Οι “10 μισές αλήθειες” για την δήθεν ποιοτικά φθηνή καθαριότητα.

Όλοι πλέον γνωρίζουμε ότι, το “υποτίθεται καθαρό” είναι πιο επικίνδυνο από το βρόμικο, έτσι ώστε να μην το ξεχνάμε η και να αμελούμε, εν όψει της Ανοιξιάτικης καθαριότητας,  μιας και η χαμηλή ποιότητα καθαρισμού των χαλιών  βλάπτει σοβαρά την υγεία. Η δε αέρια εσωτερική ρύπανση με τα “Αόρατα χημικά κοκτέιλ ” και  την “ εσωτερική επιμόλυνση” , εγκλωβίζονται στους εσωτερικούς χώρους με αποτέλεσμα να επιβαρύνουν την υγειά, με αποτέλεσμα η Προληπτική Φροντίδα για την αντιμετώπιση των αλλεργικών, ρινικών η και πνευμονικών συμπτωμάτων, να γίνεται επιτακτική ανάγκη.

Ο βομβαρδισμός με διαφημιστικά μηνύματα για την «οικονομικότερη λύση» συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, κρύβοντας τις “ μισές αλήθειες” για την ποιητικά  φθηνή καθαριότητα όταν δεν γνωρίζετε ότι :

1.)Τι σχέση έχει ο Βιολογικός Καθαρισμός με τον καθαρισμό στρωμάτων, χαλιών, μοκετών, σαλονιών, αυτοκινήτων κ.λ.π.;

Ο όρος Βιολογικός Καθαρισμός αφορά την επεξεργασία λυμάτων, δηλαδή τη διαδικασία μέσω της οποίας διαχωρίζονται οι μολυσματικές ουσίες από το νερό των λυμάτων, με σκοπό να μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο περιβάλλον χωρίς να το επιβαρύνει και να περιορίζεται η σπατάλη των υδάτων κλπ.

Συμπεραίνετε λοιπόν ότι, ο Βιολογικός Καθαρισμός δεν έχει καμία σχέση με τον καθαρισμό στρωμάτων, χαλιών, σαλονιών, αυτοκινήτων κ.λ.π.,  ενώ πολλοί , μη γνωρίζοντας ίσως » επικίνδυνοι επαγγελματίες» διαφημίζουν ότι σας προσφέρουν έναν πλήρη βιολογικό καθαρισμό σπιτιού ή επαγγελματικού χώρου , στρωμάτων ή καναπέδων ή χαλιών από μικρόβια, ακάρεα, χώμα, αλλεργιογόνα κ.λπ

2.)Γνωρίζετε την διάφορα μεταξύ των Bio-εφαρμογών  επαγγελματικής απορρύπανσης με αναζωογόνηση και εξυγίανση στους εσωτερικούς χώρους και του ‘‘πλήρη βιολογικού καθαρισμού’’,  Βιοκαθαρισμού ή του καθαρισμού στρωμάτων, χαλιών, μοκετών, σαλονιών, αυτοκινήτων κ.λ.π.;

Ο ορισμός της λέξης Bio, προέρχεται από το Bιο (βίος=το ζείν),  όπου με το Βιο-Περιβάλλον  μας προσδιορίζει τους εσωτερικούς χώρους.

Με σεβασμό στην ιδέα των δικαιωμάτων του βίου, για τις αποτελεσματικά Επαγγελματικές Bio- Εφαρμογές, πρέπει να εφαρμόζονται  εναλλακτικές διαχειριστικές εφαρμογές ενός εξελισσόμενου εσωτερικού περιβάλλοντος , με Επαγγελματικά συστήματα απορρύπανσης και εξυγίανσης – και χωρίς την χρήση χημικών – για μείωση των πληθυσμών σε πολλά παράσιτα (ζωικούς εχθρούς) των κατοικημένων χώρων. Όπως τα αποσυνθεμένα μέρη των άκαρεων της οικιακής σκόνης (Dust mites), μαζί με τα περιττώματα  τους αλλά  και των  λεπιών – θραυσμάτων-που οφείλεται στο άκαρι της μεταδοτικής ψώρας, το οποίο ζει και αναπαράγεται στο δέρμα του ανθρώπου.

