Βρείτε ένα καθαρό χώρο για σας!!

Ξοδεύουμε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας, μαζί με τις “156’’ διαφορετικές πτητικές οργανικές ενώσεις, ( ‘’ταξινομημένες τουλάχιστον 42 ως τοξικές ή επικίνδυνες” ), σε εσωτερικούς χώρους. Μήπως ήρθε η ώρα να τους κάνουμε πιο υγιείς , με λιγότερες επιπτώσεις για την υγεία μας ώστε να ζούμε καλύτερα;

Λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη την  εμπεριστατωμένη Εγκύκλιο, που εξέδωσε το υπουργείο υγείας, σχετικά με τους υγειονομικούς έλεγχους σε σχολεία και μέσων μαζικής μεταφοράς τους, μιας και οι υπηρεσίες προστασίας του περιβάλλοντος έχουν καταχώριση τη ρύπανση του εσωτερικού αέρα, μεταξύ των πέντε πρώτων περιβαλλοντικών κινδύνων. Αναφέρουν δε ότι το επίπεδο της ατμοσφαιρικής ρύπανσης σε εσωτερικούς χώρους, μπορεί να είναι από δύο έως πέντε φορές περισσότερο μολυσμένο, από τον χειρότερο εξωτερικό αέρα . Αυτό διότι ως κοινωνία, τα κτίρια μας μπορεί να τα έχουμε βελτιώσει, με περισσότερη ενεργειακή απόδοση , να είναι αισθητικά περισσότερο ελκυστικά, με αντάλλαγμα για όλα αυτά, σε μεγάλο ποσοστό να επιβαρύνεται η υγείας μας.

‘’Επενδύσεις τεχνολογικής υποδομής , με υψηλή ποιοτική αναβάθμιση των συνθηκών  υγιεινής , για μια αξιοπρεπή  διαβίωση -φιλοξενία.’’

Οι τοξίνες που απελευθερώνονται από τους μύκητες ονομάζονται μυκοτοξίνες. Μπορούν να μολύνουν τον ατμοσφαιρικό αέρα του εσωτερικού χώρου και να οδηγήσουν σε μια κατάσταση όπου ‘’οι φιλοξενούμενοι’’  θα εισπνέουν τα μικρά- τοξικά- σωματίδια σκόνης με αυτούς τους μύκητες, ακόμα και χωρίς να το καταλάβουν. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα τελευταία χρόνια έχει επέλθει μια δραματική αύξηση με έξαρση της ψώρας με παρασιτικές λοιμώξεις και οι ‘’δευτερογενείς επιμολύνσεις ’’ κλπ.

Συγκεκριμένα, για τις  τοξικές μυκητιάσεις , αυτό τον  ‘‘ άγνωστο κίνδυνο ’’ που αναπτύσσονται πολλές φορές στα στρώματα, με την ανάπτυξη της μούχλας, ένα συνδυασμό υγρασίας,  οικιακής σκόνης με περιττώματα των ακάρεων  (Dust Mite) , θερμοκρασίας, κλπ. Αυτή η επίδραση της μούχλας και των μυκήτων με τις συχνότερες ‘’διαταραχές υγείας’’  που μπορεί να προκληθεί  εξαιτίας της μούχλας στο στρώμα και την αναπτυσσόμενη Ασπεργίλλωση , μια επικίνδυνη λοίμωξη των πνευμόνων από μύκητες,  όπως στο άσθμα, την πνευμονίτιδα από υπερευαισθησία, αλλά και με επακόλουθη αλλεργική βρογχοπνευμονική ή διηθητική ασπεργίλλωση.  Αυτές οι ομάδες μυκήτων (Aspergillus tubingensis, Stachybotrys  chartarum κλπ), που εντοπίζεται και στις κρεβατοκάμαρες  εμπλέκονται και σε άλλες αλλεργικές αντιδράσεις, αφού αναπτύσσονται και εξαπλώνονται στον εσωτερικό αέρα, με μεγάλο αντίκτυπό και σοβαρές συνέπειες απέναντι στην υγεία των ανθρώπων.

Ακόμα κι αν δεν είμαστε μανιακοί με την υγιεινή,  η Καθαριότητα των στρωμάτων , ως επιτακτική ανάγκη, είναι πλέον αναπόφευκτη. Αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι οι πολυδάπανες ‘‘κρυφές χρεώσεις’’ αλλά και οι  ‘’άγνωστοι κίνδυνοι’’  μετά τον καθαρισμό των στρωμάτων. Θα πρέπει να αναδεικνύουμε την ορθή Bio-απορρύπανση των στρωμάτων , ώστε να μην συνεχίζει να παραμένει ως μια αγνοημένη υπηρεσία  και οι ‘‘Οικολογικοί Bio – κτόνοι’’ να κυκλοφορούν ανάμεσα μας

Εξασφαλίστε σήμερα το καθαρό περιβάλλον του αύριο.

