Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 5 Ιουνίου 2013

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί το κύριο όχημα του ΟΗΕ από το 1972 για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού για τα περιβαλλοντικά προβλήματα του πλανήτη μας.

Η ημέρα αυτή θεσπίστηκε στις 15 Δεκέμβρη 1972, κατά τη διάρκεια της Α’ Διάσκεψης για το Περιβάλλον στη Στοκχόλμη που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, με στόχο να υπενθυμίσει στους κατοίκους του πλανήτη ότι το μέλλον της ανθρωπότητας είναι άμεσα συνυφασμένο με το μέλλον των οικοσυστημάτων.

Από τότε και κάθε χρόνο, δίνεται ευκαιρία σε όλους τους φορείς αλλά και τους πολίτες να εκφράσουν την άποψή τους για όσα συμβαίνουν στον πλανήτη και σχετίζονται ιδιαίτερα με τη ρύπανση, τη διατήρηση και σωτηρία της πανίδας και της χλωρίδας κ.λ.π.

Η προστασία του περιβάλλοντος έχει καθοριστική σημασία για την ποιότητα ζωής των σημερινών και των μελλοντικών γενεών. Ο άνθρωπος αποτελεί ένα ζωντανό οργανισμό που ζει μέσα στο περιβάλλον, δέχεται ερεθίσματα από αυτό και ανταλλάσσει ύλη και ενέργεια.

Οφείλει λοιπόν ο άνθρωπος να διαφυλάσσει το περιβάλλον του και να το εκμεταλλεύεται με σύνεση γιατι: διακυβεύεται η υγεία του, ακόμη και η ίδια η επιβίωσή του.

Εμείς με συνεχόμενες προσπάθειες μέσα από το Cleaningnews.gr και τα Site-Portals GreenMiteClean.gr και GreenAndClean.gr προσπαθούμε να βοηθήσουμε στην πληρέστερη ενημέρωση και να σας προτείνουν απλούς και καθημερινούς τρόπους με Εναλλακτική Καθαριότητα για να συμβάλετε και εσείς στην προστασία του περιβάλλοντος … …γιατί είναι στο χέρι μας, αφού ξεκινάει μέσα από το χώρο που ζούμε και εργαζόμαστε.

Στο διαδίκτυο για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου) υπάρχει το  http://www.youtube.com/watch?v=8EYUFfjFdUw, αλλά και το Αφιερωμένο στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου), το βίντεο κλιπ το οποίο παρουσιάζεται με σκοπό την ευαισθητοποίηση του  κόσμου (κυρίως τα παιδιά) σχετικά με το φαινόμενο της μόλυνσης του περιβάλλοντος που μαστίζει την εποχή μας.

Ο τίτλος συμβολικός και σχετικός με το αντικείμενο ΧΥΤΑ (Χώρος Υποπτης Ταφής Απορριμάτων)

Η μουσική σύνθεση καθώς και η επιμέλεια του βίντεο κλιπ, είναι του Κωνσταντίνου Σαμψών (www.kSamson.com) και οι στίχοι και η ερμηνεία είναι του Βασίλη Κολοβού (www.vKolovos.gr)

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=D1Z8rHGDQ6c#!

Ιωάννης Βγενής
Cleaning Advisor

Πηγή: http://cleaningnews.gr/?p=6669

About Giannis Vgenis

Αφήστε μια απάντηση