Για τον ‘‘πλήρη βιολογικό καθαρισμό’’, χρησιμοποιούνται διάφορες εφαρμογές:

Αναφορές για τον ‘‘πλήρη βιολογικο καθαρισμο’’ – βιοκαθαρισμό η καθαρισμό στρωμάτων, χαλιών, μοκετών, σαλονιών, αυτοκινήτων κ.λ.π., όπως αναφέρονται σε πολλά διαφημιστικά – ηλεκτρονικά η έντυπα ενημερωτικά, εφαρμόζεται σκούπισμα με μηχάνημα βιολογικού καθαρισμού η ειδική αναρροφητική συσκευή, για την αφαίρεση των ακάρεων με τα αλλεργιογόνα περιττώματα τους, αναφέροντας  ότι κάνουν  ‘’ ακαρεοκτόνα’’ με ή χωρίς την υπέρ-χρήση Βιοκτόνων .

Επιπλέον

α)  …αναφέρουν ότι για την αναβολή της επανεμφάνισής τους, με ταυτόχρονη ελαχιστοποίηση των μυρωδιών, γίνεται  ψεκασμός μ’ ένα υποαλλεργικό σπρέι αφήνοντας πίσω του καθαριότητα με ευχάριστο άρωμα, αλλά και με τη μέθοδο ξηρού ατμού  απολυμαίνοντας την επιφάνεια του στρώματος δημιουργώντας και την υγρασία που χρειάζεται μειώνοντας τις πιθανές εστίες αναπαραγωγής βακτηριδίων υπεύθυνων για μελλοντικές δυσάρεστες μυρωδιές και υγειονομικές επιβαρύνσεις!

β) ….. άλλοι χρησιμοποιούν για την εξάλειψη των ακάρεων και την εξουδετέρωση των αλλεργιογόνων περιττωμάτων τους, χρησιμοποιούν «επιστημονικά τεκμηριωμένη εξολόθρευση’’ και αναστολή ανάπτυξης ακάρεων με εγκεκριμένα βιοκτόνα –απωθητικά,  για ακάρεα, κοριούς, ψύλλους κ.λ.π., ως Bio – κτόνοι στο σπίτι μας;

γ) ….. μερικοί «δημιουργώντας  υψηλά standards μοναδικά για τα Ελληνικά δεδομένα,για πλήρη βιολογικό καθαρισμό με (χρήση οικολογικών υλικών) και Απολύμανση για (ακάρεα, σκόρο), με Τιμές Σοκ και Εγγύηση των απαιτούμενων προδιαγραφών!! από διαρκώς διευρυμένο όμιλο ταπητοκαθαριστηρίων !!!!!’’.

Αυτά όταν, όλα τα Νοικοκυριά είναι επιβαρυμένα, με την Ενδο-οικιακή ρύπανση, και την χαμηλή ποιότητα καθαρισμού των χαλιών και από τους καταναλωτές  λόγω των καταστάσεων, αλλά και διότι δεν γνωρίζουν ότι:

α) Ακάρεα, σκόρος, κοριοί , ψύλλοι δεν Απολυμαίνονται , για δε τα απολυμαντικά που χρησιμοποιούν πρέπει να έχουν έγκριση από τον Ε.Ο.Φ.

(Με τον όρο Απολύμανση, με χημικά μέσα, εννοούμε την εξόντωση –εξάλειψη – των διάφορων μικροοργανισμών , μικροβίων. Εφαρμογή μίας μεθόδου μετά από σχολαστική καθαριότητα, για την καταστροφή συνήθως των περισσοτέρων ή όλων των παθογόνων λοιμωδών ή παρασιτικών παραγόντων . Με χημικές μεθόδους απολύμανσης δεν -εξοντώνονται -καταστρέφονται τα σπόρια.)