Οι παρεχόμενες υπηρεσίες επαγγελματικών Bio-Εφαρμογών, απαιτούν την εφαρμογή μεθόδων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, με διασφαλισμένη ποιότητα Βεβαιωμένων εφαρμογών  του κάθε χώρου ξεχωριστά.  Το φάσμα της συνολικής Bio-απορρύπανσης , επιτυγχάνεται από ένα Πλήρες Σύστημα, με Έγκριση “Green Label” του CRI για Αφαίρεση Ρύπων,  συγκράτηση σκόνης και διατήρηση της εμφάνισης.( συμφ. με τις προδ. της Ν. νομοθεσίας).

Η κατάλληλη φροντίδα Bio-ευαισθησίας (Bio mist Control) επιτυγχάνεται με την χρησιμοποίηση ενός απόλυτου επαγγελματικού συστήματος διήθησης αέρα ‘‘περιβαλλοντολογικής Bio-Εξυγίανσης ’’ , όπου κρίνεται απαραίτητη για εφαρμογές, ακόμα και όταν το δωμάτιο είναι καταλυμένο. Με Πατενταρισμένη τεχνολογία έχει αποδειχθεί ότι είναι 40 φορές πιο αποτελεσματική από το τυπικό φιλτράρισμα HEPA, συλλαμβάνοντας το 99,99% όλων των σωματιδίων σε μέγεθος 0,007 micron, αποτρέποντας έτσι την ανάπτυξη μικροβίων στο εσωτερικό του φίλτρου μέσω μικροβιακής αναστολής. Είναι δε πιστοποιημένο ως Ιατρική Συσκευή Τάξης ΙΙ, θέτοντας έτσι τα νέα πρότυπα στην έννοια του  ‘’καθαρού αέρα στον εσωτερικό χώρο ‘’, έχει γίνει δε επιτακτική ανάγκη,  στην αντιμετώπιση της αύξησης των ιών και των βακτηρίων, μαζί με την αύξηση των προβλημάτων της εναέριας ρύπανσης των εσωτερικών χώρων,  ως μια ‘’Ασπίδα προστασίας σε κάθε χρήση’’ και όχι για κάθε χρόνο.

Η όλη μέθοδος BiOzone ολοκληρώνεται  με το σύστημα ‘‘Καταλυτικής Οζονοποίησης’’   ή/και με την μέθοδο  (Room Disinfection Unit),  εφαρμογές ‘‘πράσινων στρατηγικών’’  ως  φυσικές εναλλακτικές λύσεις ελέγχου, σε μικροοργανισμούς, παθογόνους ιούς, επιβλαβή βακτήρια, κατοικημένων χώρων, για τα  “Καθαρά Δωμάτια με φιλικό περιβάλλον”,  (Bio-decontamination ).

Θέτοντας λοιπόν νέους στόχους , με εναρμονισμένη ‘‘οπτική αντίληψη’’ στην περιβαλλοντική διαχείριση των εσωτερικών χωρών , για προστασία της Υγείας- Περιουσίας –Περιβάλλοντος, χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην  επιλογή των εφαρμοστέων μεθόδων,  διότι μια εφαρμογή, χωρίς τον απαιτούμενο  επαγγελματικό εξοπλισμό  Bio-εφαρμογών, (Bio-απορρύπανσης, Bio-εξυγίανσης και Bio-απολύμανσης ),  την επαγγελματική κατάρτιση σε επαγγελματικές Bio-εφαρμογές, πριν αλλά και μετά από οποιαδήποτε επεξεργασία, περιβαλλοντολογικού ή/και  υγειονομικού ενδιαφέροντος, θα μπορούσε να αποφέρει αρνητικά αποτελέσματα ακόμα π.χ (επιμόλυνση, δευτερογενείς μολύνσεις κ.α)

Το Healthy Interior Environment, είναι ένα πρόγραμμα της BiOzone που φροντίζει για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών. Η φιλοσοφία του βασίζεται στην παροχή σύγχρονων υπηρεσιών διασφάλισης της υγιεινής των χώρων διαχείρισης για την συνέχεια της θεραπείας τους, μέσα από τα ολοκληρωμένα προγράμματα περιβαλλοντικών και υγειονομικών εφαρμογών. Ο απώτερος στόχος μας είναι η χρήση καινοτομικών μεθόδων για την ασφαλή εφαρμογή υλοποίησης τους, μιας και η επιλογή της κατάλληλης μεθόδου, εξαρτάται από τον βαθμό δυσκολίας του απαιτούμενου επιπέδου για την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη επίτευξη μιας βέλτιστης φροντίδας των ασθενών, σε μια συνεχώς μεταβαλλόμενη κατ’ οίκον βιομηχανία φροντίδας και μετανοσοκομειακής περίθαλψης.

