Προκλήσεις με ιδιαίτερη προσοχή στους χώρους διαμονής των διακοπών σας.

imagesΑρκετοί έχουν ήδη ξεκινήσει να προγραμματίζουν ή έχουν προγραμματίσει τις καλοκαιρινές τους διακοπές, αναζητώντας ένα χώρο διαμονής όπου θα περάσουν λίγες ημέρες ηρεμίας και χαλάρωσης. Η φυγή από την καθημερινότητα για ένα διαφορετικό και όμορφο περιβάλλον είναι κάτι που όλοι το θέλουμε.

Πρέπει όμως να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στους χώρους διαμονής , είτε είναι κατασκήνωση , ενοικιαζόμενο διαμέρισμα , δωμάτιο ή δωμάτιο ξενοδοχείου , επειδή μπορεί να κρύβει πολλούς κινδύνους για την υγεία σας.

Για παράδειγμα σε κάθε στρώμα κρεβατιού στο σαλόνι ή τις μοκέτες ,μπορεί να υπάρχουν απονεκρωμένα κύτταρα, τρίχες, μύκητες, βακτήρια, σκόνη, ακάρεα σκόνης, χνούδι, γύρη έντομα, ( μικροσκοπικοί κοριοί ) και πολλά άλλα που μπορεί να σας κάνουν τις διακοπές σας πραγματικό εφιάλτη.

Ο συχνός αερισμός για την εξυγίανση των εσωτερικών χώρων δεν είναι πλέον αρκετός, διότι η εσωτερική επιβάρυνση με “ρυπογόνους ενδο-οικιακους μολυσματικούς παράγοντες” οπού βοηθούν ιούς και μικρόβια, είναι μεγαλύτερη λόγω των καταστάσεων.

Η τάση των καταναλωτών αυξάνεται για περισσότερη ενημέρωση με παροχή συμβουλών για μια ποιοτικά αναβαθμισμένη καθαριότητα, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις εκείνες που μπορούν να φέρουν πραγματικές αλλαγές στην αντιμετώπιση του “υποτίθεται καθαρού”.

Όταν ένας άρρωστος εσωτερικός χώρος μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα υγείας σε όλους μας, τότε η επικράτηση των «οικονομικών λύσεων», πρέπει να αποφεύγεται..

«Η ανάγκη μιας επιμελημένης  εφαρμογής μέτρων με τους στοιχειώδεις  κανόνες για την τήρηση μιας αποτελεσματικά ισορροπημένης καθαριότητας, δεν είναι μια δαπάνη ή μια πολυτέλεια, αλλά μια υποχρέωση απέναντι στους συνανθρώπους μας αλλά και στο περιβάλλον»

Η υιοθέτηση μιας αποτελεσματικά παρεχόμενης καθαριότητας από τους καταναλωτές , για μια καλύτερη ποιότητα φιλοξενίας , πρέπει να περιέχει την εναρμόνιση δαπανών με την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών.

Δείτε τι πρέπει να προσέχετε στους χώρους διαμονής :

Αν οι χώροι διαμονής δεν έχουν απολυμανθεί κατάλληλα, προσοχή σε ποτήρια, παγοθήκες και παγάκια , βρύση, νεροχύτη, τουαλέτα, ντους, τηλεχειριστήριο, τηλέφωνο, λαβές θυρών και τα πόμολα.

Οι συνήθεις ιοί, βακτήρια όπως οι στρεπτόκοκκοι και οι σταφυλόκοκκοι που φαίνεται ότι είναι πολύ απίθανο να επιβιώνουν για μακρό χρονικό διάστημα και σε επαρκείς αριθμούς πάνω σε κλινοσκεπασμάτων, ώστε να θεωρείται ότι μπορεί να προκαλέσουν κίνδυνο για την υγεία του καταναλωτή.

Αντίθετα, παράσιτα και μύκητες ενδέχεται να επιβιώσουν για μεγαλύτερη χρονική περίοδο και μπορεί να αποτελούν κίνδυνο για την υγεία σας. Προσέξτε τα σκέπασμα ή την παπλωματοθήκη , όσο μπορείτε αποφύγετε να έρθετε σε επαφή.

