Το καλοδιατηρημένο στρώμα και ο καθαρισμός του, στην κατάταξη ξενοδοχείων για τις κατηγορίες αστέρων.

2 Κατάταξη ξενοδοχείων σε κατηγορίες αστέρωνΤα ξενοδοχεία κατατάσσονται υποχρεωτικά σε πέντε (5) κατηγορίες αστέρων, με ανώτατη την κατηγορία των πέντε αστέρων (5*) και κατώτατη την κατηγορία του ενός αστέρος (1*). Κάθε ξενοδοχείο κατατάσσεται σε μία από τις κατηγορίες εφ’ όσον πληροί τις υποχρεωτικές προδιαγραφές και συγκεντρώνει τον ελάχιστο αριθμό μορίων που απαιτείται, για την κατάταξη σε κατηγορία , βάσει επιλεγόμενων από την επιχείρηση προαιρετικών βαθμολογούμενων κριτηρίων , που ορίζονται στο Παράρτημα της παρούσας απόφασης. 

Στο  ΦΕΚ 10 2015 Αριθμ. 216 Παράρτημα  «Τεχνικές και λειτουργικές προδιαγραφές και βαθμολογούμενα κριτήρια για την κατάταξη των ξενοδοχείων σε κατηγορίες αστέρων», στο 4.1 Κρεβάτι με σύγχρονο και καλοδιατηρημένο στρώμα Υ (Υποχρεωτική προδιαγραφή) αλλά και 4.27 Καθαρισμός στρωμάτων σε ετήσια βάση ΠΡ: (Προαιρετικό βαθμολογούμενο κριτήριο) με 100 Μόρια. 

Η αύξηση ιών, βακτηρίων, αλλά και η αύξηση της ανθεκτικότητας των πληθυσμών σε πολλά παράσιτα (ζωικών εχθρών), δημιουργεί αυξανόμενες ανάγκες αντιμετώπισης με απαιτήσεις , απέναντι στα προβλήματα της“ εσωτερικής επιμόλυνσης.επαγγελματικό εξοπλισμό

Οι Βεβαιωμένες Bio-εφαρμογές καθαρισμού στρωμάτων σε ετήσια βάση, πρέπει να γίνονται από άτομα με επαγγελματική κατάρτιση, αλλά και  τον απαιτούμενο επαγγελματικό εξοπλισμό για τις εξειδικευμένες μεθόδους απορρύπανσης, αναζωογόνησης και εξυγίανσης.

Τα επιμελημένα αντιρρυπαντικά προγράμματα προηγμένης τεχνολογίας, χωρίς την χρήση χημικών (Green Decontamination), δημιουργούν στο μέγιστο βαθμό ένα καθαρό και υγιεινό στρώμα. (4.27 ΠΡ: με 100 Μόρια) 

Στρωμα1-300x219Μετά τις Bio-Εφαρμογές καθαρισμού σας εξασφαλίζουμε την ασφαλή εφαρμογή της ενδεικνυόμενης μεθόδου με το «ανέγγιχτο πλύσιμο». Η εφαρμογή μικροβιολογικής & βακτηριακής απολύμανσης με το Sera απολυμαντικό αλλά και αξιόπιστη εφαρμογή της Πρωτοποριακής μεθόδου με το Sanosil απολυμαντικό, φιλικά προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον και εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ, αναβαθμίζουν τις Bio-Εφαρμογές καθαρισμού.

Συμβάλουν ώστε να αφαιρεθούν επιπλέον κιτρινίλες, τρεξίματα, αίμα, ακόμα και «μούχλα», αλλά και να επαναφέρουν προβλήματα που δημιουργήθηκαν από ‘’φτηνές ’’ και επικίνδυνες μεθόδους , όχι μονό για τα στρώματα. Έτσι θα έχετε πάντα ένα κρεβάτι με καλοδιατηρημένο στρώμα 4.1 Υ (Υποχρεωτική προδιαγραφή)

Η Διαφορετικότητα μεταξύ των παρεχομένων υπηρεσιών για “καθαρούς εσωτερικούς χώρους” απέναντι στην υγιεινή διαβίωση, δίνει τη δυνατότητα ανάδειξης της πραγματικότητας, ώστε να ανακαλύψτε και ‘σεις τις καινοτόμες Bio-εφαρμογές Διαχείρισης των εσωτερικών χώρων.

Οι Παρεχόμενες υπηρεσίες επαγγελματικών Bio-Εφαρμογών, απαιτούν την χρησιμοποίηση του κατοχυρωμένου συστήματος καθαρισμού και εξυγίανσης του αέρα HealthWay EMF™ , (Powerful High Ozone air purification) η δε εγκατάσταση του θα συνεισφέρει στην διατήρηση του δωματίου στα υψηλά Standards, έως την Επαναβεβαίωση των Bio-εφαρμογών. Είναι πιστοποιημένο για τη δέσμευση σωματιδίων διαμέτρου έως και 0,1 μικρών, με την επαναστατική ζώνη εξουδετέρωσης μικροοργανισμών και τον χαρακτηρισμό της, ως Ιατρικής Συσκευής Τάξης ΙΙ από τον οργανισμό FDA των ΗΠΑ, θέτοντας νέα πρότυπα στην έννοια του ‘’καθαρού αέρα στον εσωτερικό χώρο ‘’. Εξουδετερώνει: 98-100% ιούς,98-100% βακτηρίδια , 94-100% μύκητες.

