Από τη θεωρία στην πράξη: Ένα σεμινάριο προσαρμοσμένο στο σήμερα!!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΗ Klintec με την Υποστήριξη όλων των τμημάτων του GreenMiteClean.gr , στις 19,20 και 21 Σεπτεμβρίου 2014 παραβρέθηκε σε ένα, ανανεωτικά προσαρμοσμένο στην εξωστρέφεια του σήμερα, Επιμορφωτικό σεμινάριο επαγγελματικής κατάρτισης και ενημέρωσης με αντικείμενο: « Θεωρητικές και Πρακτικές Εφαρμογές στις Απεντομώσεις Μυοκτονίες Απολυμάνσεις σε Κατοικημένους Χώρους.»

Διοργανώθηκε στην Βίλλα Γ. Δροσίνη στην Κηφισιά από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, υπό την Δ/νση του Αν. Καθηγητή  Εντομολογίας Αθανασίου Χρήστου και των συνεργατών του, τον Δρ Εμμανουήλ Ν. Βελονάκη από το ΚΕΔΥ, την Επίκ. Καθηγήτρια Φυτοπροστασίας του ΤΕΙ Αμαλιάδας Δρ. Ειρήνη Καραναστάση, στελέχη Υπουργείων & Ερευνητικών Ιδρυμάτων, αλλά και άλλους αναγνωρισμένους επιστήμονες του κλάδου.

Στην εξαιρετική επιτυχία του επιμορφωτικού  σεμιναρίου συνέβαλε η μεγάλη συμμετοχή επιστημόνων  και επιχειρηματιών που ασχολούνται σε άλλους τομείς,  για επέκταση δραστηριοτήτων , αλλά και  νέων επιστημόνων που θέλουν να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά στο χώρο των Απεντομώσεων Μυοκτονίων Απολυμάνσεων.

Ένα σεμινάριο με εκτενέστερες αναφορές επαγγελματικής βαρύτητας για προστασία Υγείας -Περιουσίας –Περιβάλλοντος και με χαρακτηριστικά γνωρίσματα στο Απορρυπαίνω – Απεντομώνω -Εξυγιαίνω-Απολυμαίνω.:

Οι αναφορές στις εναρμονισμένες πρακτικές εφαρμογές πάνω σε νέες μεθόδους , τη νομοθεσία που διέπει τις απεντομώσεις-μυοκτονίες- απολυμάνσεις , με εκτενέστερη αναφορά στις αρχές μιας ολοκληρωμένης διαχείρισης παρασίτων, (Βιοκτόνα Σκευάσματα – Κανονισμοί & Ορθή Χρήση) , στην παρουσία των κατσαρίδων, στα Αιμομυζητικά κουνούπια, στα Ξυλοφάγα Έντομα, αλλά και γενικά στην αντιμετώπισης ζωικών εχθρών σε κατοικημένους χώρους .

Για αποτελεσματικά επαγγελματικές εφαρμογές στους εσωτερικούς χώρους, ακόμα και στις τις εφαρμογές με θερμική απεντόμωση, ελεγχόμενη ή και τροποποιημένη ατμόσφαιρα σε κατοικημένους χώρους, όπου θεωρούνται φιλικές προς το περιβάλλον και κερδίζουν διαρκώς έδαφος και στην Ελλάδα, πρέπει να εφαρμόζονται Εναλλακτικές Διαχειριστικές εφαρμογές ενός Εξελισσόμενου Εσωτερικού Περιβάλλοντος , με Επαγγελματικά συστήματα απορρύπανσης και εξυγίανσης για μείωση πληθυσμών και αυγών, ώστε να  αντιμετωπίσουμε  προβλήματα από την “ εσωτερική επιμόλυνση”, τους “ρυπογόνους ενδο-οικιακούς μολυσματικούς παράγοντες”, αλλά και για την προεργασία στους απρόσκλητους φίλους μας, ώστε τα “Αόρατα χημικά κοκτέιλ ” να μην  εγκλωβίζονται στους εσωτερικούς χώρους με αποτέλεσμα να επιβαρύνουν την υγειά.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε από τον Καθηγητή Εντομολογίας Αθανασίου Χρήστο , στους κοριούς επισημαίνοντας και αναλύοντας τις επιστημονικές έρευνες για το πώς μπορεί τα περιττώματά και η αποσύνθεση τους να μην  αποκλείει την μηχανική μετάδοση παθογόνων ιών και να συνδεθεί σε μια σύγχρονη κοινωνία άμεσα με τις Λοιμώξεις στην Δημοσία Υγεία, αλλά και στην αντιμετώπιση όλων των κατηγοριών των ζωικών εχθρών που παρασιτούν στο αστικό και περιαστικό περιβάλλον (έντομα, ακάρεα, το σκαθάρι των χαλιών (Coleoptero της Οικογένειας Dermestidae) , τρωκτικά)

