Κοριοί και Χώροι Φιλοξενίας.

Κοριοί και Χώροι Φιλοξενίας.

Τα προβλήματα των ακάρεων με τα περιττώματα και τα αποσυνθεμένα μέρη τους,  ίσως και να μην απασχολούν τόσο  τους ταξιδιώτες- φιλοξενούμενους, μετά  την υποχρεωτική  ‘’εφαρμογή των Κριτηρίων 4.27 και  4.1 ’’ για την κατάταξη των αστέρων.

Αντιθέτως  το πρόβλημα των κοριών, ένα είδος εντόμου που αρχίζει να συναντάται όλο και πιο συχνά στον ανεπτυγμένο κόσμο,  με ταξιδιώτες- φιλοξενούμενους και όχι μονό σε στους κοιτώνες του στρατού.

Αν ταξιδεύετε συχνά ή/και να φιλοξενείστε για λόγους επαγγελματικούς ή αναψυχής  , μπορεί να συναντάτε κοριούς – και μάλιστα ακόμη και να κοιμάστε μαζί τους  – πιο συχνά απ’ ότι νομίζετε.

Η παρουσία των κοριών αυξάνει επικίνδυνα σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Σε μια έρευνα για ταξιδιώτες , αναφέρεται ότι οι περισσότεροι ταξιδιώτες- φιλοξενούμενοι, είτε  για λόγους επαγγελματικούς είτε  αναψυχής ,ίσως να μην μπορούν να  εντοπίσουν έναν κοριό στο κρεβάτι. Αν όμως τον εντοπίσουν, θα είναι ένα ισχυρό αποδεικτικό στοιχειό , από ό, τι οποιαδήποτε άλλη δυσλειτουργία του ξενοδοχείου, θέτοντας έτσι σε δύσκολη θέση το σύνολο των ενασχολούμενων με χώρους φιλοξενίας , βρισκόμενοι  δε «μεταξύ σφύρας και άκμονος» αρχίζουν να μπαίνουν σε σκέψεις , για τις  ‘’παράπλευρες απώλειες’’  στο δυναμικό των δωματίων.  Τα αποτελέσματα της έρευνας  δημοσιεύονται σ το τριμηνιαίο περιοδικό του Entomological Society of America.

Με τον συνεχή ‘’κύκλο εργασιών’’ των ταξιδιωτών- φιλοξενούμενων, οι παροδικές ή/ και μόνιμες εισαγωγές των ‘’απρόσκλητων  φίλων’’ μας είναι αναπόφευκτες, όπως ακριβώς είναι και για τα οικεία διαμερίσματα( φιλοξενίας), τους κοιτώνες πανεπιστημίων αλλά και για τις εγκαταστάσεις φροντίδας, κλπ.

Τα ευρήματα αυτής της μελέτης που ερεύνησε τη στάση των ταξιδιωτών σε σχέση με κοριούς θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα χρήσιμα στους ξενοδόχους και γενικά στο σύνολο των ενασχολούμενων με χώρους φιλοξενίας  , ώστε να βοηθήσει για να γίνουν κατανοητές όσο το δυνατόν  καλύτερα ,οι ανησυχίες των ανθρώπων σχετικά με κοριούς και το αναφαίρετο δικαίωμα τους  το να τους παρέχετε διαμονή  τους χωρίς παράσιτα και  παρασιτικά νοσήματα.

Σε σύγκριση με άλλα θέματα του δωματίου στο ξενοδοχείο, όπως η δυσοσμία ή έλλειψη καθαριότητας, η  ΄΄ απόδειξη κοριός’’  έχει ‘’παράπλευρες απώλειες’’,  όπου οι ταξιδιώτες – φιλοξενούμενοι να ζητήσουν αποζημίωση, ή ακόμα και με την ένια ‘’της συγκατοίκησης τους’’ με κοριούς, να ζητούν  να μεταβούν σε άλλο ξενοδοχείο ακόμα και ‘’ανταγωνιστικό’’.  Οι περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες στη ερεύνα , ήθελαν να ξέρουν αν το δωμάτιό τους είχε προηγούμενο ‘’θέμα με κοριούς’’, ακόμη και αν αυτό είχε συνέβη πριν από πολύ καιρό.