  • Ψώρα ( Sarcoptes scabiei) μια άκρως μεταδοτική νόσος- φέρνει παρενέργειες , όχι μόνο στην τσέπη, αλλά και στα κρεβάτια σας. Επιβιώνει – εκτός ανθρώπινου ξενιστή τέσσερις (4) ημέρες- και μεταδίδεται με άμεση επαφή- σε μικρότερο βαθμό μέσω μολυσμένου ιματισμού , σεντονιών.
  • Φθείρες−ψείρες σώματος (Pediculus humanis) Κυρίως τρέφονται από το ανθρώπινο αίμα και ζούνε μεταξύ του ανθρώπινου δέρματος και του ρουχισμού και μεταδίδεται μέσω μολυσμένου ιματισμού , σεντονιών και επίπλων.
  • Φθείρες εφηβαίου (Pthirus pubis) Τρέφονται με το ανθρώπινο αίμα. Η μετάδοση μπορεί να γίνει με επαφή μέσω μολυσμένων σεντονιών.
  • Φθείρες στο τριχωτό της κεφαλής (Pediculus capitus) Ζούνε και τρέφονται στο ανθρώπινο κεφάλι. Μπορούν να επιβιώσουν το πολύ 1−2 ημέρες εκτός τριχωτού
  • Είναι πιθανό σε μερικούς χώρους φιλοξενίας – κρεβάτια- να υπάρχουν οι απρόσκλητοι φίλοι μας , οι κοριοί. Ενοχλητικοί για να σας χαλάσουν τις διακοπές με διάφορα σημάδια , αλλά επειδή είναι δύσκολο να τους “ξεφορτωθείτε” – προσοχή μπορεί με την επιστροφή να τους μεταφέρετε στο σπίτι σας . Αυτά τα παρασιτικά έντομα κοριοί (Cimex), που ζουν στην επίπλωση του κρεβατιού, μπορεί να επιβιώσουν για μακρό χρονικό διάστημα χωρίς να τρέφεται με αίμα (για τα ενήλικα έντομα το διάστημα είναι πέραν του ενός χρόνου)
  • Αν και τα τσιμπήματα τους δεν θεωρούνται επικίνδυνα για την υγεία, μετά από επιστημονικές έρευνες, η παρουσία των νεκρών κοριών και των παραγώγων τους σε ένα χώρο, μπορεί να μην αποκλείουν την μηχανική μετάδοση παθογόνων ιών, με αποτέλεσμα να συνδεθεί άμεσα με τις λοιμώξεις στην Δημοσιά Υγεία. (Αθανασίου Χρήστος Αναπληρωτής Καθηγητής Εντομολογίας) .
  • Ελέγξτε το δωμάτιό σας μόλις μπείτε για ενδείξεις –σημάδια- για κοριούς. Τέτοιες είναι τα σκούρα σημάδια στα σεντόνια και στα έπιπλα.

Μεγάλη προσοχή χρειάζεται στο πατάκι του μπάνιου, στα χαλάκια του δωματίου, ή των μοκετών διότι μπορεί να αναπτυχθούν, βακτήρια, μύκητες, μούχλα, κλπ

“Όταν ο συχνός αερισμός για την Εξυγίανση των εσωτερικών χώρων δεν είναι πλέον αρκετός, η Διάκριση ανάμεσα στα εποπτικά μέτρα ελέγχου και στη συστηματική παρέμβαση, είναι η ζωτικής σημασίας Πρόληψη „

Η Έγκαιρη Πρόληψη με εναρμονισμένες εφαρμογές εξυγίανσης, ως προτεραιότητα έναντι του ελέγχου, από την ρύπανση των “άρρωστων εσωτερικών  χώρων”,  έχει γίνει πλέον επιτακτική  ανάγκη και απαιτούν την χρήση εξειδικευμένων μεθόδων , δημιουργώντας στο μέγιστο βαθμό καθαρούς και υγιεινούς εσωτερικούς χώρους, για μια απόλυτα υγιή διαβίωση στα Green and Clean Rooms

Με την επισήμανση των σημείων εκείνων όπου εντοπίσατε προβλήματα , ίσως να βοηθήσετε στον αποτελεσματικότερο καθαρισμό των χώρων.

Υ.Γ :Δώστε ιδιαίτερη προσοχή και στην μετακίνηση σας για τις διακοπές.

Πληροφορίες μπορείτε να μας ζητήσετε με ένα email στο info@klintec.gr η να καλείτε στο τηλέφωνο 2104829839, 6932245887

Πηγή:  https://www.cleaningnews.gr/?p=9610

Περισσότερα Άρθρα

Πολυδάπανες οι ‘‘κρυφές χρεώσεις’’ μετά τον καθαρισμό στρωμάτων.

Μήπως οι ‘‘Οικολογικοί Bio – κτόνοι’’ κυκλοφορούν ανάμεσα μας;!!!

Το καλοδιατηρημένο στρώμα και ο καθαρισμός του, στην κατάταξη ξενοδοχείων για τις κατηγορίες αστέρων.

Φροντίδα με σωστή συντήρηση των στρωμάτων.

Το Σύνδρομο της Υπερ-χρήσης και στα Βιοκτόνα –Ακαρεοκτόνα.

Εσωτερική ρύπανση και επιμόλυνση αποφέρουν αρνητικά αποτελέσματα στο άσθμα.

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή και στην μετακίνηση σας για τις διακοπές.

Γνωρίζετε που καθαρίζονται και φυλάσσονται τα χαλιά σας ;

Αυτό που φαίνεται Καθαρό, Υγιές είναι;

Green and Clean Rooms …“Καθαρά Δωμάτια με φιλικό περιβάλλον”.

Μούχλα στο στρώμα!!!!

Όταν οι κοριοί ……ξανάρχονται !!

About Giannis Vgenis