Εναλλακτικές λύσεις με απαιτήσεις για Καλύτερη Ζωή.

  Εναλλακτικές λύσεις με απαιτήσεις για Καλύτερη Ζωή.

 Δημιουργείστε μια αναβαθμισμένη ποιότητα διαβίωσης για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, με λίγο περισσότερες απαιτήσεις περιφρούρησης.

 Δεν ξεχνάμε ποτέ όταν αγοράζουμε ένα αντικείμενο να ζητάμε οδηγίες χρήσης και συντήρησης. Δίνοντας έμφαση στα στρωματά τα σαλόνια και τα χαλιά πολλές φορές η είναι ανύπαρκτες οι οδηγίες η απλά τις αντικαταστούν με τα σήματα στις ετικέτες. 

 Πολλές οι Συμβουλές για προστασία από τα ακάρεα οικιακής σκόνης!!!!

 Διαβάζετε στις διαφημιστικά:….ειδική επεξεργασία υφασμάτων  κατά των ακάρεων,….. ειδική αποτελεσματική και μακροπρόθεσμη  επεξεργασία υφασμάτων ενώ παράλληλα παρέχει στο στρώμα μοναδική προστασία απέναντι σε κάθε είδους υγρά (καφές, νερό, υγρά ακράτειας κλπ) αφήνοντας το τελείως στεγνό και καθαρό……. ανθεκτικά στο πλύσιμο κλπ.

Καμιά επεξεργασία δεν είναι για πάντα . Ξεχνούν να σας πουν ότι όλα ινώδη υλικά υφάσματα στρωμάτων, ταπετσαρίες  σαλονιών, χαλιά-μοκέτες, θέλουν πολλή καλή συντήρηση, όχι απλά με τις κοινές σκούπες που όλοι ξέρετε, αλλά με εξειδικευμένους στρωματοκαθαριστές, κάθετες ηλεκτρικές σκούπες για τα χαλιά κλπ.  Πάντα όμως οι ειδικές ηλεκτρικές σκούπες να καθαρίζουν απορροφώντας  τουλάχιστον το 95% σε βάθος αλλά και να μην ανακυκλώνονται στο χώρο.

Πολλές οι Συμβουλές και στην Προληπτική προστασία από τα ακάρεα οικιακής σκόνης, για τους πάσχοντας από αλλεργίες !!!!

Πρόληψη: ..και η τοποθέτηση ειδικών προστατευτικών θηκών που απομονώνει πλήρως το στρώμα, σε συνδυασμό με την Χρήση ειδικών ακαρεοκτόνων για το στρώμα και τα χαλιά σε μορφή αφρού, αεροζολ ή υγρής σκόνης, μειώνει σημαντικά τα επίπεδα των ακάρεων….

 ‘‘Ιδιαίτερα επικίνδυνα είναι κάποια από τα μυκητοκτόνα, παρασιτοκτόνα τα οποία συνδέονται με τον καρκίνο του μαστού.’’

…..σύμφωνα με έρευνα, οι γυναίκες οι οποίες χρησιμοποιούν ταχτικά, διαφόρων τύπων καθαριστικά, αποσμητικά χώρου, καθώς και εντομοκτόνα, έχουν διπλάσιες πιθανότητες να πέσουν θύματα του καρκίνου. Σύμφωνα με τους Αμερικανούς ερευνητές, όσο πιο συχνά κάνουμε χρήση τέτοιων προϊόντων τόσο πιο πολύ αυξάνονται οι πιθανότητες.

  ‘‘Εσείς θα φορούσατε καθαρά ρούχα, η θα βάζατε άρωμα χωρίς να έχετε κάνει μπάνιο ; ’’

Προσοχή: Μην ‘‘δολοφονείτε τα ακάρεα. ’’, αυτά τα ‘‘κομψά ζωάκια’’ με σπρέι , αφρούς, αεροζολ ή υγρής σκόνης  κ.λ.π, διότι δεν  θα λύσετε τα  προβλήματα των αλλεργίων που προέρχονται από την πρωτεΐνη που βρίσκεται στα περιττώματα τους,  αν δεν τα αποβάλετε, ( να τα βγάλετε έξω), χωρίς ώμος να τα ανακυκλώνετε ώστε να μολύνετε περισσότερο τον περιβάλλοντα χώρο. Περισσότερα http://www.mattresscare.gr/sentria.html 

Προσοχή: Μυκητοκτόνα με εγκεκριμένους βιοκτόνους παράγοντες, χρησιμοποιούν μονό όσοι Ειδικοί Επιστήμονες έχουν την άδεια για εφαρμογή,  από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων.

