Τι γνωρίζετε για τους ‘’άγνωστους κινδύνους’’ μετά τον καθαρισμό των στρωμάτων;

Συγκεκριμένα, για τις  τοξικές μυκητιάσεις , αυτό τον  ‘‘ άγνωστο κίνδυνο ’’ που αναπτύσσονται πολλές φορές στα στρώματα, με την ανάπτυξη της μούχλας, ένα συνδυασμό υγρασίας,  οικιακής σκόνης με περιττώματα των ακάρεων  (Dust Mite) , θερμοκρασίας, κλπ.

Αυτή η επίδραση της μούχλας και των μυκήτων με τις συχνότερες ‘’διαταραχές υγείας’’  που μπορεί να προκληθεί  εξαιτίας της μούχλας στο στρώμα και την αναπτυσσόμενη Ασπεργίλλωση , μια επικίνδυνη λοίμωξη των πνευμόνων από μύκητες,  όπως στο άσθμα, την πνευμονίτιδα από υπερευαισθησία, αλλά και με επακόλουθη αλλεργική βρογχοπνευμονική ή διηθητική ασπεργίλλωση.  Αυτές οι ομάδες μυκήτων (Aspergillus tubingensis, Stachybotrys  chartarum κλπ), που εντοπίζεται και στις κρεβατοκάμαρες,  εμπλέκονται και σε άλλες αλλεργικές αντιδράσεις, αφού αναπτύσσονται και εξαπλώνονται στον εσωτερικό αέρα, με μεγάλο αντίκτυπό και σοβαρές συνέπειες απέναντι στην υγεία των ανθρώπων.

Οι τοξίνες που απελευθερώνονται από τους μύκητες ονομάζονται μυκοτοξίνες. Μπορούν να μολύνουν τον ατμοσφαιρικό αέρα του εσωτερικού χώρου και να οδηγήσουν σε μια κατάσταση όπου ‘’οι φιλοξενούμενοι’’  θα εισπνέουν τα μικρά- τοξικά- σωματίδια σκόνης με αυτούς τους μύκητες, ακόμα και χωρίς να το καταλάβουν. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα τελευταία χρόνια έχει επέλθει μια δραματική αύξηση με έξαρση της ψώρας με παρασιτικές λοιμώξεις και οι ‘’δευτερογενείς επιμολύνσεις ’’ κλπ.

Η Τεχνολογία Σύμμαχος στην Προσπάθεια Βελτίωσης της Ποιότητας Ζωής.

Ανεξάρτητα από το μέγεθος, την πολυπλοκότητα ή την τοποθεσία των εφαρμογών, θα πρέπει να επισημάνω ότι χρειάζεται, μεγάλη προσοχή στην επιλογή της μεθόδου αντιμετώπισης των, γιατί μια εφαρμογή χωρίς τον  απαιτούμενο επαγγελματικό εξοπλισμό και κατάλληλη επαγγελματική κατάρτιση . Όλα αυτά διότι, η επιμόλυνση με τα αερομεταφερόμενα μικρά- τοξικά- σωματίδια σκόνης με μύκητες (μυκοτοξίνες), από την μη ορθή εφαρμογή καθαρισμού των στρωμάτων, θα μπορούσε να αποφέρει ακόμα και αρνητικά αποτελέσματα . π.χ (επιμόλυνση, δευτερογενείς μολύνσεις κ.α)

Οι προκλήσεις για την «μικροβιολογική ασφάλεια» από τους κίνδυνους των επανεμφανιζόμενων προβλημάτων που είχαν εξαφανιστεί από την καθημερινότητα, μας οδηγούν στα νέα πρότυπα υγιούς διασφάλισης , για μια καλύτερη ποιότητας των εσωτερικών χώρων.

Αυτός είναι και ο λόγος που οι ‘‘πράσινες στρατηγικές’’  ειδικευμένων μεθόδων προηγμένης τεχνολογίας,  με επί τόπου διεργασίες χημικής  οξείδωσης (ISCO), συνεχίζουν να κερδίζουν διαρκώς έδαφος με την καλύτερη δυνατή απόδοση στους εσωτερικούς χώρους, αφού θεωρούνται φιλικές προς τις ανάγκες των ανθρώπων για τα Green & Clean Rooms , αλλά και για το περιβάλλον.

