Επαναπροσδιορίζουμε την πολιτική για την υγειονομική εξασφάλιση στο καθαρισμό των χαλιών.

Επαναπροσδιορίζουμε την πολιτική για την υγειονομική εξασφάλιση στο καθαρισμό των χαλιών.

Όταν η Άνοιξη μας χτυπά την πόρτα, έρχεται  η ώρα που πρέπει-περισσότερο από κάθε άλλη φορά– να αναθεωρήσουμε την ανοιξιάτική καθαριότητα, καθιερώνοντας μια Επαγγελματική Απορρύπανση πριν το πλύσιμο των χαλιών μας  ακόμα και αν δεν είναι λερωμένα.

Η  αύξηση ιών, βακτηρίων, αλλά και η αύξηση της ανθεκτικότητας των πληθυσμών σε πολλά παράσιτα (ζωικών εχθρών), δημιουργεί αυξανόμενες ανάγκες, με απαιτήσεις ‘’φιλικές προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον’’

Όταν η  ποιότητα του νερού καθορίζει την υγειονομική εξασφάλιση στα χαλιά, είναι δικαίωμα όλων των πολιτών να γνωρίζουν που και πως πλένονται.!!!

Τα πλυντήρια ταπήτων είναι πολύ ‘’υδροβόρα’’ και δεδομένου του αυξάνεται το κόστος νερού με την πάροδο του χρόνου, όλο και περισσότεροι ιδιοκτήτες πλυντηρίων ταπήτων προχωρούν στην εγκατάσταση συστημάτων για την ανάκτηση του νερού (επεξεργασία γκρίζου νερού). Η διαχείριση επαναχρησιμοποίησης ανακτημένου νερού στα πλυντήρια ταπήτων αποτελεί μία επιβεβλημένη επένδυση για κάθε επιχειρηματία καθώς η απόσβεση της γίνεται σε πολύ μικρό χρόνο.

Ορθολογική διαχείριση και προστασία της δημόσιας υγείας.

Για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων στο πρόβλημα της υπεράντλησης, στον τομέα επεξεργασίας γκρίζου νερού, δημιουργείται η επιτακτική ανάγκη υιοθέτησης μιας εξελιγμένης εναλλακτικής διαχείρισης τηρώντας πάντα τις διαδικασίες ‘‘Ιχνηλασιμότητας’’ –με βάση την ισχύουσα νομοθεσία – για την αποδοτικότερη χρήση των εφαρμοσμένων εναλλακτικών λύσεων.

Το ανακτημένο νερό (ανθρώπινης κατανάλωσης), με ορθολογική διαχείριση για την προστασία της δημόσιας υγείας, θα πρέπει να είναι απαλλαγμένο μικροοργανισμών , παρασίτων και οποιωνδήποτε ρυπαντών (απορρυπαντικά, χρώμα, τρίχες υδρογονάνθρακες, λάδια, διαλύτες, άμμο, κλπ) σε αριθμούς και συγκεντρώσεις που δεν αποτελούν ενδεχόμενο κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία.

Οι καλές συνήθειες υγιεινής και η καθαρότητα των εσωτερικών χώρων κάνουν τη διαφορά στην υγεία και την ευημερία όλων μας.

Οι ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της, είναι ένας Υπερσύγχρονος Πολυχώρος Πολλαπλών Εφαρμογών Καθαρισμού, αποτελεί δε το Πρότυπο για τις Καθετοποιημένες Μονάδες Καθαρισμού Χαλιών Πανελλαδικάμε Αριθμ. Αδειας ΥΠ. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ: 1263/15-4-2004, το δε 2010 αναβάθμισε το εσωτερικό της Περιβαλλοντικό Σύστημα Διαχείρισης, με την Υπερσύγχρονη Μονάδα Βιολογικού καθαρισμού Αποβλήτων DEVICE. Αριθμ. Αδειας Διάθεσης Υγρών Αποβλήτων: 910/07/3-4-2007.