β) Ο Επαγγελματίας Καθαριστής Ταπήτων/Ταπετσαριών, ως προς το πλείστον έχει παρακολουθήσει Προγράμματα Επαγγελματικής Κατάρτισης αλλά και Προγράμματα Τεχνικού Ασφαλείας για υγιεινή και ασφάλεια,  γνωρίζει ότι εφαρμογές ατμού, με υψηλή πίεση και της θερμοκρασίας μέχρι 170 βαθμούς Κελσίου, ή ακόμα και υπέρθερμου ατμού ( πίεση 4-10 bar για 184,13οC), θα τις χρησιμοποιήσει μονό σε ειδικές περιπτώσεις εφαρμοσμένων μεθόδων στο Ταπητοκαθαριστήριο του και όχι στα σπίτια.

Άλλοι πάλι ‘‘επαγγελματίες  ’’  αν και γνωρίζουν για τις Βιο-εφαρμογές απορρύπανσης και εξυγίανσης,  χρειάζεται ο απαιτούμενος εξοπλισμός , υποτίθεται ότι εφαρμόζουν ‘‘Αποστείρωση χώρων’’ με ακτινοβολίες UVC στους εσωτερικούς χώρους  , ”επιμολύνοντας επικίνδυνα”  τους εσωτερικούς χώρους,  όπου μπορεί να θέσουν ακόμα και σε κίνδυνο την ίδια την υγεία των καταναλωτών, στον βωμό της ακόρεστης ανθρώπινης πλεονεξίας και του αλόγιστου οικονομικού κέρδους, θυσιάζοντας Υγεία -Περιουσία – Περιβάλλον, περιφρονώντας συγχρόνως, και τις ηθικές αξίες.

γ) Εφαρμογή Βιοκτόνων για παροχή υπηρεσιών μπορεί να παρέχει μόνο ο φέρων  –  την ειδική αναγγελία έναρξης ασκήσεως του επαγγέλματος  – από το ΥΠ.Α.Α.Τ.  Για να εξασφαλίσει την ορθή και ασφαλή εφαρμογή τους, μπορεί να θέσει σε εφαρμογή τον προαπαιτούμενο  Επαγγελματικό Εξοπλισμό Bio-Εφαρμογών Απορρύπανσης και Εξυγίανσης, για την διάγνωση, την προεργασία πριν και μετά την εφαρμογή των Βιοκτόνων για  -κοριούς – τους απρόσκλητους φίλους μας , ψύλλους,  ακάρεα των πτηνών, έντομα υφασμάτων, (σκόρο , σκαθάρι των χαλιών (Coleoptero-Dermestidae),) κλπ. αλλά και για τους νέους επιθετικούς εισβολείς στα σπίτια μας, τα ‘‘αρπακτικά ακάρεα’’  ώστε να γίνεται χρήση λιγότερων χημικών αλλά και να προσφέρουν περισσότερη προστασία από την εσωτερική επιμόλυνση σε κατοικημένους χώρους.

Βάση του νέου νομού 4036/2012(ΦΕΚ Α’ 8  Άρθρο 49) , οπού έχουν θεσπιστεί αλλαγές, με αυστηρές κυρώσεις επί των παραβάσεων σε θέματα καταπολέμησης η χρησιμοποιούνται μη εγκεκριμένα βιοκτόνα για το σκοπό αυτόν, μεταξύ των κυρώσεων περιλαμβάνεται  και η μη παρουσία του υπεύθυνου επιστήμονα για την επίβλεψη του έργου της καταπολέμησης, αλλά και όταν δεν λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή εφαρμογή των βιοκτόνων αυτών, σε κατοικημένους χώρους.

Προσοχή λοιπόν χρειάζεται αν χρησιμοποιήσετε ως ιδιώτες χημικές ουσίες -βιοκτόνα η (βιοκτόνα – απωθητικά), διότι  πρέπει να τηρούνται πιστά όλες οι προφυλάξεις που αναγράφονται στην ετικέτα, ώστε να γίνετε  ορθή και ασφαλή εφαρμογή των προϊόντων αυτών. Μπορείτε να ενημερωθείτε για τα προϊόντα που θα χρησιμοποιήσετε η θα χρησιμοποιηθούν , αν είναι τα εγκεκριμένα βιοκτόνα – απωθητικά – μέσω της ιστοσελίδας του Υ.Α.Α.Τ., Κατάλογοι Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων & Βιοκτόνων.

