Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 5 Ιουνίου 2015

World__Day_5_6_2015Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί το κύριο όχημα του ΟΗΕ από το 1972 για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού για τα περιβαλλοντικά προβλήματα του πλανήτη μας.

Η ημέρα αυτή θεσπίστηκε στις 15 Δεκέμβρη 1972, κατά τη διάρκεια της Α” Διάσκεψης για το Περιβάλλον στη Στοκχόλμη που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, με στόχο να υπενθυμίσει στους κατοίκους του πλανήτη ότι το μέλλον της ανθρωπότητας είναι άμεσα συνυφασμένο με το μέλλον των οικοσυστημάτων.

Από τότε και κάθε χρόνο, δίνεται ευκαιρία σε όλους τους φορείς αλλά και τους πολίτες να εκφράσουν την άποψή τους για όσα συμβαίνουν στον πλανήτη και σχετίζονται ιδιαίτερα με τη ρύπανση, τη διατήρηση και σωτηρία της πανίδας και της χλωρίδας κ.λ.π.

Η προστασία του περιβάλλοντος έχει καθοριστική σημασία για την ποιότητα ζωής των σημερινών και των μελλοντικών γενεών. Ο άνθρωπος αποτελεί ένα ζωντανό οργανισμό που ζει μέσα στο περιβάλλον, δέχεται ερεθίσματα από αυτό και ανταλλάσσει ύλη και ενέργεια.

Οφείλει λοιπόν ο άνθρωπος να διαφυλάσσει το περιβάλλον του και να το εκμεταλλεύεται με σύνεση γιατί: διακυβεύεται η υγεία του, ακόμη και η ίδια η επιβίωσή του.

Το θέμα του φετινού εορτασμού (2015) είναι « Αειφόρος κατανάλωση και παραγωγή» και το επίσημο σύνθημα « Επτά δισεκατομμύρια όνειρα. Ένας πλανήτης. Κατανάλωσε με προσοχή».

Ως αειφόρος παραγωγή και κατανάλωση νοείται η χρήση αγαθών και υπηρεσιών που ανταποκρίνονται στην κάλυψη των φυσικών αναγκών και συμβάλλουν σε καλύτερη ποιότητα ζωής, ενώ ταυτόχρονα επιτυγχάνεται η μείωση της χρήσης των φυσικών πόρων, των τοξικών υλικών και της παραγωγής αποβλήτων και ρύπων, έτσι ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η δυνατότητα ικανοποίησης των αναγκών των μελλοντικών γενεών.

Εμείς με συνεχόμενες προσπάθειες μέσα από το Cleaningnews.gr και τα Site-Portals GreenMiteClean.gr και GreenAndClean.gr  προσπαθούμε να βοηθήσουμε στην πληρέστερη ενημέρωση και να σας προτείνουν απλούς και καθημερινούς τρόπους με Εναλλακτική Καθαριότητα για να συμβάλετε και εσείς στην προστασία του περιβάλλοντος … …γιατί είναι στο χέρι μας, αφού ξεκινάει μέσα από το χώρο που ζούμε και εργαζόμαστε.

Αφιερωμένο στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου) και  το βίντεο κλιπ (Για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος -ΧΥΤΑ)  το οποίο παρουσιάζεται με σκοπό την ευαισθητοποίηση του  κόσμου (κυρίως τα παιδιά) σχετικά με το φαινόμενο της μόλυνσης του περιβάλλοντος που μαστίζει την εποχή μας.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=D1Z8rHGDQ6c

Ο τίτλος συμβολικός και σχετικός με το αντικείμενο ΧΥΤΑ (Χώρος Ύποπτης Ταφής Απορριμμάτων)

Η μουσική σύνθεση καθώς και η επιμέλεια του βίντεο κλιπ, είναι του Κωνσταντίνου Σαμψών (www.kSamson.com) και οι στίχοι και η ερμηνεία είναι του Βασίλη Κολοβού (http://www.vkolovos.gr/)

Ιωάννης Βγενής
Cleaning Advisor

Πηγή: http://cleaningnews.gr/?p=9680

About Giannis Vgenis