Όσα θα θέλατε να ξέρετε για δάπεδα με κοκοφοίνικα ή σίζαλ.

IMG_1782Όσα θα θέλατε να ξέρετε για δάπεδα με κοκοφοίνικα ή σίζαλ.’Όλο και περισσότερος κόσμος έχει επιλέξει για την κάλυψη του δαπέδου σε εσωτερικούς  χώρους του με φυσικά υλικά, όπως το sisal ή τον κοκοφοίνικα, ώστε να έχουν την φυσική αίσθηση ενός περιβάλλοντος για υγιεινή διαβίωση.

Φυσικά προϊόντα που ντύνουν μοναδικά, τον οικιακό αλλά και επαγγελματικό χώρο. Εξαιρετικά ανθεκτικά για κάθε χρήση, με τις φυσικές τους ίνες να είναι φιλικές προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον, καθώς ρυθμίζουν και την ατμοσφαιρική υγρασία του εσωτερικού χώρου. εγγυώνται υγιεινές συνθήκες διαβίωσης.

Επειδή τα φυσικά υλικά συστέλλονται και διαστέλλονται, η σωστή τοποθέτηση από ειδικευμένο τοποθετητή, επιβάλλεται δε είναι πλήρες κόλλημα με κόλλα διπλής επάλειψης, όχι όμως με ταινίες διπλής όψεως.

Ο Cocos Nucifera – κοκοφοίνικας – είναι ένας μεγάλος φοίνικας που φύεται κυρίως στην Ινδία. Το μεσοκάρπιο του αποτελείται από ίνες , που ονομάζεται κοκοφοίνικα , η οποία έχει πολλές παραδοσιακές και εμπορικές χρήσεις. Οι κοκκοφοίνικες παράγουν ρίζες από τη βάση του στελέχους καθ ‘όλη τη διάρκεια ζωής τους Ο τύπος του ριζικού συστήματος είναι γνωστή ως ινώδη ή τυχαία, αποτελείται από μια πληθώρα των λεπτών ριζών .

Το Sisal –σιζάλ- με το βοτανικό όνομα Αγαύη η σιζαλανή (Agave sisalana), είναι ένα είδος αγαύης (Αθάνατος)  που IMG_1780προέρχεται από το νότιο Μεξικό, αλλά καλλιεργείται ευρέως και σε πολλές άλλες χώρες. Παράγει μια σκληρή ίνα που χρησιμοποιείται για την παραγωγή διαφόρων προϊόντων. Είναι φυτό μεγαλόπρεπο στην εμφάνιση, αυτό άλλωστε σημαίνει και το όνομά του, που είναι ομηρική λέξη (αγαυός = μεγαλοπρεπής). Ο όρος σιζάλ, δύναται να αναφέρεται είτε στη κοινή ονομασία του φυτού ή της ίνας, αναλόγως του θέματος.

Προσοχή: Η σωστή τοποθέτηση και φροντίδα τους εξασφαλίζει μία όμορφη επίστρωση δαπέδου, με φυσική αίσθηση, χωρίς
προβλήματα για πολλά χρόνια.

Λόγω των φυσικών υγροσκοπικών ιδιοτήτων τους, εκτός από την σωστή τοποθέτηση πρέπει να εξασφαλίσουμε την σωστή φροντίδα σε τακτά χρονικά διαστήματα με το απαιτούμενο σύστημα φροντίδας για επαγγελματική απορρύπανση.

Για την συντήρηση και το πλύσιμο τους χρειάζεται να εφαρμοστούν εξειδικευμένες μέθοδοι επαγγελματικής απορρύπανσης, αναζωογόνησης και εξυγίανσης του χώρου, για αφαίρεση αλλεργιογόνων περιττωμάτων των ακάρεων σκόνης, αλλά και μείωση από “ρυπογόνους μολυσματικούς παράγοντες ”, βακτηρίδια, μύκητες, τρίχες, περιττό χνούδι, άμμο.

IMG_1781Έτσι εξασφαλίζεται η ασφαλής εφαρμογή της ενδεικνυόμενης μεθόδου πλυσίματος, λαμβάνοντας υπόψη τις φυσικές υγροσκοπικές ιδιότητες των υλικών, ώστε να μην υπάρχουν  κιτρινίλες, καθαριστικά υπολείμματα, υγρασία μούχλας που προκαλούν κακοσμία, ανάπτυξη μυκήτων και καταστροφές,  αλλά και η  εφαρμογή μικροβιολογικής & βακτηριακής απολύμανσης , με το εγκεκριμένο από τον Ε.Ο.Φ Απολυμαντικό, σας προσφέρει μια φυσική λύση στην εσωτερική ρύπανση.

Για χώρους η χαλιά, με κοκοφοίνικες ή σίζαλ,  που αντιμετωπίζουν προβλήματα από κιτρινίλες, υγρασία, νερολεκέδες, τρεξίματα, μούχλα, με την ενδεικνυόμενη μέθοδο το «ανέγγιχτου πλυσίματος», επανέρχονται σχεδόν ομοιόμορφα.

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην επιλογή της μεθόδου, γιατί μια εφαρμογή χωρίς τον απαιτούμενο Επαγγελματικό Εξοπλισμό και την Επαγγελματική Κατάρτιση, μπορεί να οδηγήσει σε αντίστροφα αποτελέσματα, (καταστροφές, μολύνσεις κ.α.) από αυτά που προσπαθούμε να επιτύχουμε.

Πληροφορίες με email στο info@hygienichome.gr  η να καλέστε στο τηλέφωνο 2104829839, 6932245887

Ιωάννης Βγενής
Cleaning Advisor

Πηγή: https://www.cleaningnews.gr/?p=9841

About Giannis Vgenis