3.)Ερωτήσεις με το γιατί, όταν πλυθεί ένα σαλόνι, ένα στρώμα η και ένα χαλί σας, με μηχάνημα , το ιδανικό για βασικό καθαρισμό, πλύσης-απόπλυσης η ψεκασμού – αναρρόφησης  (Spray – extraction), ως «βιολογικό καθαρισμό»μετά ίσως και να σας μυρίζουν «μούχλα»;Προσοχή στην μυρωδιά  «μούχλας» για προβλήματα υγείας , από μύκητες, βακτηρίδια αλλά και από τους νέους επιθετικούς εισβολείς στα σπίτια μας, τα διάφανα ‘‘αρπακτικά ακάρεα’’ που δεν χρειάζονται βιοκτόνα ).

Στα Επιμορφωτικά σεμινάρια για  Bio- Εφαρμογές καθαρισμού και Πλύσιμο  Σαλονιών- Στρωμάτων και χαλιών επιτόπου,  επισημαίνετε  ότι πρέπει να χρησιμοποιείται από τους επαγγελματίες , Εξοπλισμός Bio-Εφαρμογών για Επαγγελματική Απορρύπανση και Εξυγίανση,  ώστε να μπορούν να προσφέρουν το καλύτερο ποιοτικά αποδεκτό αποτέλεσμα, διότι τον «βιολογικό καθαρισμό» με μηχάνημα πλύσης-απόπλυσης η ψεκασμού – αναρρόφησης (Spray – extraction) μπορείτε να τον κάνετε και μόνοι σας, νοικιάζοντας  η αγοράζοντας ένα φτηνό μηχάνημα.

4.)Γιατί ένα πλυμένο χαλί βγάζει όταν στρώνετε πολύ χώμα, άμμο και μια «πούδρα σκόνης»;

Το να βγάζει πολύ χώμα, άμμο σημαίνει ότι πλύθηκε χωρίς να έχει απορρυπανθεί, το να βγάζει  δε «πούδρα σκόνης» κατά μεγάλο ποσοστό, είναι από την κόλα στην πίσω πλευρά του χαλιού. Οι Παράγοντες που μπορεί να έχει  δημιουργηθεί αυτό το πρόβλημα είναι, η παλαιότητα, ο τρόπος πλυσίματος, τα απορρυπαντικά, αποθήκευση, ακόμα και το νερό.

5.)Όταν ενημερώνεστε και για το ποιες αρρώστιες μεταδίδει η ηλεκτρική σκούπα, θα συνεχίζετε να βλέπετε τις διαφορές στην τιμή η στην απόδοση τους;

Ασφαλώς και ως καταναλωτές πρέπει να ενημερώνεστε για τους Κανονισμούς της Νέας νομοθεσίας για τις ηλεκτρικές σκούπες, με πληροφορίες για την απόδοση της κάθε συσκευής, στην απορρόφηση και την επανεκπομπή σκόνης, επιτρέποντας σας να επιλέξετε συνειδητά τις συσκευές που θα πρέπει να αγοράσετε για την συντήρηση των εσωτερικών χώρων, η να ξέρετε τι  Εξοπλισμό Bio-Εφαρμογών Επαγγελματικής Απορρύπανσης και Εξυγίανσης θα έχει ένας Επαγγελματίας Καθαριστής Ταπήτων/Ταπετσαριών.

