Οι Ημιμαθείς Αδιαφορώντας Ίσως και να Εγκληματούν !!!!

Βλέποντας το στρώμα στον Κάδο Ανακύκλωσης, όλοι θα αναρωτιέστε αν αυτό είναι Λανθασμένη  Ενημέρωση Αμέλεια, Ημιμάθεια η Εγκληματική Αδιαφορία;

 Αυτά τα στρώματα βρίσκονται στους Κάδους Ανακύκλωσης, διότι οι ιδιοκτήτες τους δεν μπόρεσαν να λύσουν το πρόβλημα που αντιμετώπιζαν με τους κοριούς.

Γιατί κάποιοι ημιμαθείς με Άδεια (υπεύθυνοι για απεντομώσεις ), απλά σε άλλες περιπτώσεις χρησιμοποίησαν Νεφελοψεκασμό (FOGGING) , μετά ψέκασαν 2- 3 φορές εντομοκτόνο, σε άλλες έβαλαν 2 φορές  καπνογόνο σκεύασμα, μέθοδος υποκαπνισμου με χρήση τοξικών αερίων (fumigations), με αποτέλεσμα οι κοριοί να παραμένουν και οι απελπισμένοι καταναλωτές να πετούν πανικόβλητοι την μολυσμένη περιουσία τους.

Σε προηγούμενο άρθρο με τίτλο πως να Προστατέψτε τους χώρους από τους απρόσκλητους φίλους μας, υπήρχε πλήρη ενημέρωση για τον καταναλωτή, αλλά και για τον επιστήμονα που δεν είχε ενημερωθεί. Με αναφορά στο ότι να μην πετάτε η δωρίζετε έπιπλα που έχουν μολυνθεί από κοριούς,  καθώς μπορούν εύκολα να επιμολύνουν και άλλους χώρους. ( Δεν πρέπει να ξεχνάτε ότi, μετά από επιστημονικές έρευνες η παρουσία των νεκρών κοριών και των παραγώγων τους σε ένα χώρο, μπορεί να μην αποκλείουν την μηχανική μετάδοση παθογόνων ιών και να συνδεθεί σε μια σύγχρονη κοινωνία άμεσα με τις Λοιμώξεις στην Δημοσιά Υγεία ). (Αθανασίου Χρήστος Αναπληρωτής Καθηγητής Εντομολογίας)

Γνωρίζουμε όλοι ότι η ημιμάθεια, η τρομερότερη μάστιγα της ανθρωπότητας, είναι χειρότερη από την αμάθεια, έτσι και οι ημιμαθείς υπεύθυνοι για απεντομώσεις, με την αδιαφορία τους για επιπλέων επιμορφωτική κατάρτιση σε σεμινάρια , αλλά και χωρις την εναρμονισμένα τεκμηριωμένη αναβάθμιση του εξοπλισμού τους, σε διάγνωση, προεργασία και εξυγίανση, ίσως και να  ‘‘εγκληματούν’’  εις βάρος του κοινωνικού συνόλου.

Οι ποιο αποτελεσματικές εφαρμογές με λιγότερα χημικά και εξυγίανση, προσφέρουν περισσότερη προστασία από την εσωτερική επιμόλυνση, είτε γίνετε από την αποσύνθεση των εξουδετερωμένων εντομών, είτε από τα χημικά που αναμιγνύονται με τη σκόνη.

Οι αδειούχοι υπεύθυνοι επιστήμονες που κάνουν εφαρμογές για απεντομώσεις σε κατοικημένους χώρους πρέπει να είναι ποιο αυστηροί στις επιλογές των μεθόδων, διότι ακόμα και αν χρησιμοποιήσουν υλικά πιο φιλικά προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον , – χωρίς διαλυτές – όπως συχνά αναφέρουν, τα χημικά θα ανακατευτούν με την σκόνη που δεν αφαίρεσαν, με την Προεργασία και την Εξυγίανση. Η σκόνη θα επικαθήσει στα υφασμάτινα σαλόνια, στρώματα, κουρτίνες, χαλιά ,δάπεδα και ο καταναλωτής έχοντας  άγνοια, θα αναπνεύσει τα επιμολυσμένα αιωρούμενα σωματίδια, είτε υποβοηθούμενα με τον αέρα, είτε με την χρήση της απλής ηλεκτρικής του σκούπας.

Σήμερα, για τον σύγχρονο αδειούχο υπεύθυνο επιστήμονα που κάνει εφαρμογές απεντομώσεων, ακόμα και χωρίς την χρήση χημικών σε κατοικημένους χώρους, αν για οποιονδήποτε λόγο δεν έχει τον απαιτούμενο εξοπλισμό προεργασίας και εξυγίανσης, εμείς με το πρόγραμμα υποστήριξης Greenest: Ολοκληρωμένη Υποστήριξη Περιβαλλοντικής Διαχείρισης Παρασίτων & Υγιεινής, θα είμαστε διπλά του, στο 2104829839 για να μπορέσει να προσφέρει, μια αποτελεσματική και εναρμονισμένη επιστημονικά εφαρμογή, με τον αποδεκτά καλύτερο τρόπο αντιμετώπισης των ‘‘απρόσκλητων εισβολέων’’, εις όφελος του καταναλωτή αλλά και γενικά του κοινωνικού συνόλου.

