Η επικίνδυνη επανεμφάνιση της αφρικανική σκόνης.

D6A22B4251x16Αυτή η Αφρικανική φαιοκόκκινη σκόνη που καλύπτει τον Ελλαδικό χώρο τις τελευταίες ημέρες, μαζί με τις βροχοπτώσεις, ως κόκκινη λάσπη, μεταφέρετε στον  εσωτερικό χώρο των σπιτιών μας.

Αν και είναι δαπανηρή γιατί λερώνει, για τους περισσοτέρους επιστήμονες έχει τον επικίνδυνο ρολό με επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία, αφού με τη ποικιλία των μεταφερομένων  υλικών, σκόνες μετάλλων και πετρωμάτων, όπως μόλυβδο, αρσενικό, αλλά και σίδηρο, μαγγάνιο, βανάδιο, νικέλιο, χρώμιο, χαλκό , ψευδάργυρο, πηλό, το θαλασσινό αλάτι, αλλά και οργανικά υλικά, όπως βακτήρια, σπόρια μυκήτων, τρίχες, ακόμα και νεκρά κύτταρα δέρματος, είναι επικίνδυνη.

Χρειάζεται περισσότερη προσοχή, διότι όπως οι επιστημονικές έρευνες αναφέρουν, στον Ελλαδικό χώρο κάθε χρόνο “ διασκορπίζονται μερικά κιλά“ αυτής της φαιοκόκκινης σκόνης μαζί με τοξική της δράση. Ένας από τους λογούς αύξησης των εισαγωγών σε νοσοκομεία, από άτομα με χρόνια αναπνευστική πνευμονοπάθεια χρόνια και καρδιαγγειακά νοσήματα.

Οι καταναλωτές με την ελλιπή ενημέρωση, βοηθούν στην αύξηση της μη αποτελεσματικής συντήρησης των εσωτερικών χώρων, με τις ‘‘φτηνές λύσεις’ ’καθαρισμού, γνωρίζοντας ότι οι άμεσοι αποδέκτες θα ένια τα χαλιά-μοκέτες, σαλόνια, στρώματα, κουρτίνες . Τα δε αποτελέσματα των ερευνών να δείχνουν ότι η επίδραση της χαμηλής ποιότητας καθαρισμού των εσωτερικών χώρων, να έχει επηρεαστεί ανοδικά την συχνότητα των υγειονομικών δαπανών, για προβλήματα υγείας .

Η υιοθέτηση μιας αποτελεσματικά παρεχόμενης καθαριότητας από τους καταναλωτές , για μια καλύτερη ποιότητα ζωής, πρέπει να περιέχει την εναρμόνιση δαπανών με την ποιότητα των παρερχομένων υπηρεσιών όπως :

1) Έγκαιρη πρόληψη με εναρμονισμένες εφαρμογές εξυγίανσης ως προτεραιότητα έναντι του ελέγχου, για να προφυλαχτούμε από την “εσωτερική επιμόλυνση στους άρρωστους εσωτερικους χώρους’’,  έχει γίνει πλέον επιτακτική, γιατί το “υποτίθεται καθαρό είναι πιο επικίνδυνο από το βρόμικο”.

2) Εναλλακτικές Διαχειριστικές Bio- Εφαρμογές Επαγγελματικής Απορρύπανσης με Αναζωογόνηση, Εξυγίανση και απολύμανση ξεκινώντας από το περιβάλλον του υπνοδωματίου, σε στρώματα, σαλόνια, χάλια-μοκέτες , ως μια φυσική λύση στην εσωτερική ρύπανση –χωρίς εκπτώσεις  στην υγεία μας-, για ένα αρμονικά υγιεινό περιβάλλον, με ‘‘έλεγχο των αιωρούμενων ρυπογόνων μικροσωματιδίων” και την αποφυγή επιμόλυνσης του χώρου.

Εξάλλου η τάση των Πολιτών – καταναλωτών που διαμένουν στην Ελλάδα αυξάνεται, για περισσότερη ενημέρωση με διάγνωση από Επιστήμονες διαγνώστες , αλλά και στην αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογιών στην έγκαιρη αντιμετώπιση προβλημάτων, περιβαλλοντολογικού και υγειονομικού ενδιαφέροντος, διότι όλοι πλέον γνωρίζουμε ότι η συμβατική καθαριότητα, ή ο συμβατικός τρόπος που μέχρι τώρα γνωρίζαμε για την καθαριότητα του σπιτιού μας, ανήκουν πλέον στο παρελθόν.

Η παροχή  χρήσιμων σύμβουλων για μια ποιοτικά και οικονομικά καθαρή διαβίωση. θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις εκείνες που μπορούν να φέρουν πραγματικές αλλαγές στην αντιμετώπιση του “υποτίθεται καθαρού”,  με το συντονισμό δράσεων για τον ‘‘έλεγχο των αιωρούμενων ρυπογόνων μικροσωματιδίων” αλλά και την αποφυγή επιμόλυνσης στους εσωτερικούς χώρους .

Έτσι οι πάσχοντες από αλλεργικά και αναπνευστικά συμπτώματα, προληπτικά αλλά και κατά την φαρμακευτική αγωγή, αφού θα μπορούν να περιορίσουν κατά πολύ τα προβλήματα που θα προέρχονται από τους αιορούμενους “ρυπογόνους ενδο-οικιακους μολυσματικούς παράγοντες”.

Οι καταναλωτές θα πρέπει όταν αναλάβουν δράση, για την  στους ρυθμούς της καθημερινότητα για την Προαγωγή της Καθαριότητας και Υγιεινής του σπιτιού , δίνοντας  μεγάλη προσοχή στα νέα προϊόντα και υπηρεσίες, που εφαρμόζονται στον “βωμό” του Green & Clean Services..

Πληροφορίες, μπορείτε να μας ζητήσετε με ένα email στο info@klintec.gr, η να καλείτε στο τηλέφωνο 2104829839, 6932245887

Ιωάννης Βγενής

Cleaning Advisor

Πηγή: https://www.cleaningnews.gr/?p=9304

Περισσότερα Άρθρα

Αντιμετωπίστε τα ενδο-οικιακά αιωρούμενα μικροσωματίδια.

Επικίνδυνη αλλά και πολυδάπανη η επιμόλυνση των εσωτερικών χώρων.

Επανεπίσκεψη της Αφρικανικής σκόνης αλλά και των ‘‘συγκατοίκων’’ μας

Η Επικινδυνότητα της επιμόλυνσης στους εσωτερικούς χώρους .

Προκλήσεις αποτελεσματικότητας στον περιορισμό της εσωτερικής ρύπανσης.

Δαπανηρή γιατί λερώνει … Επικίνδυνη γιατί σκοτώνει.

Η επικίνδυνη επανεμφάνιση της αφρικανική σκόνης.

Οι 10 +1 λόγοι μείωσης – αποφυγής αλλεργιών με την καθαριότητα.

Οι “10 μισές αλήθειες” για την δήθεν ποιοτικά φθηνή καθαριότητα.

Οι Βιο-επιδράσεις της ‘‘ανεξέλεγκτης προαγωγής ’’ βιοκτόνων στους εσωτερικούς χώρους.

 

About Giannis Vgenis