Επιθετικά ‘‘αρπακτικά ακάρεα’’ οι νέοι εισβολείς στα σπίτια μας.

Επιθετικά ‘‘αρπακτικά ακάρεα’’ οι νέοι εισβολείς στα σπίτια μας.

Έχουν δημοσιευθεί πολλά άρθρα για την καθαριότητα αλλά και εμφανίσεις σε ενημερωτικές εκπομπές ώστε οι καταναλωτές να γνωρίζουν, το γιατί η χαμηλή ποιότητα καθαρισμού των χαλιών επηρεάζει την ανθρώπινη υγεία, αλλά και  γιατί η Επαγγελματική απορρύπανση προσφέρει πολλαπλά οφέλη στο χαλί και στην υγεία, αφού θα έχει μειωθεί η “εσωτερική επιμόλυνση” από  τους “ρυπογόνους ενδο-οικιακούς μολυσματικούς παράγοντες”, τα περριτώματα των ακάρεων της εσωτερικής σκόνης (Dust mites) , επιθετικούς  εισβολείςΑκάρεα, το άκαρι της ψώρας, αλλά και το σκαθάρι των χαλιών, με τους απρόσκλητους φίλους μας.

Αυτοί οι εισβολείς είναι επιθετικά ‘‘αρπακτικά ακάρεα ’’ οικογενειών  που ανήκουν στις Parasitiformes. Πολλά από αυτά είδη είναι παρασιτικά , ( περίπου τα μισά από τα 10.000 γνωστά είδη στην υπόταξη Mesostigmata }, πολλά όμως δεν είναι παρασιτικά αλλά είναι σε ‘‘ελεύθερη διαβίωση’’ και δρουν ως ‘‘επιθετικοί εισβολείς’’ , ζουν σχετικά μόνιμα υπό συνθήκες με υψηλή υγρασία, πολλά δε από αυτά μπορούν να βρεθούν σε οποιοδήποτε δείγμα υγρού εδάφους, χαλιά με υγρασία- μούχλα,  μύκητες , φωλιές της οικιακής σκόνης, αλλά και σε δείγμα υγρού τοίχου,  έδαφος με σκουπίδια, σαπισμένα ξύλα, κοπριά κλπ.

Υπάρχουν πάνω από 12.000 περιγραφόμενα είδη Parasitiformes, με συνολική εκτίμηση να  είναι μεταξύ 100.000 και 200.000 είδη, μια οικογένεια ακάρεων τα οποία αντιπροσωπεύουν περίπου το 15% του συνόλου που περιγράφονται ως Mesostigmata , χρησιμοποιείται δε με μεγάλη επιτυχία και για βιολογικό έλεγχο .

Οι περισσότεροι μύκητες αναπτύσσονται εκεί όπου η υγρασία και η θερμοκρασία είναι επαρκής για να  καταναλώνουν οργανική ύλη διασπώντας βιομηχανικά υλικά κτιρίων, ώστε να γίνονται παθογόνοι για τον άνθρωπο και τα ζώα. Πολλά είδη μπορεί παράγουν βιοδραστικες ενώσεις που ονομάζονται μυκοτοξίνες , ουσίες που παράγονται από ορισμένα είδη μυκήτων , όπως τα αλκαλοειδή και πολυκετίδια, τοξικά για τον άνθρωπο και τα ζώα.

Οι καταναλωτές δεν πρέπει να πανικοβάλλονται αλλά ούτε να χρησιμοποιούν βιοκτόνα η όποια δραστική ουσία για να τα εξοντώσουν. Η αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων πρέπει να αντιμετωπίζεται με ηρεμία , συμβουλευτική ενημέρωση και διάγνωση από επιστήμονα διαγνώστη. Εδώ θα επαναλάβω για την σημαντικότητα του επιστήμονα διαγνώστη και την απαραίτητη συμβολή του προς τους πολίτες που διαμένουν στην Ελλάδα,  δηλαδή ένας επιπλέον λόγος  που οι Επιστήμονες πρέπει να παραμείνουν στην Ελλάδα.

