Περιβάλλον Υπνοδωματίου…

211aΥπνοδωμάτιο ꞉ Η σωστή επιλογή ενός κρεβατιού, ενός μαξιλαριού, με την ιδανική θερμοκρασία και υγρασία που θα σας επιτρέπουν να κοιμάστε άνετα. Ένα ιδανικό καταφύγιο του σπιτιού που προσφέρεται, για να ξεκουραζόμαστε, να χαλαρώνουμε, να ηρεμούμε, είναι το ελκυστικό για μας και τον σύντροφό μας, ως προσωπικός χώρος όπου περνάμε τις πιο ιδιωτικές και όμορφες στιγμές μας.

Πρέπει να είμαστε βέβαιοι ότι πληρεί όλους τους «κανόνες υγιεινής» για σωστή ποιότητα ύπνου , μιας και είναι ο χώρος που αγαπούν οι αλλεργιογόνοι παράγοντες και μπορεί να προκληθούν συμπτώματα αλλεργίας και άσθματος. Συνεπώς, οι καλές συνθήκες υγιεινής είναι απαραίτητες για την ευεξία και ευζωία αλλά και για την πρόληψη ασθενειών.

Πολλά συμπτώματα αλλεργίας και άσθματος προκαλούνται από τα περιττώματα που αποβάλουν τα ακάρεα , αυτά τα κομψά μικροσκοπικά ‘‘ζωάκια’’ που ζουν και στα ‘‘καλύτερα τα σπίτια’’. Πρέπει επομένως προληπτικά να αποφύγει κανείς να έχει κάθε επαφή με αυτούς τους αλλεργιογόνους παράγοντες (περιττώματα).   Οι μετακινήσεις στο κρεβάτι βοηθούν ώστε να βγουν από  το στρώμα ‘‘σύννεφα’’ αλλεργιογόνων, προκαλώντας αλλεργίες και αναπνευστικά προβλήματα κ.λ.π.

Εκμηδενίστε , σχεδόν όλα τα προβλήματα των αλλεργιών, που δημιουργούνται από τις εγκρίσεις της  βλαβερής πρωτεΐνης που βρίσκεται στα περιττώματα των ακάρεων της ‘‘εσωτερικής σκόνης’’ μαζί με τα αποσυνθεμένα μέρη τους και τα βακτηρίδια της μούχλας Εάν αυτό δεν είναι δυνατόν, θα προσπαθήσουμε μαζί να απομακρύνουμε ή να εξαφανίσουμε αυτούς τους παράγοντες

Όλοι πλέον γνωρίζουμε ότι η συμβατική καθαριότητα, ή ο συμβατικός τρόπος που μέχρι τώρα γνωρίζαμε για την καθαριότητα του σπιτιού μας, ανήκουν πλέον στο παρελθόν.

Καλώς ήλθατε στις εξασφαλισμένες ποιοτικές υπηρεσίες  … …….διότι δεν πρέπει να συμβιβαστείτε με τίποτε λιγότερο από ό,τι σας αξίζει !!!

Ακολουθήστε τις μικρές συμβουλές μας για καθαρότερο υπνοδωμάτιο, έτσι ώστε να κοιμηθείτε και να αισθανθείτε καλύτερα και μέσα από ένα υγιεινό ύπνο να αφήστε ‘‘χώρο’’ μόνο σε όμορφα όνειρα…

Ένα καθαρό Υπνοδωμάτιο δεν είναι επιλογή, είναι επιτακτική ανάγκη. Γιατί βρισκόμαστε εκεί περίπου το ένα τρίτο της ζωής μας. Με λίγα μόλις απλά βήματα – συντήρηση με απορρύπανση, αναζωογόνησης και εξυγίανση , περίπου κάθε έξι μήνες,- το Υπνοδωμάτιο θα παραμείνει πάντα σαν καινούριο.