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΕκτεταμένη αναφορά έγινε και στις κατηγορίες των ζωικών εχθρών που παρασιτούν και πρέπει να αποφεύγονται τα βιοκτόνα και να χρησιμοποιούνται Bio-Εφαρμογές απορρύπανσης και εξυγίανσης του χώρου με Επαγγελματικά συστήματα . Όπως στα ακάρεα της εσωτερικής σκόνης , (Dust mites) , στο άκαρι της ψώρας διότι αναπτύσσονται στο δέρμα, αλλά και στα σαπροφάγα  ‘‘αρπακτικά ακάρεα’’ ,που χρησιμοποιούνται με μεγάλη επιτυχία και για βιολογικό έλεγχο, όταν βρίσκονται σε ‘‘ελεύθερη διαβίωση’’ και δρουν ως ‘‘επιθετικοί εισβολείς’’ , ζουν σχετικά μόνιμα υπό συνθήκες με υψηλή υγρασία, χαλιά με υγρασία- μούχλα,  μύκητες , φωλιές της οικιακής σκόνης, αλλά και σε δείγμα υγρού τοίχου,  έδαφος με σκουπίδια, σαπισμένα ξύλα, κοπριά κλπ.

Την αντιμετώπιση των κυριότερων εντομολογικών εχθρών στο αστικό πράσινο και εισήγηση για το ρυγχοφόρο σκαθάρι των φοινικοειδών από την Επίκουρο Καθηγήτρια κα Καραναστάση Ειρήνη

Μέτρα πρόληψης και Ελέγχου της Λεγεωνέλλας (legionella) στα δίκτυα vvvvvvvvvooooooδιανομής νερού των διαφόρων κτιρίων, ως πηγή της Νόσου των λεγεωνάριων. Παρουσίαση από τον Δρ Εμμανουήλ Ν. Βελονάκη MD, MPH, PhD. Ιατρό Βιοπαθολόγο, Επιστημονικό Συνεργάτη Τομέα Μικροβιολογίας. Υγιεινολόγο. Ειδικό Ιατρό Δημόσιας Υγείας. Αναπληρωτή Επιστημονικό Υπεύθυνο Κεντρικού Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας. Τεχνικό Υπεύθυνο ΚΕΔΥ. Διδάσκοντας σε μεταπτυχιακά μαθήματα και με συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα. Υπεύθυνος Ακαδημαϊκής Κατάρτισης Σχολής Απολυμαντών ΥΚΚΑ. Επιστημονική επίβλεψη και διδακτικό προσωπικό του ΚΕΚ της ΕΣΔΥ «Υγιεινή και Ασφάλεια Κολυμβητικών Δεξαμενών».

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΣτο επιμορφωτικό σεμινάριο «από τη Θεωρία στην Πράξη», οι Επιστήμονες είδαν πρακτικές εφαρμογές , από τον Γεωπόνο – Εντομολόγο Σταμάτη Θωμαΐδη , της AΣΠΙΣ-Thomaidis.gr με αποκλειστική ασχολία τις Ειδικές Απεντομωτικές και Απολυμαντικές Εφαρμογές, αλλά και από τον Τεχνολογο Γεωπονίας Βροντάκη Ευάγγελο της Hunterss.gr

Η Klintec σήμερα, για επιχειρήσεις-εταιρείες υπηρεσιών ελέγχου ολοκληρωμένης διαχείρισης παρασίτων & υγιεινής και χωρίς την χρήση χημικών, που για οποιονδήποτε λόγο δεν έχουν τον απαιτούμενο εξοπλισμό προεργασίας και εξυγίανσης για να έχουν τον αποδεκτά καλύτερο τρόπο αντιμετώπισης, μπορεί και τους παρέχει μια ολοκληρωμένη υποστήριξη με όλα τα τμήματα της Greenest,( Ολοκληρωμένη Υποστήριξη Περιβαλλοντικής Διαχείρισης), ώστε να είναι δίπλα τους  με ένα τηλέφωνο στο 2104829839- 6932245887,  για να προσφέρουν μια αποτελεσματική και επιστημονικά εναρμονισμένη εφαρμογή.