 ….Χρήση ηλεκτρικών σκουπών με ειδικά φίλτρα που παγιδεύουν τα ακάρεα και τα περιττώματά τους.!!!! Ναι, χρήση ειδικών ηλεκτρικών σκουπών οπού θα καθαρίζουν απορροφώντας  τουλάχιστον το 95% από το βάθος χωρίς να τα ανακυκλώνουν στο χώρο.

…Αποφυγή εισόδου κατοικιδίων ζώων στα υπνοδωμάτια. …Όταν τα κατοικίδια ζώα, ωφελούν σοβαρά την υγεία μας! Το ξέρετε ότι η “συμβίωση” με έναν σκύλο ή μία γάτα μπορεί να σας κάνει πιο ήρεμους και να προσθέσει χρόνια στη ζωή σας; Οι επιστήμονες είναι κατηγορηματικοί: τα οφέλη της συμβίωσης με κατοικίδιο, ως προς την υγεία του ανθρώπου, είναι σημαντικά!

……..Σε γενικές γραμμές, το υπνοδωμάτιο πρέπει να μοιάζει με «δωμάτιο νοσοκομείου», χωρίς περιττά πράγματα, καλά τακτοποιημένο, χωρίς χαλιά και μοκέτες, με όλα τα ρούχα μέσα σε ντουλάπες.

Στο σπίτι ,το γραφείο ζούμε όλοι μαζί. Οταν όλοι μαζί συμβάλουμε, από την πρόληψη της αγοράς αλλά και την σωστή συντήρηση ,τότε και ποιο αρμονικά θα ζούμε, χωρίς καταπιέσεις , χωρίς σπατάλες, περισσότερη οικονομία αλλά και προστασία του περιβάλλοντος.

“Η ανάγκη για τη διατήρηση ενός καθαρότερου και υγιέστερου περιβάλλοντος στους εσωτερικούς χώρους, δεν είναι μια δαπάνη ή μια πολυτέλεια, αλλά μια υποχρέωση όλων μας απέναντι στους συνανθρώπους μας αλλά  και στο περιβάλλον.”

Συμβουλές χωρίς βάση τεκμηρίωσης!!!!

……..Αν θέλετε να διώξετε από τα χαλιά σας και τα υφάσματα επιπλώσεων τα ανθυγιεινά ακάρεα, χωρίς τη χρήση σκληρών χημικών καθαριστικών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια συνταγή με αιθέρια έλαια.

……για να το φρεσκάρουμε και να το καθαρίσουμε, ρίχνουμε μαγειρική σόδα πάνω από το στρώμα και αφήνουμε 20 λεπτά. Μετά περνάμε με την ηλεκτρική σκούπα και το ειδικό σκουπάκι (που είναι καθαρό). Γυρνάμε το στρώμα ανάποδα και κάνουμε το ίδιο από την άλλη μεριά.

…….Σε κάθε τετραγωνικό εκατοστό του χαλιού μας, ζούν χιλιάδες ακάρεα. Όμως, δεν θα τα εξαφανίσουμε με χημικά, αν δεν θέλουμε να βλάψουμε τον εαυτό μας και το περιβάλλον.Θα χρησιμοποιήσουμε μαγειρική σόδα, προϊόν οικολογικό και αποτελεσματικό.

Σκορπίστε σκόνη μαγειρικής σόδας !!! στο χαλί, σαν να το αλατίζετε. Αφήστε το έτσι όλη νύχτα και το πρωί περάστε με την ηλεκτρική σκούπα. Φροντίστε να ψεκάσετε το χαλί πριν πάτε για ύπνο για να μην κυκλοφορεί κανείς και πατάει πάνω από το χαλί.

Θα απαντήσω σε όσους τα γραφούν ότι:

Όλοι γνωρίζετε ότι “η ημιμάθεια είναι χειρότερη από τη αμάθεια”.

  Έτσι και το “υποτίθεται καθαρό είναι πιο επικίνδυνο από το βρόμικο”.

Για Περισσότερα για να μην επαναλαμβάνουμε τα ιδία

Καθαριότητα: Υγεία – Οικονομία – Περιβάλλον

 Ειδικές απαιτήσεις και από τις υπηρεσίες καθαρισμού.