Ενημερωθείτε πριν δώσετε τα χαλιά σας για πλύσιμο. Οι ‘‘μειωμένες τιμές’’ κοστίζουν ποιο ακριβά.

Μετά την ενημέρωση οι καταναλωτές θα γνωρίζουν ότι η Επαγγελματική απορρύπανση προσφέρει πολλαπλά οφέλη στο χαλί και στην υγεία, θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί και ‘‘ψαγμένοι’’ διότι μέσα στις μειωμένες τιμές, μπορεί να κρύβονται μύκητες με βιοδραστικες  ενώσεις και μυκοτοξίνες.  Θα πρέπει να αναλάβουν δράση, για την Υγιεινή της Ανοιξιάτικης Καθαριότητας , δίνοντας μεγάλη προσοχή στα νέα προϊόντα και υπηρεσίες, που εφαρμόζονται στον “βωμό” του Green & Clean Services.

Όλοι γνωρίζουμε για τις οικονομικές δυσκολίες της κρίσης,  γι΄ αυτό οι καταναλωτές για να προστατεύσουν την υγειά τους, πρέπει να προσφέρουν σε όλα τα χαλιά  τους μια στοιχειώδη Επαγγελματική απορρύπανση, στο μισό κόστος ενός πλυσίματος  και για οικονομία να τα πλύνουν μετά από 2-3 χρονιά, γνωρίζοντας ότι ένας χρωστικός λακές δεν είναι επικίνδυνος για την υγειά τους.

Επαγγελματική απορρύπανση με την διασφάλιση ενός οικονομικά καλύτερου τρόπο ζωής, ή ‘‘Μειωμένες τιμές’’ αναμφιβόλου ποιοτικής διασφάλισης που κοστίζουν ποιο ακριβά;

Εμείς με τις  συνεχόμενες προσπάθειες μέσα από το cleaningnews.gr , το greenmiteclean.gr και το greenandclean.gr, προσπαθούμε να βοηθήσουμε  στην πληρέστερη ενημέρωση, αλλά και όταν στέλνετε τα θέματα σας με όλες τις λεπτομέρειες στο email info@klintec.gr η καλώντας είτε στο 2104829839, 6932245887, με στόχο την διασφάλιση για ένα οικονομικά καλύτερο τρόπο ζωής.

“Green & Bio Decontamination” Εξοπλισμός Bio-Εφαρμογών Επαγγελματικής Απορρύπανσης και Εξυγίανσης

Πηγή:https://www.cleaningnews.gr/?p=6310

www.greenandclean.gr/

http://www.greenmiteclean.gr/

Περισσότερα Άρθρα

Η Μούχλα προσελκύει τα ‘‘αρπακτικά ακάρεα’’ στα σπίτια μας.

Η συμβίωση με τα ακάρεα και η αντιμετώπιση τους.

Ptinidae: Τα έντομα αίνιγμα.

Pillbugs και Sow bugs οι “ενοχλητικοί μετανάστες” στα σπίτια μας.

Προκλήσεις αποτελεσματικότητας στον περιορισμό της εσωτερικής ρύπανσης.

Μέτρα «Υγειονομικής σημασίας» για την προστασία του Βιο-Περιβάλλοντος

Οι Βιο-επιδράσεις της ‘‘ανεξέλεγκτης προαγωγής ’’ βιοκτόνων στους εσωτερικούς χώρους.

Κρότωνες (τσιμπούρια)

Όχι πανικός και ερασιτεχνισμοί με κοριούς και ψώρα.

Είδη σκαθαριών που προσβάλλουν τα χαλιά (Coleoptero Οικογένεια Dermestidae)

DERMESTIDAE (Οι σκώροι σε Κολεόπτερο)

Αντιμετωπίζοντας το άκαρι της ψώρας σε μια σύγχρονη κοινωνία

 

 

 

 

About Giannis Vgenis

Αφήστε μια απάντηση