Το πρόγραμμα The Green Purification Group (TGPG), είναι ένα Concept μιας νέας εναλλακτική μεθοδολογίας για ένα περιβάλλον απαλλαγμένο από τα περισσότερα αλλεργιογόνα και ερεθιστικές ουσίες. Αναπτύχθηκε για να αντιμετωπίσει τις ανάγκες για την ελαχιστοποίηση της ανάπτυξης, πιθανών ερεθιστικών βακτηρίων, καλύπτοντας παράλληλα την αναβάθμιση σας, για τα Green and Clean Rooms “Καθαρά Δωμάτια με φιλικό περιβάλλον”.

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή,  διότι η κυκλοφορούν  ‘‘πιστοποιητικά’’ με Βιοκτόνα προϊόντα που ανήκουν στους τύπους Προϊόντων 18 και 19 ,όπου έχουν  εγκριθεί  για την καταπολέμηση εντόμων και αραχνοειδών και όχι για απολύμανση από αλλεργιογόνους παράγοντες που βρίσκονται εντός στρωμάτων ή άλλων ινωδών επιφανειών. Η έκδοση πιστοποιητικών που αναφέρουν «αντιαλλεργική προστασία» από εταιρεία ή φυσικό πρόσωπο που παρέχει τέτοιου είδους υπηρεσίες δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της υπηρεσίας  του ΥΠ.Α.Α.Τ .

Εφαρμογές  τέτοιων προϊόντων  σε χώρους που παρέχονται υπηρεσίες στέγασης ή/και σίτισης κτλ (πχ ξενοδοχεία, πλοία, κλπ) πρέπει να εκτελείται από επαγγελματίες που έχουν προβεί στην προβλεπόμενη «Αναγγελία έναρξης άσκησης επαγγέλματος καταπολέμησης εντόμων και τρωκτικών»  σύμφωνα με το νόμο 3919/2011 και να τηρούνται πλήρως τα οριζόμενα στην ισχύουσα νομοθεσία.

Η αρμοδιότητα πληροφοριών ή ελέγχου της αγοράς, στην τήρηση της νομιμότητας σε θέματα βιοκτόνων προϊόντων αρμοδιότητας του ΥΠ.Α.Α.Τ.,  για υπηρεσίες απεντομώσεων και μυοκτονιών σε κατοικημένους χώρους,  ανήκει στις εκάστοτε ΔΑΟΚ των Περιφερειακών Ενοτήτων της Χώρα μας.

Κοινοποίησε το: Ενεργή συμβολή μπορεί να έχουν όλοι , αρχίζει δε να γίνεται μεγαλύτερη όταν μεταφέρεται από τη συμμετοχή των τοπικών και πληθυσμιακών ομάδων, των κυβερνητικών η μη-κυβερνητικών οργανώσεων, οργανισμούς , επιμελητήρια,  φορείς Πιστοποίησης και ελεγκτών, σωματεία, συλλόγους, ιδρύματα, με μια αναδημοσίευση ή ένα e-mail κ.λ.π.

Πληροφορίες μπορείτε να μας ζητήσετε με ένα email στο info@klintec.gr η να καλείτε στο  τηλέφωνο  2104829839, 6932245887

ΦΕΚ 10 2015 Αριθμ. 216 Κατάταξη ξενοδοχείων σε κατηγορίες αστέρων Κατηγορία.pdf

Πηγή: http://cleaningnews.gr/?p=9974

Περισσότερα Άρθρα

Αναβαθμίζεται η ποιότητα του ύπνου στα ξενοδοχεία.!!!!

Φιλοξενία σε Ενοικιαζόμενα Δωμάτια: Με ή Χωρίς Απεντόμωση – Μυοκτονία;

Greenest: Ολοκληρωμένη Υποστήριξη Περιβαλλοντικής Διαχείρισης Παρασίτων & Υγιεινής.

Οι Βιο-επιδράσεις της ‘‘ανεξέλεγκτης προαγωγής ’’ βιοκτόνων στους εσωτερικούς χώρους.

Αντενδείξεις εφαρμογών με αλληλεπιδράσεις ανεπιθύμητων αποτελεσμάτων.

Πληγές «Υγειονομικής σημασίας» που έχουν εξαπλωθεί σε όλα τα «κοινωνικά επίπεδα».

 Προστατευτείτε από τους απρόσκλητους φίλους μας

 

 

About Giannis Vgenis