Γνωρίζετε που καθαρίζονται και φυλάσσονται τα χαλιά σας ;

1003Ενημερωτική επιστολή προς όλους τους ασχολούμενους με τον καθαρισμό χαλιών (άμεσα ή έμμεσα), στα πλαίσια υλοποίησης της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου Ταπητοκαθαριστηρίων “Η Αττική”, με σκοπό αφενός μεν την εύρυθμη λειτουργία του κλάδου, μέσω ενός υγιούς ανταγωνισμού και αφετέρου την εξάλειψη παραβατικών συμπεριφορών.

Η ενημέρωση άφορα όσους ασχολούνται με τον καθαρισμό χαλιών*  και προβαίνουν σε μια ή περισσότερες από τις παρακάτω παραβατικές συμπεριφορές να φροντίσουν σε εύλογο διάστημα να αποκαταστήσουν τις παράνομες διαδικασίες , που ενδεικτικά αναφέρονται οι παρακάτω : (βλέπε Παραπλανητικές Διαφημίσεις )

  • Δεν αναγραφούν στις Ιστοσελίδες τους και σε κάθε είδους διαφήμιση την διεύθυνση της επιχείρησης τους (Έδρα και αποθήκες αν υπάρχουν χωριστά)
  • Προβάλουν πιστοποιητικά για υπηρεσίες που παρέχουν τα όποια δεν είναι πραγματικά ή είναι παραποιημένα
  • Χρησιμοποιούν το σήμα του Σωματείου χωρίς να είναι μέλη
  • Αυτοδιαφημίζονται σαν Ταπητοκαθαριστές ενώ είναι μεσάζοντες (Να αναφέρουν ότι «συνεργάζονται με γνωστό Ταπητοκαθαριστήριο»)
  • Έχουν αναρτήσει πινακίδα «Ταπητοκαθαριστήριο» στο κατάστημα ή στα αυτοκίνητα τους χωρίς να έχουν επιχείρηση ταπητοκαθαριστηρίου

Έτσι τα οφέλη για τον καταναλωτή με τις ποιοτικά ασφαλείς προσφερόμενες υπηρεσίες στον καθαρισμό χαλιών και υφασμάτινων επιφανειών θα είναι μεγαλύτερα. Διότι όλοι πλέον γνωρίζουμε, ότι η αύξηση ιών, βακτηρίων, αλλά και η αύξηση της ανθεκτικότητας των πληθυσμών σε πολλά παράσιτα (ζωικών εχθρών) , έτσι ώστε να αναρωτιόμαστε αν αυτό που φαίνεται Καθαρό, αν είναι Υγιές.

Όλα αυτά δημιουργούν αυξανόμενες ανάγκες αντιμετώπισης τους με απαιτήσεις , απέναντι στα προβλήματα της“ εσωτερικής επιμόλυνσης’’, διότι σε είδη που παραλαμβάνονται ως μεταχειρισμένα, (π.χ όπως χαλιά, παπλώματα, κουβέρτες, στρώματα, σαλόνια. κλπ), αν δεν υποστούν ποιοτικό καθαρισμό, μπορεί να αποτελέσουν κίνδυνο για την Ατομική και την Δημόσια Υγεία, υπό τη μορφή λοίμωξης ή παρασιτικής προσβολής.

Η χρησιμοποίηση νέων τεχνολογιών με παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, σε όλους τους τομείς του εσωτερικού περιβάλλοντος χώρου των κατοικιών, δημιουργεί την επιτακτική ανάγκη εφαρμογής αντιρρυπαντικών τεχνολογιών και μεθόδων, για την εξουδετέρωση των “μολυσματικών παραγόντων μαζί με τα τοξικά τους προϊόντα”, ώστε να αποτελεί για τον ίδιο τον άνθρωπο την «ασπίδα» προστασίας και διασφάλισης της Ατομικής και Δημόσιας Υγείας.

Η συμβατική καθαριότητα, ή ο συμβατικός τρόπος που μέχρι τώρα γνωρίζαμε για την καθαριότητα των χαλιών και γενικά του σπιτιού μας όπου βιώνουμε την καθημερινότητα μας, ανήκουν πλέον στο παρελθόν. Προσοχή λοιπόν στην ερεύνα αγοράς για την Ανοιξιάτικη καθαριότητα με τις οικονομικότερες λύσεις στον καθαρισμό των ινωδών επιφανειών (χαλιά-μοκέτες, σαλόνια, στρώματα κλπ)

Θα πρέπει να επισημανθεί, ότι λόγο των καταστάσεων υπήρξε έξαρση στο επάγγελμα της αυτοαπασχολούμενης καθαριότητας , με την ενασχόληση ατόμων  που προσφέρουν υπηρεσίες , χωρίς να γνωρίζουν ή και να εξασκούν ‘‘νόμιμα’’ το επάγγελμα.

Οι καταναλωτές  θα πρέπει να είναι  επιφυλακτικοί, αφού δεν θέλουν τα χαλιά τους και οι ταπετσαρίες τους απλά να φαίνονται καθαρά, αλλά αν νομίζουν ότι είναι θιγόμενοι, θα μπορούν να απευθύνονται στο Σωματείο Ταπητοκαθαριστηρίων ”Η Αττική” .  Αυτός είναι λόγος που επισημαίνει στο Tapitokatharistes.gr , το τι πρέπει να προσέξουν όσον αφορά την επιλογή του σωστού Ταπητοκαθαριστηρίου.

Δεν εξαρτώνται τα πάντα από τις απαιτήσεις της νομοθεσίας, αλλά και από τι θέλουμε και εμείς ως καταναλωτές.

Είναι ανάγκη να αναπροσαρμόσουμε την ‘‘οπτική αντίληψή’’ μας και να διαμορφώσουμε τις συνθήκες εκείνες που θα επενδύουν στη ‘‘σταθερή οικοδόμηση συνεργασιών’’ ως θεσμό, μεταξύ του Επιστήμονα Διάγνωσης και Ενημέρωσης Εσωτερικών Χώρων και των Πιστοποιημένων Επαγγελματιών Εφαρμοστών των παρεχομένων υπηρεσιών, έτσι ώστε να χαραχθεί μια κοινή πορεία για το μέλλον.

Η ανάγκη μέριμνας, με ευαισθητοποίηση στις Περιβαλλοντικές Αλλαγές, για αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών στους εσωτερικούς χώρους, μαζί με τις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις των καταναλωτών σε θέματα υγιεινής με επιπτώσεις στην υγεία, αναδεικνύει την ύπαρξη υποστήριξης τους από έναν Επιστήμονα Διάγνωσης και Ενημέρωσης για Προβλήματα Υγειονομικού και Περιβαλλοντολογικού Ενδιαφέροντος στους Εσωτερικούς Χώρους.

Ιωάννης Βγενής
Cleaning Advisor

Πηγή: https://www.cleaningnews.gr/?p=9531

About Giannis Vgenis