 Τα πάντα τα έχει υποστεί ο καταναλωτής, οικονομικά,( έξοδα εφαρμογών- καινούργια στρώματα) υγειά και ψυχική ωδίνη, φοβούμενος να πει το πρόβλημα του στο γείτονα, τον συγγενή και φίλο. Στο τέλος μπορεί ‘‘να κατηγορηθεί’’ και για Εγκληματική Αδιαφορία, διότι στην απελπισία του δεν επισήμανε η δεν κατάστρεψε το στρώμα με τους κοριούς, με αποτέλεσμα να το πάρει κάποιος άστεγος και να περάσει η περιπέτεια του κοριού σε αυτόν η να το πάρει κάποιας ‘‘έξυπνος’’ και να το πουλήσει ως ‘‘δεύτερο χέρι’’ από τις αγγελίες.   

Μελετώντας τα προαναφερόμενα, μπορεί να συνειδητοποιήσουμε ότι ίσως και να αποτελεί δε ευθύνη όλων, από τη συμμετοχή των τοπικών και πληθυσμιακών ομάδων, των κυβερνητικών η μη-κυβερνητικών οργανισμών,  εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, αλλά και σε κάθε μέσο ενημέρωσης, ώστε να συμβάλλουμε όλοι μαζί συλλογικά στην ενημέρωση, μεταδίδοντας το σε ένα συγγενή , φίλο, συνάδελφο, με ένα e-mail η μια αναδημοσίευση.

Για πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στα τηλέφωνα  2104829839, 6932245887. 

Οι Ημιμαθείς Αδιαφορώντας Ίσως και να Εγκληματούν!!!.pdf 

Πηγή:http://cleaningnews.gr/?p=5253

Σχετικά Άρθρα

 1. Εξασφαλίζω ένα υγιεινό περιβάλλον σήμερα !!
 2. Bio – κτόνος στο σπίτι μας;
 3. Προβληματισμοί στην Ομαλή Αντιμετώπιση της Έξαρσης σε ‘’Παρασιτικούς Εισβολείς’’ και Ψώρα.!!
 4. Η επαρκής κατάρτιση εξασφαλίζει την επίτευξη ενός ασφαλούς και υγιούς περιβάλλοντος.
 5. Διαταραχές με Αυξημένη Επικινδυνότητα στις Λοιμώξεις.
 6. Το υποτίθεται καθαρό δεν εξαλείφει το ‘’ανθρώπινο λάθος’’ έναντι μολυσματικών παραγόντων.
 7. Προάγοντας την καθαριότητα… αναβαθμίζουμε την ποιότητα του χώρου που ζεις.
 8. Τι γνωρίζετε για τους ‘’άγνωστους κίνδυνους’’ μετά τον καθαρισμό των στρωμάτων;
 9. Καθαρισμός Στρωμάτων: ‘‘ Ατμισμός’’ ή Απορρύπανση;
 10. Θέματα προληπτικής υγιεινής για την προαγωγή υγείας.
 11. Κατσαρίδες και μικροτριχίδια τρωκτικών αιτίες αλλεργιών.!!
 12. Απαρέγκλιτη η τήρηση των όρων υγιεινής και ασφάλειας σε χώρους ενδιαίτησης – φιλοξενίας.
 13. Βελτιωμένη Αποτελεσματικότητα Εφαρμογών Περιβαλλοντικού & Υγειονομικού Ενδιαφέροντος.
 14. Διασφαλισμένη υγιεινή χώρων διαχείρισης φροντίδας κατ’ οίκον.
 15. Περί κατσαρίδων ..….συνέχεια!!
 16. Bio-Απορρύπανση, Bio-Εξυγίανση, Bio-Απολύμανση.!!
 17. Τα περί Bio-λογικών καθαρισμών στα υπνοδωμάτια.!!
 18. Τα περί συνεχιζόμενης μικροβιακής και βακτηριακής δραστηριότητας.!!
 19. Οι εξελίξεις της επικίνδυνης και πολυδάπανης μούχλας !!!
 20. Μούχλα στο στρώμα!!!!Μούχλα στα Χαλιά !!!!
 21. Η Μούχλα προσελκύει τα ‘‘αρπακτικά ακάρεα’’ στα σπίτια μας.
 22. Οι Προκλήσεις Ανθεκτικότητας από της Πληγές «Υγειονομικής Σημασίας».
 23. Η τήρηση βασικών κανόνων με ολοκληρωμένα περιβαλλοντικά μέτρα διαχείρισης για την προαγωγή υγείας.
 24. Έρευνες αγοράς για υπηρεσίες απεντόμωσης – μυοκτονίας και απολύμανσης.
 25. Διαχειριστικές  Εφαρμογές  Αντιμετώπισης Επιβλαβών Οργανισμών σε Κατοικημένους Χώρους.
 26. Μήπως οι ‘‘Οικολογικοί Bio – κτόνοι’’ κυκλοφορούν ανάμεσα μας;!!!
 27. Πολυδάπανες οι ‘‘κρυφές χρεώσεις’’ μετά τον καθαρισμό στρωμάτων.
 28. Ξενοδοχεία: Άμεσες λύσεις για περιορισμό τυχόν δυσμενών επιδράσεων στη Δημόσια Υγεία.
 29. Βελτιωμένη Αποτελεσματικότητα Εφαρμογών Περιβαλλοντικού & Υγειονομικού Ενδιαφέροντος .
 30. ‘‘Καταλυτική Οζονοποίηση’’: Μια πολλά υποσχόμενη προηγμένη τεχνολογία οξείδωσης.
 31. Εξασφαλισμένη αντιμετώπιση επιβλαβών οργανισμών σε εσωτερικούς χώρους.
 32. Τα θεμελιώδη κριτήρια ποιοτικής Bio – απορρύπανσης στα πρότυπα του ”Απόλυτα Καθαρού ”

About Giannis Vgenis

Αφήστε μια απάντηση