6.)Όταν ενημερώνεστε για την Έρευνα σοκ για τα μωρά στην Ελλάδα!, με την ιδιαίτερα αυξημένη πιθανότητα να εκτίθεστε σε υψηλά επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης , θα ψάχνετε για κάποιον Ιονιστή -Οζονιστή , Απολυμαντή – Αποσμητή;

Σίγουρα θα θέλατε να γνωρίζετε για τις, Οικονομικές λύσεις εξυγίανσης, με “διασφαλισμένη υγιεινή” στον τρόπο ζωής  και πάντα ενημέρωση για  έναν Καθαρό, υγιή αέρα  σε όλους τους εσωτερικούς χώρους

7.)Η εξυγίανση του περιβάλλοντα χώρου,για πολλούς ανθρώπους που νοσούν, από αλλεργιολογικά η πνευμονολογικά συμπτώματα, την ψωρίαση, μυκητιάσεις δέρματος, αλλά και  από την μεταδοτική πάθηση του δέρματος την ψώρα, οπού υποφέρουν με διαφορά  συναισθήματα, αμηχανίας, κατάθλιψη, άγχος και χαμηλή αυτοεκτίμηση και τα οποία με τη σειρά τους δημιουργούν ένα επίπεδο ψυχικής αναστάτωσης που κάνει την αντιμετώπιση της νόσου δυσκολότερη, μπορεί να βοηθήσει;

Η προαγωγή των ποιοτικά προσαρμοσμένων  επαγγελματικών  Bio-εφαρμογών διαχείρισης των εσωτερικών χώρων, στοχεύει στην αναγνώριση μιας φιλικά αξιόπιστης επαγγελματικής προσέγγισης στους ασθενείς, με σεβασμό στις προσδοκίες των αναγκών τους και την αναβάθμιση της ποιότητας στον τρόπο ζωής τους, για μια βελτιωμένη ποιότητα του τρόπου αντιμετώπισης των καθημερινών δυσκολιών τους, με περισσότερο χρόνο, εσωτερική αρμονία – ηρεμία.

Όπως ισχύει για κάθε παθολογική κατάσταση που επηρεάζει την ποιότητα ζωής , χρειάζεται να ληφθούν υπόψη πολλαπλοί παράγοντες για την αντιμετώπιση τους. Απαιτείται να υιοθετηθεί ένας υγιεινός και ισορροπημένος τρόπος ζωής, όπου η  βελτίωση της ποιότητας ζωής του ασθενούς, θα έχει θετική επίδραση στην θεραπεία του.

Η ανάγκη μέριμνας για την υγεία, μέσα από την διαχείριση των προβλημάτων που ανακύπτουν στον εσωτερικό περιβάλλοντα χώρο, έχει σαν αποτέλεσμα την υιοθέτηση ανάλογων εναλλακτικών μεθόδων μιας Ισορροπημένης καθαριότητας για την βελτιωμένη ποιότητα του.

Χρειάζεται λοιπόν μεγάλη προσοχή στην επιλογή της μεθόδου, γιατί μια εφαρμογή χωρίς τον Απαιτούμενο   Επαγγελματικο Εξοπλισμό Bio-Εφαρμογών Απορρύπανσης και Εξυγίανσηςτην Πιστοποιημένη Επαγγελματική κατάρτιση σε Επαγγελματικές Bio-Εφαρμογές απορρύπανσης με αναζωογόνηση και εξυγίανση του περιβάλλοντα χώρου, πριν αλλά και μετά από οποιαδήποτε επεξεργασία περιβαλλοντολογικού η και υγειονομικού ενδιαφέροντος, θα μπορούσε να αποφέρει αρνητικά αποτελέσματα ακόμα και στην εκτελεσθείσα θεραπευτική αγωγή.

8.)Γιατί πρέπει να έχουμε συνεργασία με έναν  Σύμβουλο Διάγνωσης ( Cleaning Advisor)και όχι απλά με ένα πωλητή  μηχανημάτων καθαρισμού;

Ένας πωλητής μηχανημάτων καθαρισμού πρέπει να πουλήσει τα προϊόντα του.