 • Τα  άκαρεα ‘‘εσωτερικής σκόνης’’ είναι δύσκολο “να βγουν έξω”  από ένα στρώμα με τον παραδοσιακό καθαρισμό μιας ηλεκτρικής σκούπας. Απεναντίας μπορεί με την τριβή να δημιουργηθεί στατικός ηλεκτρισμός, με αποτέλεσμα να συγκεντρώνονται πιο εύκολα στο στρώμα.
 • Mην ‘‘δολοφονείτε λοιπόν τα ακαρεα ‘’, αυτά τα κομψά ζωάκια με σπρέι , αφρούς, κ.λ.π, διότι δεν  θα λύσετε τα  προβλήματα των αλλεργίων που προέρχονται από την πρωτεΐνη που βρίσκεται στα περιττώματα τους,  αν δεν τα αποβάλετε, ( να τα βγάλετε έξω), χωρίς ώμος να τα ανακυκλώνετε ώστε να μολύνετε περισσότερο τον περιβάλλοντα χώρο.
 • Οι επαναλαμβανόμενες εφαρμογές, με ένα Σύστημα Καθαρισμού  &  Αναζωογόνησης των Στρωμάτων , θα φέρουν γρήγορα το   επιθυμητό αποτέλεσμα, καθώς η μειωμένη δράση των ακάρεων  σκόνης  κατά 99,98%, μαζί με την μείωση του “μικροβιακού φορτίου” από τα βακτηρίδια της μούχλας και την αναζωογόνηση δωματίου θα δώσουν μια ανακούφιση στους πάσχοντας από αλλεργίες, με καλύτερα αποτελέσματα στην θεραπευτική τους αγωγή.
 • Αν δεν έχετε καθαριστή στρωμάτων , πρέπει ανά τακτά χρονικά διαστήματα, (κάθε 2 βδομάδες), να τα βγάζετε  έξω,   να τα χτυπάτε Φορώντας Υποχρεωτικά Μάσκα και να τα αφήνετε να τα βλέπει ο ήλιος, όταν όμως δεν έχει ‘‘Καυσαέριο’’
 • Το ιδανικό είναι να αερίσετε το στρώμα για δύο ώρες πριν στρώσετε το κρεβάτι.
 • Κατά τη διάρκεια της τακτικής αλλαγής σεντονιών, μην ψεκάζετε μαγειρική σόδα με λεβάντα ή βανίλια πάνω στο στρώμα, διότι η μαγειρική σόδα δεν δρα όπως στις λείες επιφάνειες, (ψυγείο) πρέπει δε να θυμόμαστε πάντα ότι το “υποτίθεται καθαρό” είναι πιο επικίνδυνο από το βρόμικο
 • Αν το στρώμα σας είναι λερωμένο, μην το καθαρίστε το με ένα υγρό σφουγγάρι και ήπιο απορρυπαντικό η απορρυπαντικό πιάτων.
 • Μην χρησιμοποιήστε ατμοκαθαριστή η βρέχετε το στρώμα.
 • Γυρίστε το στρώμα σε τακτά χρονικά διαστήματα βάση των οδηγιών του κατασκευαστή.
 • Μην κρατάτε ‘‘περιττά’’ ρούχα στις ντουλάπες.
 • Καθαρίστε τακτικά τη ντουλάπα και τα συρτάρια.
 • Τα μαξιλάρια πρέπει να πλένονται στο πλυντήριο, γι’ αυτό ελέγξτε τι γράφει η ετικέτα.
 • Πλένετε τα παπλώματα τουλάχιστον κάθε έξι μήνες.

‘‘Η Διαφορετικότητα μεταξύ των παρεχομένων υπηρεσιών στους εσωτερικούς χώρους, δίνει τη δυνατότητα ανάδειξης της πραγματικότητας, αλλά και την ευκαιρία ανάληψης κοινών δράσεων.’’

Κάνοντας μερικές μικρές αλλαγές στις καθημερινές μας συνήθειες, όχι μόνο βοηθάμε το περιβάλλον, αλλά κάνουμε και οικονομία στις δαπάνες μας. Η υγεία αποτελεί ένα θεμελιώδες κοινωνικό αγαθό για την ευημερία μιας κοινωνίας πολιτών, εξαρτάται δε σε μεγάλο βαθμό από τις Υπηρεσίες για Προαγωγή της Καθαριότητας και Υγιεινής, με “διασφαλισμένη εξυγίανση” στην βελτίωση της ποιοτικής τους διαβίωσης.

Η  ανάγκη μέριμνας για την υγεία, μέσα από την διαχείριση των προβλημάτων που ανακύπτουν στον εσωτερικό περιβάλλοντα χώρο, έχει σαν αποτέλεσμα την υιοθέτηση ανάλογων εναλλακτικών μεθόδων με εστίαση σε μια συντονισμένη και άμεση προσπάθεια για την διασφάλιση μιας καλύτερης ποιοτικής διαβίωσης. Η Αξιοποίηση των Σύγχρονων Τεχνολογιών στην Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής, μαζί με την επιμελημένη εφαρμογή στοιχειωδών κανόνων την τήρηση μιας αποτελεσματικά ισορροπημένης  καθαριότητας στους εσωτερικούς χώρους, έχει γίνει πλέον επιτακτική ανάγκη.

