Από τη Θεωρία στην Πράξη: Επιμορφωτικό σεμινάριο. στο ΓΕΩΤ.Ε.Ε Κεντρικής Ελλάδας (Λάρισα ).
Στην Λάρισα. στο κτήριο της ΓΕΩΤ.Ε.Ε Κεντρικής Ελλάδας στις 25, 26 και 27 Μαΐου 2012 πραγματοποιήθηκε Επιμορφωτικό σεμινάριο με αντικείμενο: «Απεντομώσεις- Μυοκτονίες- Απολυμάνσεις στο αστικό και περιαστικό περιβάλλον: από τη Θεωρία στην Πράξη» που διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το ΓΕΩΤ.Ε.Ε Κεντρικής Ελλάδας υπό την Δ/νση του Επίκουρου Καθηγητή Εντομολογίας Αθανασίου Χρήστου και των συνεργατών του, Στελέχη Υπουργείων & Ερευνητικών Ιδρυμάτων αλλά και αναγνωρισμένοι Ειδικοί Επιστήμονες του κλάδου.
Το σεμινάριο παρακολούθησαν Επιστήμονες (γεωπόνοι, χημικοί, χημικοί μηχανικοί, τεχνολόγοι γεωπονίας , επόπτες δημόσιας υγείας ) που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά , Επιστήμονες γεωπόνοι με δραστηριότητες σε Καταστήματα η Γραφεία με ενδιαφέρον για επέκταση δραστηριοτήτων , αλλά και Νέοι Επιστήμονες που θέλουν η πρόκειται να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά στο χώρο.
Ιδιαίτερη επαγγελματική βαρύτητα δόθηκε:
● Στις πρακτικές εφαρμογές πάνω σε νέες μεθόδους αντιμετώπισης ζωικών εχθρών σε κατοικημένους χώρους αλλά και στην επαγγελματική ενημέρωση των εκπαιδευομένων.
● Τη νομοθεσία που διέπει τις απεντομώσεις, τις μυοκτονίες και τις απολυμάνσεις και με αναφορά ότι στην Ελλάδα, οι Επίσημα Αναγνωρισμένες Επιχειρήσεις – Εταιρείες Υπηρεσιών Ελέγχου παρασίτων είναι Αναρτημένες στο Site του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων στη διεύθυνση για
//Αναγγελίες έναρξης άσκησης επαγγέλματος Καταπολέμησης Εντόμων και Τρωκτικών (βάση του Ν. 3919/2011).// αλλά και στη διεύθυνση για //Αναγγελίες έναρξης άσκησης επαγγέλματος Καταπολέμησης Εντόμων και Τρωκτικών πριν από το Νόμο 3919/2011//.
● Έγινε εκτενέστερη αναφορά στο ότι, οι Επιστήμονες με την Επιχείρηση – Εταιρία ελέγχου παρασίτων που ασχολούνται , οφείλουν να ακολουθούν όλες τις αρχές της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Παρασίτων, ώστε να δίνουμε την καλύτερη Συμβουλευτική Λύση και Υπηρεσίες Υψηλής Ποιότητας με Προστιθεμένη Αξία για τον πελάτη και όχι μόνο τις εφαρμογές παρασιτοκτόνων.
● Με την αντιμετώπιση όλων των κατηγοριών των ζωικών εχθρών στο αστικό και περιαστικό περιβάλλον (έντομα, ακάρεα, κοριοι, τρωκτικά κα)
● Στα Δίπτερα Υγειονομικής Σημασίας, Αιμομυζητικά κουνούπια, (380 είδη του γένους Anopheles μεταδίδουν ελονοσία) , που τείνουν να είναι τα ποιο επικίνδυνα.
● Στην παρουσία των κατσαρίδων ως έντομα υψηλού κινδύνου για τη δημόσια υγεία.
● Στους κοριούς όπως επεσήμανε ο Επίκουρος Καθηγητής Εντομολογίας Αθανασίου Χρήστος , μετά από επιστημονικές έρευνες η παρουσία των κοριών σε ένα χώρο, συνδέεται άμεσα με την Ηπατίτιδα Β’, μια ασθένεια που μπορεί να προκαλέσει κίρρωση η καρκίνο του Ήπατος.