Η ανάγκη μέριμνας με ευαισθητοποίηση στις Περιβαλλοντικές Αλλαγές, για αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών στον καθαρισμό, μαζί με τις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις των καταναλωτών σε θέματα διαχείρισης για υγιείς και καθαρούς των εσωτερικούς χώρους. Έτσι μας ανέδειξε την ύπαρξη υποστήριξης τους, από έναν Σύμβουλο Διάγνωσης  ( Cleaning Advisor) για Παροχή Ενημέρωσης και Διάγνωσης Προβλημάτων ,Υγειονομικού και Περιβαλλοντολογικού Ενδιαφέροντος στους Εσωτερικούς Χώρους , αλλά και για τον Συντονισμό δράσεων με ‘‘έλεγχο των αιωρούμενων ρυπογόνων μικροσωματιδίων”  και την αποφυγή επιμόλυνσης στους εσωτερικούς χώρους.

9.)Πως θα έχουμε Οικονομία από Σπατάλες στην Καθαριότητα;

Οι αναφορές μου για την Προαγωγή Καθαριότητας και Υγιεινής στους εσωτερικούς χώρους και το Περιβάλλον, είναι πολλές και σχεδόν για όλους τους χώρους. Έξυπνες λύσεις για Οικονομία ( 1.034 € μ/ο τον χρόνο και όχι μόνο) υπάρχουν μέσα από τα Προγράμματα με Bio-Εφαρμογές  για εξειδικευμένο καθαρισμό όλου του νοικοκυριού.

10.)Υπάρχει δυνατότητα για καθαρούς εσωτερικούς Χώρους , με την τεχνολογία σύμμαχο για την αποφυγή της επικίνδυνης επιμόλυνσης στους εσωτερικούς χώρους, εφαρμόζοντας εναλλακτικές λύσεις στην προσπάθεια βελτίωση της Ποιότητας Ζωής αλλά και τις χρήσιμες συμβουλές για μια οικονομικά καθαρή διαβίωση, ώστε  λειτουργούν ως συμπληρωματικές λύσεις.

Κοινοποίησε το: Ενεργή συμβολή μπορεί να έχουν όλοι , αρχίζει δε να γίνεται μεγαλύτερη όταν μεταφέρεται από τη συμμετοχή της οικογένειας , στην πολυκατοικία, τις τοπικές και πληθυσμιακές ομάδες, τις κυβερνητικές η μη-κυβερνητικές οργανώσεις και οργανισμούς, συλλόγους, σωματεία, ιδρύματα και φορείς, με μια αναδημοσίευση ή ένα e-mail κ.λ.π

Για πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο τηλέφωνο  2104829839,  6932245887e-mail: info@klintec.gr

Ιωάννης Βγενής
Cleaning Advisor

Πηγήhttps://www.cleaningnews.gr/?p=8034

Σχετικά Άρθρα

Το Σύνδρομο της Υπερ-χρήσης και στα Βιοκτόνα –Ακαρεοκτόνα.

Οι Βιο-επιδράσεις της ‘‘ανεξέλεγκτης προαγωγής ’’ βιοκτόνων στους εσωτερικούς χώρους.

Ενημέρωση για τις ‘’επισφαλείς μορφές ’’ του υποτίθεται καθαρού.

Βιο-Περιβάλλον ….λύσεις χωρίς εκπτώσεις, στην υγεία μας.

Η Διαφορετικότητα των Φιλοπεριβαλλοντολογικών Πρακτικών και Μεθόδων στους Εσωτερικούς Χώρους.

Εναλλακτική Καθαριότητα : Δεν πλένω….. Απορρυπαίνω – Εξυγιαίνω – Εξοικονομώ .

Η Επικινδυνότητα της επιμόλυνσης στους εσωτερικούς χώρους .

Μέτρα «Υγειονομικής σημασίας» για την προστασία του Βιο-Περιβάλλοντος

Μούχλα στα Χαλιά !!!!

Η συμβίωση με τα ακάρεα και η αντιμετώπιση τους.

Συντονισμός δράσεων για τον ‘‘έλεγχο αιωρούμενων ρυπογόνων μικροσωματιδίων” και την αποφυγή επιμόλυνσης στους εσωτερικούς χώρους.

Αιθαλομίχλη και αλλεργίες

 

About Giannis Vgenis

Αφήστε μια απάντηση