Εκτός από τη διασφάλιση της εξάλειψης του επιβαρυμένου φορτίου, αλλά και των ανεπιθύμητων προβλημάτων στους σε εσωτερικούς χώρους , τα “Καθαρά Δωμάτια με φιλικό περιβάλλον”, – απαραίτητα για την Υγεία των φιλοξενούμενων– με ή/και χωρίς ‘’ευαισθησίες’’,  αρχίζουν να συντελούν  στην ισχυροποίηση των , ως μια νέα επιλογή υπηρεσίας για την απόκτηση νέων πελατών. Στην πραγματικότητα, πάντα υπάρχουν περισσότερες απαιτήσεις  εξασφάλισης ενός περιβάλλοντος, στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών –φιλοξενούμενων, χωρίς  «αλλεργιολογικά φορτία » λόγω αύξησης των αλλεργικών θεμάτων, αλλά και η ανάγκη για φιλοξενία ζώων συντροφιάς , έτσι ώστε η υπηρεσία ποιοτικής διαμονής να παραμείνει ανταγωνιστική.

Η ενθάρρυνση της εισαγωγής καινοτομιών, όπως οι Bio-εφαρμογές καθαρισμού αντιρρυπαντικής τεχνολογίας (Antipollution Technology) για εσωτερικούς χώρους, με πρωτόκολλα που θα παρέχουν τους απαραίτητους κανόνες, έτσι ώστε να υλοποιούνται οι υπηρεσίες , βοηθώντας στην πρόληψη και αποκατάσταση της ζημίας του βίο-περιβάλλοντος εξ αιτίας των ανθρώπινων ενεργειών.

Ίσως να είναι πλέον ο κατάλληλος καιρός, όπου θα πρέπει να επαναπροσδιορισθεί η Ποιότητα του Καθαρισμού των  Στρωμάτων και να αναβαθμιστεί σε “Καθαρά Δωμάτια με φιλικό περιβάλλον”, – απαραίτητα για την Υγεία των φιλοξενούμενων– με ή/και χωρίς ‘’ευαισθησίες’’,  για όλους τους χώρους φιλοξενίας και όχι μόνο στον κλάδο του τουρισμού. Η ανάπτυξη μιας ‘’Υγιέστερης Διαβίωσης’’ μπορεί να αναδείξει την διαφορετικότητα της ‘’διαχρονικής αξίας στον τρόπο φιλοξενίας’’ και να καθιερώσει την Ελλάδα, ως έναν από τους πιο ελκυστικούς και αξιόπιστους προορισμούς για Τουρισμό Υγείας. Έτσι θα ενθαρρυνθεί η υποστήριξη για ενσωμάτωση και των υποστηρικτικών υπηρεσιών, με στόχο την ολοκλήρωση της προσφοράς του «Ελληνικού προϊόντος», βοηθώντας έτσι το όραμα του «Ελληνικού Συνδέσμου Τουρισμού Υγείας».

Κοινοποίησε το: Ενεργή συμβολή μπορεί να έχουν όλοι , αρχίζει δε να γίνεται μεγαλύτερη όταν μεταφέρεται από τη συμμετοχή της οικογένειας , της πολυκατοικίας, των τοπικών και πληθυσμιακών ομάδων, τις κυβερνητικές η μη-κυβερνητικές οργανώσεις και οργανισμούς, συλλόγους, σωματεία, ιδρύματα και φορείς, με μια αναδημοσίευση ή ένα e-mail κ.λ.π

Για οποιαδήποτε περαιτέρω ενημέρωση ή τυχόν διευκρίνιση, παραμένουμε στην απόλυτη διάθεσή σας στο τηλέφωνο  2104829839,  6932245887 e-mail: vgenis@otenet.gr

Υ.Γ : Θα είμαι στην διάθεση, για όποιον φορέα θα μπορούσα να  φανώ χρήσιμος

Ιωάννης Βγενής
Cleaning Advisor

Πηγήhttp://cleaningnews.gr/βρείτε-ένα-καθαρό-χώρο-για-σας/

 

About Giannis Vgenis