AllPest Preparing Services

Ξενοδοχεία όπως και πολλοί άλλοι τομείς στον χώρο της φιλοξενίας ,θα πρέπει να αναπτύξουν ένα ‘’σχέδιο διαχείρισης φήμης’’ για να μπορούν ανταποκριθούν με σύνεση σε τέτοιες περιπτώσεις. Η εκτεταμένη εξάρτηση τους από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με σχόλια στο διαδίκτυο, καθιστά ποιο ευάλωτα για την έκθεση τους,  ιδιαίτερα τα ξενοδοχεία με προσβολή κοριών, με αρνητικές επιπτώσεις σε μελλοντικές κρατήσεις, ανεξάρτητα από το εάν η δημοσίευση είναι ακριβής.

‘‘Το κόστος μιας αγοράς, εξοπλισμού ή εξειδικευμένων υπηρεσιών, μπορεί να είναι πολύ μικρότερο, από το σύνολο των ‘’παράπλευρων απωλειών’’ .  Χρειάζεται λοιπόν προσοχή, με ‘’περισσότερο ψάξιμο’’ και περισσότερη πληροφόρηση για την μύωση των ‘’παράπλευρων απωλειών’’ και των ‘’κρυφών χρεώσεων’’, αναδεικνύοντας την αγορά του εκ των υστέρων, ποιο δαπανηρή. 

Ένας ‘’υποτιθέμενος καθαρισμός’’ βοηθά στην  πολλαπλασιαστική  εξάπλωση   των απρόσκλητων  φίλων μας  που γεννούν τα αυγά τους και στις γωνίες του στρώματος,( κορδέλα- ρέλι) . Αυτές οι περιπτώσεις δεν αντιμετωπίζονται με ένα φορητό –χειρός- μηχάνημα καθαρισμού στρεμμάτων  και  έναν ατμοκαθαριστή, ή/και χρήση οποιασδήποτε μορφής ατμού, μιας και όλοι γνωρίζουμε ότι οι κατασκευαστές στρωμάτων αναφέρουν ότι, για τα στρώματα τους  δεν πρέπει να χρησιμοποιείται.

Οι επαγγελματίες στους χώρους φιλοξενίας, θα πρέπει να φροντίζουν,  όταν προβαίνουν σε αγορά μηχανημάτων καθαρισμού στρεμμάτων , εκτός από τις οδηγίες χρήσης,  πρέπει να σας ενημερώσουν πως θα αντιμετωπίσετε τα προβλήματα της  “ εσωτερικής επιμόλυνσης’’, αλλά και να σας, παρέχουν  Βεβαιωμένη  εκπαίδευση για την ορθή εφαρμογή προεργασίας,  για το  πριν ή και μετά από κάθε εφαρμογή  αντιμετώπισης αρθρόποδων υγειονομικής σημασίας, πχ κοριούς, ώστε να αποφεύγονται στο μέγιστο βαθμό , αρνητικά αποτελέσματα.

Η εκπαίδευση σε άτομα που ενασχολούνται με την καθαριότητα μαζί με τον ειδικευμένο εξοπλισμό σε χώρους φιλοξενίας ,  θα βοηθήσει στην επιτελούμενη αναγνώριση και  ανάφερα για κοριούς στα πρώτα στάδια, όπου οι προσβολές είναι πιο εύχρηστα να αντιμετωπιστούν. Ομοίως, σημαντική είναι η εκπαίδευση των εργαζομένων στο γραφείο / τμήμα εξυπηρέτησης πελατών για να ανταποκριθούν άμεσα και με κατανόηση, όταν προκύπτουν περιστατικά εντός του ξενοδοχείου. Οι περισσότεροι ταξιδιώτες προτιμούν ξενοδοχεία όπου υπάρχει τμήμα με ένα ‘’προστατευτικό σχέδιο’’ ενάντια στους κοριούς. Ως εκ τούτου η ενασχόληση με την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση των κοριών, γίνεται  επιτακτική ανάγκη, απέναντι στις σπασμωδικές  αντιδράσεις όταν προκύπτουν τα προβλήματα.

