Αντιμετώπιση της ενδο-οικιακής ρύπανσης του σπιτιού

Τα υψηλά επίπεδα αιωρούμενων σωματιδίων, που έχουν παρατηρηθεί στο εσωτερικό περιβάλλον των σπιτιών , έχουν συνδεθεί με την αυξημένη συχνότητα αλλεργικών αναπνευστικών συμπτωμάτων, στα παιδιά, τους ενήλικες, αλλά και σε μη-καπνιστές.

Εσωτερικό περιβάλλον, εκτός από την κατοικία εννοούμε και τους χώρους εργασίας μας. Ένα πολύπλοκο θέμα αλληλοεπίδρασης , μεταξύ  των εξωτερικών ατμοσφαιρικών ρύπων και της αναπτυσσόμενης ενδοοικιακής ατμοσφαιρικής ρύπανσης, των μυκήτων (μούχλας) κλπ, όπου αυξάνουν την συχνότητα των αλλεργιογόνων.

Ενδοοικιακοί παράγοντες που παίζουν ρόλο και χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή, εκτός από την ζημιογόνο ασθματική δράση του καπνίσματος, είναι τα συστήματα θέρμανσης, το είδος κλιματισμού και αερισμού, η μούχλα της υγρασίας, τα κατοικίδια ζώα συντροφιάς με τις τρίχες, οι κατσαρίδες, οι κοριοί, τα σκαθάρια χαλιών, αλλά και οι αιορούμενοι οργανικοί ή ανόργανοι, εισπνεόμενοι μολυσματικοί ρύποι.

Τα τελευταία χρόνια η αύξηση αυτών των συμπτωμάτων επιδεινώνεται από την μη αποτελεσματική συντήρηση των εσωτερικών χώρων, με τις φτηνές λύσεις καθαριότητας σε χαλιά-μοκέτες, σαλόνια, στρώματα, κουρτίνες, είτε από ελλιπή ενημέρωση, είτε  λόγω των καταστάσεων.

Πολλοί καταναλωτές θέλησαν να πλύνουν τα χαλιά μόνοι τους η να επιλέξουν μια φτηνή υπηρεσία, χωρίς να γίνει τουλάχιστον μια στοιχειώδη επαγγελματικοί απορρύπανση, με αποτέλεσμα στρώνοντας τα χαλιά να βλέπουν προβλήματα από μουντά χρώματα, κιτρινίσματα, μούχλας, τρίματα κόλλας, άμμου, πολλών χνουδιών, άσχημες οσμές, αλλά και το τρικ της ‘‘προσωρινής ευχάριστης μυρωδιάς’’.

Έχουν παρατηρηθεί δε κρούσματα, αγορασμένου εξοπλισμού που έχει γίνει από δεύτερο χέρι, αλλά και από πλανόδιες η υπαίθριες πωλήσεις.

Είναι φανερό πως βρισκόμαστε στο κέντρο μιας κρίσης με πολλά προβλήματα, αλλά και προβληματισμούς για μια οικονομικά ποιοτική διαβίωση, ώστε να έχουμε έναν επί πλέον λόγω για την αναγκαιότητα μιας ‘‘βοήθειας ενός αξιόπιστου συνεργάτη’’, στην αποτελεσματική διαχείριση για μια αναβαθμισμένη βελτίωση της ποιότητας των εσωτερικών χώρων.

Οι συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις για την ανάγκη μέριμνας με καθαρούς εσωτερικούς χώρους, καθιστούν απαραίτητη την άριστη επαγγελματική συνεργασία με έναν Επιστημονικό Διαγνώστη – Σύμβουλο, ( Cleaning Advisor), για επιστημονικές συμβουλές με τις τεκμηριωμένες προτάσεις και επαγγελματικές λύσεις στα εξειδικευμένα θέματα του καθαρισμού.

Όταν η ποιητική ζωή στο σπίτι τραβάει μέρος του προϋπολογισμού μας, αυξάνεται η τάση των καταναλωτών για περισσότερη ενημέρωση με παροχή συμβουλών, πράγμα το οποίο δείχνει πόσο ποιο σημαντική είναι η προσωπική επαφή.

Η επιμελημένη εφαρμογή στοιχειωδών κανόνων για την τήρηση μιας αποτελεσματικά ισορροπημένης  καθαριότητας, με επαγγελματική απορρύπανση και εξυγίανση, μπορεί να περιορίσει κατά πολύ συμπτώματα ασθενειών,(π.χ άσθματος, αλλεργικής ρινίτιδας, δερματικές παθήσεις  κλπ.) που θα προέρχονται από τους ¨αιωρούμενους μολυσματικούς παράγοντες ¨ , τα περιττώματα των άκαρεων της οικιακής σκόνης  (Dust mites), το παρασιτικό άκαρι της ψώρας,  την γύρη, το τρίχωμα της γάτας, η του ποντικού, αλλά και από τις κατσαρίδες, τους κοριούς, κλπ.

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην επιλογή της μεθόδου, γιατί μια εφαρμογή χωρίς τον απαιτούμενο Επαγγελματικό εξοπλισμό, την επαγγελματική κατάρτιση σε Επαγγελματικές Bio-Εφαρμογές Απορρύπανσης με Αναζωογόνηση και Εξυγίανση του περιβάλλοντα χώρου, διότι αν υπάρχει παρουσία ραδόνιου στους εσωτερικούς χώρους, που έχει συσχετιστεί με τον καρκίνο του πνεύμονα, μπορεί να φτάσει σε υψηλά επίπεδα όταν γίνεται ανακύκλωση των επιμολυσμένων ¨αιωρούμενων μολυσματικών παραγόντων ¨ και ανεπαρκής αερισμός .

Η πρωτοποριακή υπηρεσία υψηλής ποιότητας για εξυγίανση, όλων των εσωτερικών χώρων που σας προτείνουμε , είναι μια φυσική λύση στην εσωτερική ρύπανση, για ένα αρμονικά υγιεινό περιβάλλον με μειωμένους  ¨αιορούμενους μολυσματικούς παράγοντες ¨ βακτηρίδια, μύκητες, χωρίς την χρήση χημικών (Green Decontamination).

Η επιμελημένη  εφαρμογή μέτρων με τους στοιχειώδεις κανόνες για την τήρηση μιας αποτελεσματικής καθαριότητας στο εσωτερικό περιβάλλον, αποτελούν «ασπίδα προστασίας» για τον ίδιο τον άνθρωπο αλλά και τον χώρο στον οποίο ζει και αναπτύσσει δραστηριότητα.

“Green Decontamination:” Εξοπλισμός Bio-Εφαρμογών Επαγγελματικής Απορρύπανσης και Εξυγίανσης’’.pdf

Πληροφορίες μπορείτε να μας ζητήσετε με ένα email στο info@klintec.gr η να καλείτε στο τηλέφωνο 2104829839, 6932245887

Ιωάννης Βγενής
Cleaning Advisor

Πηγή:Hygienichome.gr

About Giannis Vgenis

Αφήστε μια απάντηση