Τα περί Bio-λογικών καθαρισμών στα υπνοδωμάτια.!!

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται προς ένα διαφορετικό τρόπο ζωής, πιο φιλικό προς το περιβάλλον. Όσο το ενδιαφέρον για μια καλύτερη ποιότητα ζωής στο σπίτι θα αυξάνει, η περιποίηση του ίσως μπορέσει να διατηρήσει αναλλοίωτη τη φινέτσα και λεπτότητά του. Η επιστροφή στις φιλοσοφίες της εσωτερικής αρμονίας και ηρεμίας  ξαναμπαίνουν στην ζωή μας, ενώ χιλιάδες προϊόντα και υπηρεσίες με  ‘‘Οικολογική Ευαισθητοποίηση’’ να διεισδύσουν και να  ‘’εκμεταλλεύονται’’ την ανθρώπινη αυτή ανάγκη.

Αυτό το ραγδαία αυξανόμενο ενδιαφέρον με απαιτήσεις από τους καταναλωτές, σε θέματα καθαριότητας και υγιεινής των εσωτερικών  χώρων, για μια Αναβαθμισμένη Ποιότητα  Διαβίωσης,  μέσα από μια σωστά εφαρμοσμένη ‘’Ισορροπημένης τακτής’’, για εσωτερική αρμονία και ηρεμία , χρειάζεται ενημέρωση. 

Αφιερώνοντας το ένα τρίτο της ζωής μας στον ύπνο και προσπαθούμε να κάνουμε το υπνοδωμάτιο μας ποιο άνετο και υγιές για τον ύπνο μας. Αυτός είναι και ο λόγος  που στο The Cleanliness Today θα αναπτύξουμε – Τα περί Bio-λογικών καθαρισμών στα υπνοδωμάτια.!!

Το πόσο ‘’υποτίθεται καθαρά’’ και υγιεινά είναι, μετά από ένα ‘’Bio-λογικό καθαρισμό’’,  ποιοι «άγνωστοι κίνδυνοι» μπορεί να προκύψουν από την επιμόλυνση των εσωτερικών χώρων  ίσως μην το γνωρίζετε. Στον διαδικτυακό χορό , οι προσφορές για ‘’βιολογικούς καθαρισμούς’’ στρωμάτων, με αντιαλλεργική προστασία και χορήγηση πιστοποιητικού, για πεντακάθαρα και αποστειρωμένα στρώματα , με την ‘’καλύτερη τιμή’’ της αγοράς , υπάρχουν πολλές. Συνεχίζει να υπάρχει και η δε επιχείρηση παραπληροφόρησης που επιχειρείται ακόμα από ‘’επιστήμονες εφαρμοστές ΄΄, με την μέθοδο ΄΄Ατμιζμού των στρωμάτων ΄΄,  όπου παραπλανούν τους επαγγελματίες ξενοδόχους, με τα ‘’πιστοποιητικά εξυγίανσης στρωμάτων’’ κλπ

Πρέπει να δίνεται μεγάλη βαρύτητα με εμπεριστατωμένη προσοχή , γιατί όπως θα διαπιστώσετε οι Βιολογικοί καθαρισμοί , είναι Συστήματα επεξεργασίας υγρών αποβλήτων,  η  ΄΄αντιαλλεργική προστασία΄΄ με χορήγηση πιστοποιητικού  για πεντακάθαρα και  ‘’αποστειρωμένα στρώματα’’ μπορεί να προκαλέσουν αφενός μεν  ‘’διαταραχές στην υγεία μας ’’κλπ. Δυστυχώς πρακτικές με τους Βιολογικούς Καθαρισμούς  καθαρισμοί  και με ‘‘πιστοποιημένες υπηρεσίες αντιαλλεργικής προστασίας στρωμάτων‘’ θα συνεχίζουν να είναι διάσπαρτες στο διαδίκτυο μαζί με τις πολυδάπανες ‘‘κρυφές χρεώσεις’’, μετά τον καθαρισμό.

Οι υπεύθυνοι εφαρμοστές ,θα πρέπει να μελετήσουν λεπτομερέστατα την Υπουργική Απόφαση (νέα υγειονομική διάταξη) , αν και περιγράφονται αναλυτικά , όπως πχ στο άρθρο 3 της παρούσας, για (κατοικίες χώρους διαβίωσης πολλών ατόμων κ.λπ.) προκειμένου να περιοριστούν τυχόν δυσμενείς επιδράσεις στη Δημόσια Υγεία.

Η κατανόηση της σπουδαιότητας και της  αποτελεσματικότητας του καθαρισμού , μέσα από τη τήρηση βασικών κανόνων με  ολοκληρωμένα περιβαλλοντικά μέτρα διαχείρισης  για την προαγωγή υγείας, μας επιτρέπει να εκτιμούμε πλήρως τη χρησιμότητα και τη συμβολή του στην ποιότητα ζωής . Αν και στην καθημερινότητα μας θα συναντάμε όλο και πιο συχνά τις τρεις ‘’σύνθετες’’ λέξεις κλειδιά, Bio-Απορρύπανση, Bio-Εξυγίανση, Bio-Απολύμανση, θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι ο καθαρισμός πραγματοποιείται  σε διάφορους χώρους οι οποίοι διαφέρουν. Η υιοθέτηση της  θετικής περιβαλλοντικής συμπεριφοράς θα πρέπει να μας αγγίζει όλους ανεξαιρέτως. Φυσικά, τα πρότυπα καθαριότητας δεν είναι τα ίδια σε όλο τον κόσμο, μιας και οι άνθρωποι μεγαλώνουν με ‘’διαφορετικές έννοιες’’ για την καθαριότητα.