Η ανάπτυξη του Καινοτόμου προγράμματος , The Green Purification Group (TGPG) είναι μια Υψηλής Ποιότητας Εξυγίανση όλων των εσωτερικών χώρων και μπορεί να προσαρμοστεί και να εφαρμοστεί με θεαματικά αποτελέσματα, εξολοκλήρου η συμπληρώνοντας, όχι μόνο σε Σπίτια αλλά και σε Ξενοδοχεία, Καμπίνες Πλοίων, Αίθουσες προβολών (σινεμάδες), Χώρους συνεδριάσεων, Μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, Κέντρα αποθεραπείας & αποκατάστασης , (Hospitality) Γυμναστήρια, Παιδικούς σταθμούς, Επαγγελματικούς χώρους, κ.λ.π.

Επιπλέον η καινοτόμος πρόταση – πρόκληση – πρόσκληση του όλου εγχειρήματος που αναπτύσσεται, ως μια ολοκληρωμένη περιβαλλοντική διαχείριση, μαζί με την εξασφάλιση για την αποφυγή επιμόλυνσης των εσωτερικών χώρων, αποτελεί δε μία εναλλακτική και πιο δημιουργικά ελκυστική επιλογή, ώστε οι καταναλωτές να έχουν  όλες τις δυνατότητες, με την χαμηλότερη επιβάρυνση. Ένας λοιπόν λόγος παραπάνω για την συμβολή του Συμβούλου Διάγνωσης του Εσωτερικού Περιβάλλοντος Χώρου .

Εμείς συνεχίζουμε, με το Πρόγραμμα Φροντίζω να Ζω Ανθρώπινα, για βελτίωση των συνθηκών προστασίας της Υγείας στους εσωτερικούς χώρους.

Για πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο τηλέφωνο  2104829839,  6932245887 e-mail: info@klintec.gr

Ιωάννης Βγενής
Cleaning Advisor

Πηγή: http://cleaningnews.gr/?p=9225

Σχετικά Άρθρα

 1. Καινοτομούμε Μειώνοντας Εφαρμογές Βιοκτόνων και Αποκαθιστώντας τους Εσωτερικούς Χώρους με την Πλήρη Απομάκρυνση τους.
 2. Το αντίδοτο στους ‘’κρυφούς κινδύνους’’ των χώρων φιλοξενίας !!
 3. Green and Clean Rooms: Ολοκληρωμένη Διαχείριση για “Καθαρά Δωμάτια με φιλικό περιβάλλον”
 4. Η πρόληψη εξασφαλίζει στον μέγιστο βαθμό μια απόλυτα υγιή διαβίωση.
 5. Η συνεισφορά των ‘’ακίνδυνων καθαριστών’’ στην αποδόμηση της οργανικής ύλης.
 6. Καθαριότητα και Υγιεινή: Από τη Θεωρία στην Πράξη!!
 7. Είναι επικίνδυνες οι “ μισές αλήθειες” της δήθεν ποιοτικής καθαριότητας;
 8. Τι Πρέπει να Προσέξετε πριν Καθαρίσετε τα Στρώματα.
 9. Bio-καθαρισμός στρωμάτων : Μια αγνοημένη υπηρεσία !!!
 10. Αναβαθμίζεται η ποιότητα του ύπνου στα ξενοδοχεία.!!!!
 11. Μείωση «μικροβιακού φορτίου» για καθαρότερη και υγιέστερη κρεβατοκάμαρα
 12. Αντιρρυπαντικές Τεχνολογίες για Εσωτερικούς χώρους
 13. Φροντίδα με σωστή συντήρηση των στρωμάτων.
 14. Οι 10 +1 λόγοι μείωσης – αποφυγής αλλεργιών με την καθαριότητα.
 15. Καθαρά Δωμάτια φιλοξενίας με “φιλικό περιβάλλον”
 16. Green & Clean Hotels
 17. Εναρμονισμένη ‘‘οπτική αντίληψη’’ στην Διαχείριση του Περιβάλλοντος Εσωτερικών Χωρών.

About Giannis Vgenis