Η Controllersvik στα πλαίσια ενημέρωσης των κατοίκων της Σαλαμίνας

 Η Controllersvik στα πλαίσια ενημέρωσης των κατοίκων της Σαλαμίνας , για ένα ποιο καθαρό και υγιεινό περιβάλλον στους εσωτερικούς χώρους, πραγματοποίησε ημερίδες στα ΚΑΠΗ της Σαλαμίνας με την Βενετσάνου Κατερίνα στη θέση της ομιλήτριας.

Η ανταπόκριση του κοινού της 3ης ηλικίας ήταν μεγάλη. Και στις τρις (3) ημερίδες η κ. Βενετσάνου παρουσίασε στους παρευρισκόμενους, τρόπους ώστε να διατηρείται ποιο καθαρός ο εσωτερικός χώρος.

Εκεί εισβάλλουν και συχνά επιβιώνουν και αναπαράγονται ποικίλοι ζωικοί και άλλοι οργανισμοί, ορισμένοι από τους οποίους (κυρίως έντομα, ακάρεα, τρωκτικά) είναι ικανοί να ζημιώσουν άμεσα ή και έμμεσα τον ίδιο ή τα υπάρχοντά του.

Επισημάνθηκε δε ότι, δεν είναι μικρότερης σημασίας για το βασανιστικό αλλεργικό άσθμα που προκαλείται από τα περιττώματα των άκαρεων της σκόνης των σπιτιών ή ακόμη, κάτι που δεν είναι τόσο γνωστό, από τις κατσαρίδες.

Είναι καιρός, πλέον να συνδέσουμε την προστασία του εσωτερικού περιβάλλοντος, είτε αυτή αναφέρεται στο σπίτι ,τον επαγγελματικό χώρο, τους χώρους φιλοξενίας κλπ

Η Κατερίνα Βενετσάνου Βιοτεχνολόγος (Πτυχιούχος του Γεωπονικού Πανεπιστήμιου Αθηνών) , θεωρεί υποχρέωσή της ως κοινωνικό έργο την ανάπτυξη ενημέρωσης.

Εκτός από τα ΚΑΠΗ Σαλαμίνας έχει ξεκινήσει να ενημερώνει γιατρούς και φαρμακοποιούς.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και ειδική ενημέρωση για παιδικούς σταθμούς με την υγειονομική σημασία ενημέρωσης στα παιδιά, για τους τρόπους με τους οποίους πρέπει να πλένουν τα χέρια τους, τα δόντια τους, πώς θα διατηρούν καθαρά τα ρούχα τους, το δωμάτιό τους  και το σχολικό περιβάλλον. (Αγωγής Υγείας, μια υποχρέωση στις νέες γενιές).

Η Βενετσάνου Κατερίνα στέκεται δίπλα στους συνανθρώπους της παρέχοντάς τους ως Σύμβουλος, την υποστήριξη με Δωρεάν  ενημέρωση και διάγνωση προβλημάτων Υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Η ενημέρωση για αναβάθμιση του εσωτερικού περιβάλλοντα χώρου, για μια καλύτερη και ποιοτικότερη ζωή, βοηθά την Υγεία την Οικονομία αλλά και το Περιβάλλον.
 
Κατερίνα Βενετσάνου

 Βιοτεχνολόγος

Πηγή : S-Presso.gr

 

About Giannis Vgenis

Αφήστε μια απάντηση