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι δεν εξαρτώνται τα πάντα από τις απαιτήσεις της νομοθεσίας, αλλά και από τι θέλουμε και εμείς ως υπεύθυνοι πολίτες αυτής της χώρας, διότι δεν μπορεί να εξαλειφθεί το πρόβλημα της ενασχόλησης των “μη επαγγελματιών ” που προσφέρουν υπηρεσίες, χωρίς επαγγελματική συνείδηση και επιχειρηματική ηθική, “παίζοντας” ίσως και με την Υγεία των καταναλωτών , την Περιούσια τους αλλά και το Περιβάλλον.

Ο καταναλωτής πρέπει να γνωρίζει τι θα γίνει πριν οποιαδήποτε εφαρμογή μεθόδων προεργασίας που να καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες για αντιμετώπιση προβλημάτων, με  Άκαρι της ψώρας, Ακάρεα (Dust mites),  Σαπροφάγα  Αρπακτικά ακάρεα, Ψείρες, Ψείρες του σώματος,  τα-Ptinidae- έντομα αίνιγμα, Μούχλα σε στρώμαΜούχλα σε Χαλιά, αλλά και για την προεργασία πριν των εφαρμογών στους εσωτερικούς χώρους, με Έντομα υφασμάτων – χαλιών, Ακάρεα των περιστεριών, Κοριούς (Bed Bugs), Ψύλλους, Τσιμπούρια (κρότωνες), αλλά και μετά από οποιαδήποτε εφαρμογή απεντόμωσης ή/και επέμβαση μυοκτονίας, (βλέπε  ΚΕΕΛΠΝΟ: Λεπτοσπείρωση μια ιδιαίτερα επικίνδυνη μικροβιακή λοίμωξη , κλπ),

Με αφορμή δε τα δημοσιεύματα ,για την έξαρση κρουσμάτων του ιού Κοξάκι (Coxsackie) τις τελευταίες ημέρες, με πολλούς γονείς να ανησυχούν, σας ενημερώνουμε ότι το πρόγραμμα φροντίδας  Healthy Interior Environment,  βασισμένο σε Πρωτόκολλα επαγγελματικών εφαρμογών, με προεργασία πριν τις  επαγγελματικές  Bio -εφαρμογές  Bio–Disinfection , ανταποκρίνεται  πλήρως στην αντιμετώπιση προβλημάτων σε εσωτερικούς  χώρους

Προσοχή λοιπόν σε αναρτήσεις με:

  • ‘‘Οικολογικές καθαρισμούς ’’ και Bio-λογικούς καθαρισμούς .
  • ‘’Πιστοποιημένη αντιαλλεργική προστασία’’.
  • Πεντακάθαρα και ‘’αποστειρωμένα στρώματα’’ .
  • Την ‘’καλύτερη τιμή’’ της αγοράς!!!
  • Ειδικοί  ..με απολύμανση ακάρεα. 

Συμπεραίνοντας έχει διαπιστωθεί ότι, με την ενημέρωση μέσω των  άρθρων, ημερίδων, σεμιναρίων, έχουν βοηθηθεί και οι εταιρείες-επιχειρήσεις που είχαν ίσως ‘’παραπλανηθεί ‘’ από κάποιους ‘’ειδικούς επιστήμονες’’, ή/και από κάποιες  ‘’ασάφειες- παραθυράκια’’ που χρειάζονταν  περισσότερες διευκρινήσεις κλπ.

Μια ευκαιρία, από τα τμήματα του Υπουργείου Υγείας, την Εθνική Σχολή Δημόσια Υγείας (Ε.Σ.Δ.Υ.), την Σχολή Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠΑ.Δ.Α.), τις Υγειονομικές διευθύνσεις των περιφερειών, αλλά και Σωμάτια Επιστημών Υγείας, να διοργανώσουν περισσότερες ημερίδες αλλά και σεμινάρια . Έτσι θα δημιουργούνται Νέες Θέσεις εργασίας για τους Νέους Επιστήμονες, που άρχισαν να βλέπουν  με ‘’θετικό πρόσημο ’’ στην αναζήτηση –βάση πτυχίου– ως λύση για την άσκηση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων,  σε τομείς υγειονομικού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος.

Κοινοποίησε το: Ενεργή συμβολή μπορεί να έχουν όλοι , αρχίζει δε να γίνεται μεγαλύτερη όταν μεταφέρεται από τη συμμετοχή της οικογένειας , της πολυκατοικίας, των τοπικών και πληθυσμιακών ομάδων, τις κυβερνητικές η μη-κυβερνητικές οργανώσεις και οργανισμούς, συλλόγους, σωματεία, ιδρύματα και φορείς, με μια αναδημοσίευση ή ένα e-mail κ.λ.π

Για οποιαδήποτε περαιτέρω ενημέρωση ή τυχόν διευκρίνιση, παραμένουμε στην απόλυτη διάθεσή σας στο τηλέφωνο  2104829839, 6932245887 e-mail: vgenis@otenet.gr

Υ.Γ : Θα είμαι στην διάθεση, για όποιον φορέα θα μπορούσα να  φανώ χρήσιμος

Ιωάννης Βγενής

Cleaning Advisor

Πηγή:  http://hygienichome.gr/τα-περί-bio-λογι…ρισμών-στα-υπνοδ/

 

About Giannis Vgenis