ΕΕΔΣΑ – Διαχείριση στερεών αποβλήτων σε κρίση: Νέες προκλήσεις και προοπτικές.

Η Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ) σας προσκαλεί στο 4ο Διεθνές Συνέδριο της ΕΕΔΣΑ

«Διαχείριση στερεών αποβλήτων σε κρίση: Νέες προκλήσεις και προοπτικές»,

που θα διεξαχθεί στην Αθήνα από τις 30 έως την 1η Δεκεμβρίου 2012.

Το 4ο Διεθνές Συνέδριο της ΕΕΔΣΑ πραγματοποιείται σε συνέχεια του 3ου Διεθνούς Συνεδρίου της ΕΕΔΣΑ, το οποίο έλαβε χώρα στην Αθήνα τον Οκτώβριο του 2009.

Το Συνέδριο εστιάζει στις μεγάλες μεταβολές που συμβαίνουν στο πεδίο της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων στην Ελλάδα, αλλά και στο σύνολο της Ευρώπης των 27, κάτω από το οδηγητικό και κανονιστικό πλαίσιο της ευρωπαϊκής πολιτικής για τη βιώσιμη διαχείριση των αποβλήτων και των φυσικών πόρων. Οι δυνατότητες επίτευξης συνεχώς απαιτητικότερων στόχων, καθώς και ο μετασχηματισμός του σημερινού γραμμικού μοντέλου «παραγωγή-κατανάλωση-απόρριψη-διάθεση» σε «κοινωνίες μηδενικών αποβλήτων», στο ειδικό γεωγραφικό πλαίσιο της Ελλάδας, αλλά και των «νέων χωρών» της ΕΕ, θα αποτελέσουν επίσης αντικείμενο συζήτησης. Οι εργασίες που θα παρουσιαστούν στο συνέδριο (είτε ως προφορικές ανακοινώσεις, είτε ως πόστερ) θα δημοσιευτούν στα πρακτικά του συνεδρίου. Τα πρακτικά του συνεδρίου θα δοθούν στους συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια του συνεδρίου.

http://www.env1.prd.uth.gr

Γενικά

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, το τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης και το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διοργανώνουν πανελλήνιο επιστημονικό συνέδριο με τίτλο “1ο Περιβαλλοντικό Συνέδριο Θεσσαλίας”, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Σκιάθο από τις 8 έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2012.

Καλούμε όλους τους επιστήμονες, ερευνητές και επαγγελματίες, που δραστηριοποιούνται σε αυτά τα ερευνητικά πεδία να παρουσιάσουν τις εργασίες τους. Παρακαλούμε να δηλώσετε εγκαίρως την προτίμησή σας για προφορική ή αναρτημένη ανακοίνωση και να υποβάλετε την συμμετοχή σας ως αρχείο *.doc στο γραμματέα του συνεδρίου έως τις 30/06/2012.

http://www.youtube.com/watch?v=GftMq0sRS6o

Για ερωτήσεις μπορείτε να απευθυνθείτε στο γραμματέα του συνεδρίου Σταύρο Σακελλαρίου:

Τηλ.: 2421074282, Φαξ: 24210 74276, Κινητό: 6946284199, E-mail: conference@eedsa.gr  

Με εκτίμηση,

 Δρ. Αραβώσης Κωνσταντίνος,                                  Μπούρκας Δαμιανός,

 Πρόεδρος Ε.Ε.Δ.Σ.Α.                                               Γενικός Γραμματέας Ε.Ε.Δ.Σ.Α.

http://www.eedsa.gr/Contents.aspx?CatId=670

Πηγή: http://www.eedsa.gr/default.aspx?lang=gr

About Giannis Vgenis

Αφήστε μια απάντηση