Η αναγκαιότητα εφαρμογής μεθόδων προηγμένης τεχνολογίας με επί τόπου χημική οξείδωση (ISCO), κρίνεται απαραίτητη. Για την επίτευξη της διασφαλισμένης ποιότητας χρειάζονται, Βεβαιωμένες  επαγγελματικές εφαρμογές , μιας εξειδικευμένης και πλήρους Bio- απορρύπανσης των στρωμάτων, με αναζωογόνηση και αφαίρεση των αλλεργιογόνων περιττωμάτων των ακάρεων, αλλά και μείωση από ‘‘ρυπογόνους μολυσματικούς παράγοντες ”, βακτηρίδια, βακτηρίδια, μύκητες, χωρίς τη χρήση χημικών (Green Decontamination).

Όπως σε όλες τις παρεχόμενες υπηρεσίες επαγγελματικών Bio-Εφαρμογών απαιτείται η  χρησιμοποίηση συστημάτων ‘‘περιβαλλοντολογικής Bio-Εξυγίανσης κατά όγκο  ’’,  θέτοντας νέα πρότυπα στην έννοια του ‘‘ καθαρού αέρα στον εσωτερικό χώρο’’, για την αντιμετώπιση με ασφάλεια τις προκλήσεις των  «μικροβιολογικών κίνδυνων» , συνεισφέροντας στην διατήρηση του δωματίου στα υψηλά Standards.

Είναι πλέον καιρός  να γίνει μια ποιο εμπεριστατωμένη ενημέρωση,  έτσι ώστε ο κάθε πολίτης , ή/και επαγγελματίας να αντιληφθεί ότι είναι στο χέρι του το να απαιτεί ένα καλύτερο και ασφαλέστερο περιβάλλον, για τον ίδιο και την οικογένειά του, αλλά και γενικά τους φιλοξενούμενους  του.

Η ενθάρρυνση της εισαγωγής νέων καινοτομιών, όπως οι  Bio-εφαρμογές καθαρισμού αντιρρυπαντικής τεχνολογίας (Antipollution Technologyγια εσωτερικούς χώρους, με την εφαρμογή συστημάτων ‘‘Καταλυτικής Οζονοποίησης’’  για την αντιμετώπιση των προκλήσεων ,από τους εσωτερικούς τοξικούς μύκητες ,με την καλύτερη δυνατή απόδοση.

Και δεν ξεχνάμε ότι η μέθοδος BiOzone , μπορεί να προσαρμοστεί και να εφαρμοστεί με θεαματικά αποτελέσματα, εξ’ ολοκλήρου ή/και συμπληρωματικά σε Ξενοδοχεία, Γυμναστήρια, Βρεφονηπιακούς &  Παιδικούς  σταθμούς, Σπίτια , Ιατρεία, Χώρους φιλοξενίας- φροντίδας ηλικιωμένων, Κέντρα αποθεραπείας & αποκατάστασης ,Μέσα μαζικής μεταφοράς , Καμπίνες πλοίων, κλπ.  Ένας αποτελεσματικός τρόπος μιας εναλλακτικής τεχνολογίας  ελέγχου μικροοργανισμών, μυκοτοξίνων, φυτοτοξινών, παθογόνων ιών, μυκήτων, επιβλαβών βακτηρίων, ως μια υψηλής ποιότητας παροχή υπηρεσιών σε αποδεκτά επίπεδα,  για τα  “Καθαρά Δωμάτια με φιλικό περιβάλλον”,  χωρίς τη χρήση χημικών (Bio- Decontamination),

Πληροφορίες μπορείτε να ζητάτε στο  vgenis@otenet.gr, ή να καλείτε στο τηλέφωνο 2104829839, 6932245887

Ιωάννης Βγενής

Cleaning Advisor

Πηγή :  https://www.cleaningnews.gr/τι-γνωρίζετε-για-τους-άγνωστους-κί/

About Giannis Vgenis