , να είναι από τα ‘‘διεθνή ταξίδια’’, αλλά και από την ολοένα ‘‘συχνότερη αποκομιδή’’ μεταχειρισμένων επίπλων και ρούχων κλπ. Στην προηγούμενες αναφορές μας είχαμε αναφερθεί στο πώς μπορείτε να Περιορίστε την έξαρση των ενοχλητικών κοριών, οπού αναφερόμαστε στην τεράστια δοκιμασία για την απαλλαγή τους.

Η μαζική επέλαση των κοριών, αν και φέρνει προς το παρόν ‘’πρόσθετες οικονομικές παρενέργειες’’, αποδεικνύει ότι η επανεμφάνιση τους ανάγετε στις επείγουσες καταστάσεις, καθώς οι πληθυσμοί τους αναπτύσσονται ραγδαία. Υπάρχουν περιπτώσεις που αναπτύσσονται όχι μονό σε ένα διαμέρισμα, αλλά και σε πολλά διαμερίσματα συγκροτήματος πολυκατοικιών. Το ‘’ κακό’’ είναι το ότι δεν ενημερώνονται οι διαμένοντες στα άλλα διαμερίσματα, με αποτέλεσμα ενώ έχουν εξουδετερωθεί, μετά από κάποιο διάστημα να επανέρχονται από το διπλανό διαμέρισμα που είχαν μετοικίσει.

Οι κοριοί στο κρεβάτι μπορεί να έρθουν με τις βαλίτσες μας , ’το μετρό της Νέας bed bug train1Υόρκης’’ αλλά και από τις μεγάλες   Τσέχικες νυκτερίδες-ιπτάμενα ποντίκια . Κρύβονται σε σκεπάσματα, μαξιλάρια, ντουλάπες, παπούτσια και βαλίτσες, ταξιδεύοντας έτσι ακόμα και… πρώτη θέση από χώρα σε χώρα. Γίνονται διάφορες υποθέσεις από τους επιστήμονες, για τις αιτίες της νέας «έκρηξης» των κοριών διεθνώς, όπως η μεγάλη αύξηση των διεθνών ταξιδιών, η ολοένα συχνότερη ανταλλαγή μεταχειρισμένων επίπλων και ρούχων.

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή στα ταξίδια διότι έχει επανέλθει στην επικαιρότητα η νέα ασθένεια Chagas, που την ονομάζουν … «νόσο των φτωχών» , αναπτύσσετε κυρίως στη Λατινική και Νότια Αμερική, μεταδίδεται δε από μολυσμένα έντομα και κυρίως κοριούς. Πηγή: http://www.fimes.gr/2013/08/nea-astheneia-chagas/#ixzz2baLQYbSD. Διαβάστε περισσότερα για τη νέα ασθένεια Chagas http://www.cdc.gov/parasites/chagas/gen_info/vectors/#get_chagas)

Πρέπει να δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στην μετακίνηση, διαμονή και επιστροφή σας από τις διακοπές, κατασκηνώσεις, διότι η επέλαση των κοριών έχει εξαπλωθεί σε όλα τα «κοινωνικά επίπεδα».

‘’Όταν η επιστροφή συνοδεύεται με Κοριούς, Ψώρα μια άκρως μεταδοτική νόσος- και Βακτηριακές Λοιμώξεις, φέρνει παρενέργειες – όχι μόνο στην τσέπη- αλλά και στα κρεβάτια σας !!!’’

1greater_mouse_earred_batsΣτα επιμορφωτικά σεμινάρια γίνονται εκτενέστερες αναφορές, επαγγελματικής βαρύτητας για προστασία της υγείας, διότι μετά από επιστημονικές έρευνες, η παρουσία των νεκρών κοριών και των παραγώγων τους σε ένα χώρο, μπορεί να μην αποκλείουν την μηχανική μετάδοση παθογόνων ιών, με αποτέλεσμα να συνδεθεί άμεσα με τις λοιμώξεις στην Δημοσιά Υγεία. (Αθανασίου Χρήστος Αναπληρωτής Καθηγητής Εντομολογίας)

Οι καταναλωτές, θα πρέπει να έχουν την απαραίτητη πληροφόρηση, για τις υπηρεσίες επαγγελματικών εφαρμογών υγειονομικού και περιβαλλοντολογικού ενδιαφέροντος , με εγκεκριμένα βιοκτόνα ακόμα και (απωθητικά) ‘‘ερασιτεχνικής χρήσης’’. Δεν πρέπει όμως να πανικοβάλλονται και να παθαίνουν Εντομοφοβία, αλλά ούτε να χρησιμοποιούν βιοκτόνα η όποια δραστική ουσία για την εξόντωση τους και να γίνονται Bio – κτόνοι στο σπίτι τους.

Αν δεν γίνονται οι ορθές εφαρμογές, εναρμονισμένες στις αρχές μιας ολοκληρωμένης διαχείρισης παρασίτων, (Βιοκτόνα Σκευάσματα – Κανονισμοί & Ορθή Χρήση) , το αποτέλεσμα με την ανεξέλεγκτη χρήση βιοκτόνων στα σπίτια μας, θα επηρεάζει σοβαρά την υγεία μας, αλλά και γενικά την ανθεκτικότητα στην αντιμετώπιση των ζωικών εχθρών.

