Η ανατομία ενός χαλιού !!

Είναι σοκαριστική η εικόνα όταν βλέπουμε ‘’φυλαγμένα χαλιά’’ με αυτό το περιεχόμενο!!

Με σεβασμό λοιπόν στις ανάγκες των καταναλωτών, γίνονται προσπάθειες για να ενημερωθούν  για τις μεγάλες συνέπιες στην υγεία, την οικονομία αλλά και το περιβάλλον από την χαμηλή ποιότητα καθαρισμού των χαλιών.

Και επειδή μια εικόνα χίλιες λέξεις, το περιεχόμενο της φωτογραφίας μπορεί να περιέχει πολλά  «Αόρατα ρυπογόνα μικροβιακά φορτία», που όλοι πλέον ξέρουμε πόσο επιβλαβή είναι για την υγεία ένα μολυσμένο εσωτερικό περιβάλλον , αλλά και πως πρέπει τα αντιμετωπίσουμε για την προστασία του βίου μας. 

Μερικά από αυτά που περιέχει το χαλί, προκαλούν τρεις φορές υψηλότερη επιβάρυνση, συγκριτικά με τα επίπεδα ρυπαντών του εξωτερικού αέρα, γιατί μπορεί εκτός των άλλων να είναι φορμαλδεΰνη, καθαριστικά, πίσσα, εντομοκτόνα, βιομηχανικοί ρύποι,. κλπ.

Είναι πλέον καιρός ο κάθε πολίτης, γνωρίζοντας ότι η χαμηλή ποιότητα καθαρισμού των χαλιών βλάπτει σοβαρά την υγεία και  μη γνωρίζοντας τους στοιχειώδεις κανόνες για τον καθαρισμό τους,  θα  πρέπει να αντιληφθεί ότι είναι στο χέρι του η αποτροπή της Επικίνδυνης επιμόλυνσης στους εσωτερικούς χώρους.

Στο Ενημερωτικό Υλικό για τα Επιμορφωτικά Σεμινάρια με Θέμα: Bio-Εφαρμογές σε Χαλιά-Μοκέτες , Σαλόνια και Στρώματα, πάντα αναφέρεται:

Όλοι γνωρίζετε ότι “η ημιμάθεια είναι χειρότερη από τη αμάθεια“ . Το να κάνεις ότι καλύτερο μπορείς δεν είναι αρκετό γιατί  το «υποτίθεται καθαρό» είναι πιο επικίνδυνο από το βρώμικο. Έτσι μετά την παρακολούθηση  των εκπαιδευτικών σεμιναρίων,  πρέπει πρώτα να επιλέξετε, τι πρέπει να κάνετε ή να διορθώσετε,  ώστε να φτάσετε  πιο κοντά στο ανώτερο επίπεδο του 95% και μετά να κάνετε …ότι καλύτερο μπορείτε.

Δεν εξαρτώνται τα πάντα από τις απαιτήσεις της νομοθεσίας, αλλά και από τι θέλουμε και εμείς ως καταναλωτές.

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι, δεν μπορεί να εξαλειφθεί το πρόβλημα της ενασχόλησης των ατόμων που προσφέρουν υπηρεσίες στο επάγγελμα, χωρίς να γνωρίζουν στοιχειώδεις κανόνες από καθαρισμό.

Γιατί πρέπει να Απορρυπαίνονται τα χαλιά; Τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους.

Η Πολυπλοκότητα ενός σύγχρονου και εξελισσόμενου εσωτερικού περιβάλλοντος μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με εναλλακτικές διαχειριστικές εφαρμογές για την εξάλειψη ή έστω μείωση της επιμόλυνσης.

Η Διαφορετικότητα μεταξύ των παρεχομένων υπηρεσιών για “καθαρούς εσωτερικούς χώρους”, δίνει τη δυνατότητα ανάδειξης της πραγματικότητας με τις αυξανόμενες ανάγκες αντιμετώπισης με απαιτήσεις, απέναντι στα προβλήματα της   “ εσωτερικής επιμόλυνσης’’ , ώστε να ανακαλύψτε και ‘σεις τις καινοτόμες Bio-εφαρμογές Διαχείρισης των εσωτερικών χώρων, όπου προσδίδουν την μοναδικότητα του κύρους, για μια Υγιέστερη Διαβίωση !!!

Πληροφορίες με email στο info@hygienichome.gr  η στα τηλέφωνα : 2104829839, 6932245887.

Ιωάννης Βγενής
Cleaning Advisor

Πηγή:  https://www.cleaningnews.gr/η-ανατομία-ενός-χαλιού/ ‎

Σχετικά Άρθρα

Η τήρηση βασικών κανόνων με ολοκληρωμένα περιβαλλοντικά μέτρα διαχείρισης για την προαγωγή υγείας.

Η Ρύπανση των εσωτερικών χώρων και οι επιπτώσεις στην υγεία μας !!

Οι 10 +1 λόγοι μείωσης – αποφυγής αλλεργιών με την καθαριότητα.

Πολυδάπανες οι ‘‘κρυφές χρεώσεις’’ μετά τον καθαρισμό στρωμάτων.

Μήπως οι ‘‘Οικολογικοί Bio – κτόνοι’’ κυκλοφορούν ανάμεσα μας;!!!

Διαταραχές με Αυξημένη Επικινδυνότητα στις Λοιμώξεις.

Γνωρίζετε που καθαρίζονται και φυλάσσονται τα χαλιά σας ;

Αυτό που φαίνεται Καθαρό, Υγιές είναι;

Η Επικινδυνότητα της επιμόλυνσης στους εσωτερικούς χώρους .

Εξασφαλισμένες Υπηρεσίες Υγιεινής Χώρων Φιλοξενίας Ζώων.!!

About Giannis Vgenis