Μια Extra επένδυση, ως υποστήριξη του προγράμματος Green Services Factory Solutions, τεκμηριώνοντας την σημαντικότητα της ανάδειξης μορφών,  -με βάση πάντα την ισχύουσα νομοθεσία –που συνδέονται πρωτογενώς με αυτή κάθε αυτή την Περιβαλλοντική Αξία για την αποδοτικότερη χρήση , όπου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον εμπλουτισμό δικτύων για άρδευση καλλιεργειών , περιβαλλοντική προστασία αστικού πράσινου,  πυρασφάλεια , βοηθώντας  ακόμα και στην προστασία της Βιο-ποικιλότητας.

Keeping It Green While Keeping It Clean

  • Στην Galaxy Clean για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων στο πρόβλημα της υπερκατανάλωσης, εφαρμόζουν τα ολοκληρωμένα προγράμματα μιας σχολαστικά επιμελημένης ανάπτυξης του σχεδίου εφαρμογών πολλαπλών μεθόδων καθαρισμού & απολύμανσης σε ”Μαλακές επιφάνειες”, με εγκεκριμένα υλικά από τον Ε.Ο.Φ. και  εφαρμοστές με Πιστοποιημένη επιμόρφωση στον καθαρισμό-απολύμανση. Παρέχουν την βέλτιστη υγειονομική ασφάλεια των εργαζομένων μέσω της εφαρμογής και  του Protect Surface 3Q μειώνοντας κατά ένα μεγάλο φάσμα τα μικροβιακά φορτία , ενώ παράλληλα μειώνει και την κατανάλωση νερού, απορρυπαντικών, άλλα συγχρόνως  στο τελικό ξέβγαλμα των χαλιών με το Sera Απολυμαντικό, παρέχει φωτεινότητα και εγγυημένη υγειονομική εξασφάλιση.

Επιπλέον λόγοι για πιστοποιημένους εφαρμοστές  στον καθαρισμό-απολύμανση , σε βιομηχανικά πλυντήρια καθαρισμού ταπήτων (Ταπητοκαθαριστήρια ) , όπου θα πρέπει να αποκτήσουν και πιστοποιημένη επαγγελματική κατάρτιση , για την διαχείριση επαναχρησιμοποίησης Ανακτημένου νερού ανθρώπινης κατανάλωσης  καθώς και  για τον έλεγχο του βακτηρίου Legionella spp. (Νόσος των Λεγεωνάριων).

Οι εξελιγμένεςεναλλακτικές μέθοδοι διαχείρισης για την επαναχρησιμοποίηση του ανακτημένου νερού, (επεξεργασία γκρίζου νερού), παρά τα πολλαπλά οφέλη στην περιβαλλοντική προστασία , μέχρι στιγμής –με βάση την ισχύουσα νομοθεσία – δεν έχει αξιοποιηθεί πλήρως ακόμα και στα βιομηχανικά πλυντήρια ιματισμού (Laundry) .

Η κορυφαία τεχνολογία οζονισμένου κρύου νερού(με καταλυτική διεργασία υψηλής απόδοσης), για πλύσιμο , είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική αφού αντιδρά πολύ γρήγορα, διασπώντας τους ρύπους στην επαφή  με  πολύ λιγότερα απορρυπαντικά ,αυξάνει την ‘’υφαντική ζωή’’, μειώνει το ενεργειακό κόστος, επιτρέποντας ταχύτερους ρυθμούς με μικρότερους χρόνους πλύσης, ξεβγάλματος αλλά και στεγνώματος, μειώνοντας συγχρόνως και την υπολειμματικότητα. Παρόλο που η εφαρμογή του όζοντος είναι ένας από τους πιο φιλικούς προς το περιβάλλον τρόπους ,με μεγάλο ποσοστό μύωσης μικροβιακού φορτίου, χρειάζεται μεγάλη προσοχή ακόμα και με την άμεση έγχυση του στο νερό πλύσης κατά την διαδικασία εφαρμογής του και πάντα με πιστοποιημένα συστήματα.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω ενημέρωση ή τυχόν διευκρίνιση, παραμένουμε στην απόλυτη διάθεσή σας στο τηλέφωνο 2104829839,  6932245887 e-mail: vgenis@otenet.gr

Ιωάννης Βγενής
Cleaning Advisor

Πηγή : https://www.cleaningnews.gr/επαναπροσδιορίζουμε-την-πολιτική/

About Giannis Vgenis