Το με αρ.πρωτ. Υ1γ/Γ.Π/οίκ.112708/22-12-2014 και με ΑΔΑ: ΒΘΥΒΘ-Κ46 εγκυκλίου του Υπουργείου Υγείας, με θέμα «Σχετικά με τις επιχειρήσεις εμπορίας, ενοικίασης και πώλησης μεταχειρισμένων ειδών» , δεν παρέχει την δυνατότητα χρήσης βιοκτόνων σε επιχειρήσεις- εταιρίες, αν δεν έχουν την ειδική αναγγελία και τα εγκεκριμένα βιοκτόνα από το Υ.Π.Α.Π.Ε , όπως αναφέρθηκε ο Κος Αθανάσιος Ζούνος, από το Υ.Π.Α.Π.Ε., Δ/νση Προστασίας Φυτικής Παραγωγής, Τμήμα Φυτοπροστατευτικών και Βιοκτόνων Προϊόντων, στην Τακτική Γενική Συνέλευση του Σωματείου Ταπητοκαθαριστηρίων  «Η Αττική».

Η παρουσία μας σε Επιμορφωτικά σεμινάρια με αντικείμενο, Θεωρητικές και Πρακτικές Εφαρμογές στις Απεντομώσεις Μυοκτονίες Απολυμάνσεις από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας , μας δίνουν την δυνατότητα να έχουμε  μια πληρέστερη ενημέρωση ώστε να αναπτύσσουμε Ασφαλείς μεθόδους εργοστασιακών εφαρμογών για Bio-Εξυγιάνσεις (Bio–decontamination) σε ινώδη υλικά, με ‘‘θερμική επεξεργασία’’ χωρίς την χρήση χημικών, φιλικές προς το περιβάλλον.

Πρέπει να γίνει βίωμα για όλους τους καταναλωτές, όταν θέλουν να χρησιμοποιήσουν υπηρεσίες- απεντόμωσης– καταπολέμησης, για κατσαρίδες, ακάρεα, κοριούς, ψύλλους αλλά και μυοκτονία για ποντικούς , θα ζητούν από τις επιχειρήσεις – εταιρείες, την υποχρεωτική παρουσία του επιστήμονα, που θα φέρει την ειδική αναγγελία και τα εγκεκριμένα βιοκτόνα από το ΥΠ.Α.Α.Τ., για την εφαρμογή και όχι επιχειρήσεις – εταιρείες που κάνουν απολυμάνσεις σε κατσαρίδες, ακάρεα, κοριούς, ψύλλους. κλπ.

Προσοχή λοιπόν σε ότι μεταχειρισμένο αγοράζουμε η νοικιάζουμε , όχι μόνο από τις προσφερόμενες αγγελίες. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι, αν νοικιάσουμε διαμέρισμα, εξοχικό, θα πρέπει να ζητάμε ενημέρωση για το αν έχει γίνει ποιοτική καθαριότητα, απεντόμωση και απολύμανση, διότι δεν ξέρουμε αν τον προηγούμενο ένοικο τον είχαν επισκεφτεί οι απρόσκλητοι φίλοι μας.

Δεν εξαρτώνται τα πάντα από τις απαιτήσεις της νομοθεσίας, αλλά και από τι θέλουμε και εμείς ως καταναλωτές.

Προσοχή: Ενεργή  συμβολή σε παρόμοιες παροχές μπορούν να έχουν όλοι , από τη συμμετοχή της πολυκατοικίας, των τοπικών και πληθυσμιακών ομάδων, των κυβερνητικών η μη-κυβερνητικών οργανισμών, συλλογών, σωματείων, ιδρυμάτων και φορέων,  με μια αναδημοσίευση ή ένα e-mail κ.λ.π

“Green & Bio Decontamination” Εξοπλισμός Bio-Εφαρμογών Επαγγελματικής Απορρύπανσης και Εξυγίανσης.

Πληροφορίες μπορείτε να μας ζητήσετε με ένα email στο info@klintec.gr η να καλείτε στο τηλέφωνο 2104829839, 6932245887

Πηγή: http://cleaningnews.gr/?p=9568

 

 Περισσότερα Άρθρα

Τι ξέρετε για τους κοριούς;

Πολυδάπανες οι ‘‘κρυφές χρεώσεις’’ μετά τον καθαρισμό στρωμάτων.

Μήπως οι ‘‘Οικολογικοί Bio – κτόνοι’’ κυκλοφορούν ανάμεσα μας;!!!

Προστατέψτε τους χώρους από τους απρόσκλητους φίλους μας.

Περιορίστε την έξαρση των ενοχλητικών κοριών.

Η έξαρση της ψώρας , οι παρασιτικές λοιμώξεις και οι ‘’δευτερογενείς επιμολύνσεις ’’.

Οι Βιο-επιδράσεις της ‘‘ανεξέλεγκτης προαγωγής ’’ βιοκτόνων στους εσωτερικούς χώρους.

Αντενδείξεις εφαρμογών με αλληλεπιδράσεις ανεπιθύμητων αποτελεσμάτων.

Τα 20 +1’’ Όταν’’ της Καθημερινότητας μας.!!!

Τι Πρέπει να Προσέξετε πριν Καθαρίσετε τα Στρώματα.

Αναβαθμίζεται η ποιότητα του ύπνου στα ξενοδοχεία.!!!!

Καθαριότητα και Υγιεινή στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Ενημέρωση για την προστασία των πολιτών από τα ‘‘ πάρτι εφαρμογής βιοκτόνων’’ .

Bio – κτόνος στο σπίτι μας;

Προκλήσεις με ιδιαίτερη προσοχή στους χώρους διαμονής των διακοπών σας.

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή και στην μετακίνηση σας για τις διακοπές.

Ίσως οι καλοκαιρινές παρασιτώσεις να είναι πιο δαπανηρές.!!!!

Οι Ημιμαθείς Αδιαφορώντας Ίσως και να Εγκληματούν!!!!

Οι Επιστήμονες που πρέπει να παραμείνουν στην Ελλάδα.

Green and Clean Rooms …“Καθαρά Δωμάτια με φιλικό περιβάλλον”.

 

About Giannis Vgenis