● Επισημάνθηκε με ιδιαίτερη βαρύτητα, το τι πρέπει να προσέχουν μετά την καταπολέμηση των κοριών με οποιαδήποτε μέθοδο, ώστε να γίνεται υποχρεωτική η απομάκρυνση των νεκρών παράσιτων και των παραγώγων τους, με εξειδικευμένα συστήματα εξυγίανσης, ώστε να αποφευχθεί η επιμόλυνση του χώρου με αλλεργιογόνους μολυσματικούς παράγοντες, που δημιουργούν άλλα προβλήματα υγείας.
Η Klintec με την Υποστήριξη όλων των τμημάτων της στο greenmiteclean.gr το Site των Επιστημόνων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος.
● Έγινε πρακτική εφαρμογή των μεθόδων και Συστήματων Εξυγίανσης, για μια Ασφαλή Προεργασία για το πριν αλλά και για το μετά από κάθε επιστημονική εφαρμογή , για εξυγίανση με Bio-Εφαρμογές σε ινώδη υλικά (Στρώματα, Σαλόνια και Χαλιά-Μοκέτες), αλλά και για τις Μεθόδους Συντήρησης τους, ώστε να αποφευχθεί η επιμόλυνση του χώρου με αλλεργιογόνους μολυσματικούς παράγοντες, που δημιουργούν άλλα προβλήματα υγείας.
● Επιπλέον ενημερώθηκαν για την σημασία της εφαρμογής του τινάγματος με απορρύπανση στα Χαλιά, όχι μονό για θέματα υγείας αλλά και για την προστασία τους από τον σκόρο η το σκαθάρι των χαλιών.
Ενημερωτικό Υλικό για Επιμορφωτικά Σεμινάρια-Απεντομώσεων–Μυοκτονιών-Απολυμάνσεων.pdf
● Την αντιμετώπιση των κυριότερων εντομολογικών εχθρών στο αστικό πράσινο
● Το Επιμορφωτικό σεμινάριο είχε σαν αντικείμενο «από τη Θεωρία στην Πράξη», έτ σι οι Επιστήμονες είδαν εφαρμογές στην πράξη, στους χώρους των ΤΕΙ Λάρισας από τον Γεωπόνο Σταμάτη Θωμαΐδη της AΣΠΙΣ-Thomaidis.gr , με αποκλειστική ασχολία τις Ειδικές Απολυμαντικές Εφαρμογές.
● Εκτός από την ξενάγηση και για τις πρακτικές εφαρμογές στους χώρους των ΤΕΙ Λάρισας , επισημανθήκαν τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης, αλλά και την πρακτική εφαρμογή νεφελοψεκασμού με γεννήτριες θερμού νεφελοψεκασμού (Thermal fogger), την οποία έδειξε ο Επίκουρος Καθηγητής Εντομολογίας Αθανασίου Χρήστος
● Δόθηκε μεγάλη έμφαση , για τις Νέες Καινοτόμες Επιχειρηματικές Δραστηριότητες Περιβαλλοντολογικού & Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, αλλά και στην ανάγκη μέριμνας για Επιστημονική διάγνωση των προβλημάτων που ανακύπτουν, ώστε να καθιστούν Απαραίτητη την επαγγελματική συνεργασία με έναν Επιστήμονα Διαγνώστη – Σύμβουλο. Είναι καιρός, πλέον και στη χώρα μας να συνδέσουμε την προστασία του εσωτερικού περιβάλλοντος με την επιχειρηματικότητα, είτε αυτή αναφέρεται στο σπίτι ,τον επαγγελματικό χώρο, τους χώρους φιλοξενίας κλπ
● Οι συμμετέχοντες είχαν την δυνατότητα να ενημερωθούν αναλυτικά για την κινητήρια δύναμη του Επιστήμονα Διαγνώστη – Συμβούλου (Cleaning Advisor), η οποία μέσα από τον θεσμό της χορηγίας (Sponsoring) , συμβάλλει στην ανάπτυξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας, αλλά και στο να δημιουργηθούν επιπλέον Νέες θέσεις συνεργασίας, αλλά και την ανάπτυξη του δικού τους greenmiteclean.gr.
Δείτε Περισσότερα…. Καινοτόμες Επιχειρηματικές Δραστηριότητες-.pdf
● Για πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο τηλέφωνο 2104829839, 6932245887
e-mail: info@klintec.gr
Πηγή: greenmiteclean.gr