Έγινε πρακτική εφαρμογή των μεθόδων και Συστήματων Εξυγίανσης, για μια Ασφαλή Προεργασία, για το πριν αλλά και για το μετά, από κάθε επιστημονική εφαρμογή, με Bio-Εφαρμογές σε ινώδη υλικά (Στρώματα, Σαλόνια και Χαλιά-Μοκέτες), αλλά και για τις Μεθόδους Συντήρησης τους, ώστε να αποφευχθεί η επιμόλυνση του χώρου με αλλεργιογόνους  μολυσματικούς παράγοντες, που δημιουργούν άλλα προβλήματα υγείας.

Όλα αυτά τονίζινται, γιατί χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην επιλογή της μεθόδου, γιατί μια εφαρμογή χωρίς τον απαιτούμενο Επαγγελματικό Εξοπλισμό και την επαγγελματική κατάρτιση, μπορεί να οδηγήσει σε αντίστροφα αποτελέσματα από αυτά που προσπαθούμε να επιτύχουμε (επιμόλυνση, δευτερογενείς μολύνσεις κ.α.) .

Στις απαιτήσεις των Παρεχόμενων υπηρεσιών για τα προγράμματα του Greenest, χρησιμοποιούνται και οι εφαρμογές του κατοχυρωμένου Συστήματος Καθαρισμού και Εξυγίανσης του αέρα HealthWay EMF™ (Enhanced Media Filtration) , με την επαναστατική ζώνη εξουδετέρωσης μικροοργανισμών με χαρακτηρισμό Ιατρικής Συσκευής Τάξης ΙΙ από τον οργανισμό FDA των ΗΠΑ.Είναι πιστοποιημένο για τη δέσμευση σωματιδίων διαμέτρου έως και 0,1 μικρών, ποσοστό μεγαλύτερο από ένα αντίστοιχο σύστημα HEPA, αποτελεί δε την πιο σημαντική εξέλιξη στα συστήματα καθαρισμού του αέρα τα τελευταία χρόνια θέτοντας νέα πρότυπα στην έννοια του ‘’καθαρού αέρα στον εσωτερικό χώρο ‘’. Εξουδετερώνει: 98-100% ιούς,98-100% βακτηρίδια ,94-100% μύκητες.


Έγινε δε παρουσίαση του Sanosil® HALO , μιας Πρωτοποριακής ηλεκτρικής συσκευής με πλήρη αυτοματισμό, για αποτελεσματική εφαρμογή δια ψεκασμού των υγρών απολυμαντικών Sanosil. Μέσα σε ελάχιστα λεπτά το Sanosil θα διανεμηθεί με την μορφή ομίχλης, (εναιώρημα σταγόνων πολύ μικρού διαμετρήματος), καλύπτοντας κάθε γωνιά ακόμα και σε μη προσεγγίσιμα σημεία, καταστρέφοντας αποτελεσματικά όλα τα παθογόνα μικρόβια μέσα στον εκτιμώμενο όγκο του δωματίου, χωρίς να αφήνει υγρά υπολείμματα ή εμφανείς εναποθέσεις (στίγματα) πάνω στις επιφάνειες. Μετά από 90 λεπτά το δωμάτιο μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί. Sanosil Περισσότερα……… , τo δε Sanosil SUPER 25 ως απολυμαντικό είναι εγκεκριμένο από τον ΕΟΦ.

Αναφορές έγιναν και για την εφαρμογή Μικροβιολογικής & Βακτηριακής Απολύμανσης, με το εγκεκριμένο από τον ΕΟΦ Απολυμαντικό, με αρ. αδείας 51834/2009, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα των τυπων,2,3,4,(98/8EC). Aκίνδυνο για τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Sera Apolymantiko.PDF.

Οι συμμετέχοντες είχαν την δυνατότητα να ενημερωθούν αναλυτικά για την κινητήρια δύναμη του Επιστήμονα Συμβούλου για την Διάγνωση της Διαχείρισης του Εσωτερικού Περιβάλλοντος, η οποία μέσα από το ‘‘Επενδύουμε σε Ανθρώπινο Δυναμικό’’ μέσα από την  επιχειρηματική συνεργασία της Διαφορετικότητας και τον θεσμό της χορηγίας (Sponsoring) , πού συμβάλλει στην ανάπτυξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας, αλλά και στο να δημιουργηθούν επιπλέον Νέες θέσεις συνεργασίας.

“Green Decontamination” Εξοπλισμός Bio-Εφαρμογών Επαγγελματικής Απορρύπανσης, Εξυγίανσης και Απολύμανσης.pdf

Για πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο τηλέφωνο  2104829839,  6932245887 e-mail: info@klintec.gr

Ιωάννης Βγενής
Cleaning Advisor

Πηγή: http://cleaningnews.gr/?p=8893

About Giannis Vgenis