100+1 ΖΩΙΚΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΟΡΟΥΝ

Κωνσταντίνος Θ. Μπουχέλος

Ομότιμος Καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Το εγχειρίδιο που περίμεναν οι Απεντομωτές και όχι μόνο.

Η ιδέα για την έκδοση του παρόντος ανήκει στον αγαπητό φίλο και διακεκριμένο pest controller Αθανάσιο Μητσέα της ΑΠΕΛ. Ο υπογράφων δέχτηκε ευχαρίστως την συγγραφή του, με την πεποίθηση ότι τούτο θα αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο σε όσους ασχολούνται με την αντιμετώπιση Ζωικών Οργανισμών σε αστικούς και όχι μόνο χώρους και ότι θα βοηθήσει στην αναγνώριση των ποικίλων επικίνδυνων ή μη αντιπάλων του ανθρώπου και των ζώων.

Οι ενότητες περιλαμβάνουν: Έντομα Αποθηκών (Κολεόπτερα, Λεπιδόπτερα, Δίπτερα, Θυσσάνουρα. Υμενόπτερα, Ακάρεα, Ψωκόπτερα), Ξυλοφάγα Έντομα (Κολεόπτερα, Υμενόπτερα, Ισόπτερα), Έντομα  Δημόσιας Υγείας (Κατσαρίδες, Ψύλλοι, Κοριοί, Δίπτερα, Κουνούπια, Ακάρεα, Τσιμπούρια, Ψείρες, Σφήκες, Μέλισσα),

Άλλοι Εισβολείς (Αράχνες, Σκορπιοί – Ψευδοσκορπιοί, Διπλόποδα, Γρύλλοι, Έντομα Πεύκων, Πτηνά, Νυχτερίδες, Τρωκτικά, Ακρίδες). Το μεγαλύτερο μέρος καλύπτεται από τα έντομα. Αυτά άλλωστε αποτελούν, σε αριθμό  ειδών, τα 5/7 του Ζωικού Βασιλείου.

Στον κάθε Οργανισμό δίδονται στοιχεία της μορφολογίας, της βιολογίας και των προσβολών που τυχόν προκαλεί, χαρακτηρίζοντάς τους ως: Κύριος εχθρός, Δευτερεύων εχθρός, Επικίνδυνος, Ακίνδυνος ή Ωφέλιμος.

 

Πηγή: https://www.cleaningnews.gr/?p=8328

About Giannis Vgenis

Αφήστε μια απάντηση