Η Απορρύπανση των  Υφασμάτινων Επιφανειών, πριν και μετά τον καθαρισμό σε στρώματα , ταπετσαρίες σαλονιών  και λοιπών επιφανειών είναι από τις σημαντικότερες προϋποθέσεις στην μείωση των “μικροβιακων φορτίων” για τη διατήρηση της υγιεινής. Η εφαρμογή χημικών ουσιών δεν ενδείκνυται σε αυτές τις εφαρμογές ως μέσον μείωσης των, με την προϋπόθεση δε ότι ο κατασκευαστής ή ο πάροχος υπηρεσιών, πλήρει τις ειδικές απαιτήσεις υψηλής ποιότητας που εγγυώνται την καλύτερη ποιότητα ζωής.

….για όσους κάνουν “Βιολογικούς Καθαρισμούς” , έχουν “Βιολογικά ταπητοκαθαριστήρια” η προσφέρουν  .. “Πιστοποιημένο Οικολογικό Βιοκαθαρισμό  Στρώματος” αλλά και……….. δουλειά τους είναι να μαζεύουν όλους αυτούς τους μικροοργανισμούς με “μια ειδική αμερικάνικη σκούπα ” η οποία κάνει παλμική κίνηση χτυπώντας το στρώμα ή τον καναπέ και με πολύ ισχυρή αναρρόφηση αποθηκεύει σε ειδικό σάκο όλους αυτούς τους μικροοργανισμούς, αλλά κάνουν και ξελέκιασμα σε σαλόνια και στρώματα μόνο με οικολογικά υλικά ……η είναι “άγνωστοι με την καθαριότητα ” η δεν έχουν επαγγελματική κατάρτιση στον καθαρισμό χαλιών η υφασμάτινων επιφανίων ..δείτε περισσότερα …..Παρουσίαση των Μεθόδων στα Επιμορφωτικά σεμινάρια για Bio-καθαρισμό και Πλύσιμο Στρωμάτων και Σαλονιών…pdf 

Αγοράζω Οικολογικά Καθαριστικά δεν σημαίνει ότι Καθαρίζω Οικολογικά Προστατεύοντας το Περιβάλλον.

Η Προαγωγή Καθαριότητας και Υγιεινής, βασίζεται στην συνεργασία με τις υπηρεσίες καθαριότητας και αποτελεί ευθύνη όλων, από τη συμμετοχή της οικογένειας , των τοπικών και πληθυσμιακών ομάδων, των κυβερνητικών οργανισμών , των μη-κυβερνητικών οργανώσεων και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Πιστεύω ότι αν ο καθένας από μονός του αλλά και συλλογικά όλοι μαζί, αν τα καλά νέα τα μεταφέρουμε σε ένα συγγενή , φίλο, συνάδελφο, με ένα e-mail η μια αναδημοσίευση θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε στην ενημέρωση τους . 

Εμείς θα συνεχίσουμε να  συμβάλλουμε ενεργά πάντα για την ενημέρωση σας ώστε να μειωθούν όσο μπορούμε τα  “ κρούσματα” , θα πρέπει εσείς από την πλευρά σας να είσαστε πιο προσεκτικοί, στις αγορές και τις υπηρεσίες με τις φτηνές τιμές, οι οποίες σας κοστίζουν αργότερα πολύ ποιο ακριβά.

Η Ευαισθητοποίηση για τις Περιβαλλοντικές Αλλαγές μαζί με τις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις των καταναλωτών, σε θέματα υγιεινής για καθαρούς εσωτερικούς χώρους, απαιτούν την χρήση εξειδικευμένων μεθόδων και συστημάτων επαγγελματικού καθαρισμού.

Είναι σαφές ότι ο Καθαρισμός είχε ανάγκη μιας Πραγματικής Αλλαγής και το ενδιαφέρον για  τις Πράσινες Καινοτόμες Επιχειρηματικές Προτάσεις σε Νέα Τμήματα αυξάνεται.

Για πληροφορίες και ενημέρωση μπορείτε να καλέσετε στο τηλέφωνο 2104829839 info@klintec.gr

 Ιωάννης Βγενής
Cleaning Advisor

Πηγή: Hygienichome.gr

 

 

 

About Giannis Vgenis

Αφήστε μια απάντηση