Το σύνολο των γνώσεών και των εμπειριών μας είναι στη διάθεσή σας.

Η εμπειρία των 35 χρόνων , μας επιτρέπει να χρησιμοποιούμε, την ‘’βαθειά γνώση της πράξης’’,  ώστε να σας την παρέχουμε για να μπορείτε να διαχειριστείτε ενεργά και σύννομα, όχι μονό την κάλυψη στα Κριτήρια 4.27  και  4.1, για την κατάταξη των αστέρων, αλλά και για  την προεργασία Bio-εφαρμογών , όπως από αρθρόποδα υγειονομικής σημασίας, κοριούς,  ψείρες,  ψώρα κλπ. Με την άμεση επέμβαση μπορείτε ποιο εύκολα  να προλάβετε την εξάπλωση τους,  μιας και ο ίδιος επαγγελματικός εξοπλισμός των Bio- εφαρμογών, κρίνεται απαραίτητος πριν ή και μετά από κάθε εφαρμογή  αντιμετώπισης αρθρόποδων υγειονομικής σημασίας, πχ κοριούς, είτε με βιοκτόνα ή /και οποιασδήποτε μορφής ατμού (πίεση 4- 10 bar για 184,13⁰C), στους εσωτερικούς χώρους, έτσι ώστε να μετριάζονται κατά το πλείστον αφού δεν μπορούν να αποκλειστούν,  προκλήσεις  ανεπιθύμητων αποτελεσμάτων στην Δημοσιά Υγεία.

Θα πρέπει να επισημανθεί, ότι λόγο της αναγκαιότητας των προβλημάτων από τα αρθρόποδα υγειονομικής σημασίας, το Υπουργείο Υγείας  έχει εκδώσει εγκύκλιο με  Θέμα: «Κανόνες υγιεινής στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (Επιβατών) στεριάς, θάλασσας και αέρα», την όποια ιδιοκτήτες – εταιρείες, σωματεία , ομοσπονδίες κλπ ,θα πρέπει να την εφαρμόζουν ως έναν ‘’Κώδικα Οδικής Υγιεινής’’ . Οι ξενοδόχοι και γενικά το σύνολο των ενασχολούμενων με χώρους φιλοξενίας , θα πρέπει να ζητούν από  τους ιδιοκτήτες – εταιρείες Μ.Μ.Μ., αποδεικτικά έγγραφα (π.χ Βεβαίωση με Τ. Π.Υπ.κλπ) ,ξεκινώντας έτσι το ‘’προστατευτικό σχέδιο’’ ενάντια στα αρθρόποδα υγειονομικής σημασίας, πριν την εισαγωγή τους ‘’εντός’’ . Επιπλέον το Υπουργείο Υγείας εξέδωσε μια γενική εγκύκλιο με ΘΕΜΑ: «Μέτρα προστασίας από αρθρόποδα Υγειονομικής σημασίας , όπως  κοριούς, ψύλλους, ψείρες, ψώρα και τσιμπούρια , η όποια εστάλη στις περιφέρειες θεωρώντας επιτακτική ανάγκη την τήρηση βασικών κανόνων υγιεινής, με σκοπό την διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας.

Υ.Γ : Θα είμαι στην διάθεση, για όποιον φορέα θα μπορούσα να  φανώ χρήσιμος

Πληροφορίες με email στο info@greenandcleanhotels.gr,ή καλέστε στα 2104829839, 6932245887

Ιωάννης Βγενής
Cleaning Advisor

Πηγή: http://www.greenandcleanhotels.gr/505-2/

 

About Giannis Vgenis