Μετρά για να μην ‘’χαθούμε στην αιθαλομίχλη’’ των εσωτερικών χώρων.

Οι εκτιμήσεις των Ελλήνων Επιστημόνων, δεν είναι καθόλου ευχάριστες για τις επιπτώσεις των κλιματικών αλλαγών στην χώρα μας.

Αρχίζουν και οι αλλαγές του καιρού, με την ορατότητα να είναι κατά τόπους περιορισμένη από ομίχλες, ενώ παράλληλα, οι ατμοσφαιρικές συνθήκες να ευνοούν το πυκνό ‘’πέπλο αιθαλομίχλης’’ από το νέφος των τζακιών, αλλά και την μεταφορά αυξημένων συγκεντρώσεων σκόνης από την Αφρική.

Η φυσική μεταβλητότητα του κλίματος, δεν μπορεί από μόνη της να ευθύνεται  για τις επιπτώσεις, όταν  προκύπτουν ολοένα και περισσότερα επιστημονικά στοιχεία που συνηγορούν στο ότι, το μεγαλύτερο μέρος των επιπτώσεων οφείλεται κυρίως σε ανθρωπογενείς αιτίες.

Σε επικίνδυνους θαλάμους αερίων έχουν μετατραπεί τα σπίτια που χρησιμοποιούνται τζάκια ή σόμπες για την θέρμανση τους, όπως αποδεικνύει έρευνα που διεξήγαγε το εργαστήριο Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Α.Π.Θ.

Η δε έρευνα γνώμης , η οποία πραγματοποιήθηκε από τον Δρ. Χατζηδάκη Δημήτρη, Χημικό Μηχανικό, δείχνει λιγότερη αιθαλομίχλη με μόνιμη παρουσία .

Επισημαίνετε δε ότι, λόγο των οικονομικών δυσκολιών, η αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, θα οδηγήσει στη αύξηση της χρήσης στερεών  καυσίμων, τον «σιωπηλό δολοφόνο» με τις φθηνές λύσεις θέρμανσης και όχι στο να μετατρέπουν  τα τζάκια σε ενεργειακά, ή να επιλέγουν πιστοποιημένες σόμπες πέλλετ. Στην επιβολή προστίμων για τα τζάκια και τις ξυλόσομπες, ανάλογα με την έκταση της ρύπανσης, για πολλούς λόγους τα μέτρα ως προς το πλείστον είναι ανεφάρμοστα.

Οι Χημικές ενώσεις, αποτέλεσμα ανθρωπογενών δραστηριοτήτων, διαχέονται στο εσωτερικό περιβάλλον. Ως αποτέλεσμα, οι επιπτώσεις από παλαιές και νέες χημικές ενώσεις, που βρίσκονται ή διαχέονται στο εσωτερικό περιβάλλον, βάση ποσοτικής και ποιοτικής εκτίμησης στη σύνθεση των μικροσωματιδίων, να αποτελούν πλέον επιτακτική ανάγκη, αφού επηρεάζουν με την ‘’βλαβερότητα τους’’  τον ανθρώπινο οργανισμό, με παραδείγματα  για το άσθμα, βρογχίτιδα, κλπ.

Η Έγκαιρη Πρόληψη με εναρμονισμένες εφαρμογές φιλοπεριβαλλοντολογικών πρακτικών και μεθόδων, ως προτεραιότητα έναντι του ελέγχου, από την ρύπανση των άρρωστων εσωτερικών  χώρων ,έχει γίνει πλέον επιτακτική  ανάγκη, με τους ενημερωμένους καταναλωτές να δίνουν μεγάλη προσοχή στα νέα προϊόντα και υπηρεσίες, που εφαρμόζονται στον “βωμό” του Green & Clean Services .

Δεν εξαρτώνται τα πάντα από τις απαιτήσεις της νομοθεσίας, αλλά και από τι θέλουμε και εμείς ως καταναλωτές, ώστε να προσέχουμε τι καίμε, για να μειώνεται το ήδη υπαρκτό πρόβλημα των αιωρούμενων μικροσωματιδίων που μπορούν να επιφέρουν σοβαρές βλάβες στην υγεία μας.

Όταν, οι αλλεργικές παθήσεις πολλαπλασιάζονται, τα αποτελέσματα επιστημονικών ερευνών αναφέρουν ότι, αιτία για εκατομμύρια θανάτους  ευθύνεται  η ρύπανση αλλά και η επιμόλυνση του αέρα των εσωτερικών χώρων, τότε η ενημέρωση και η λήψη μέτρων είναι απαραίτητη.

Μπορεί η μούχλα να προσελκύει τα ‘‘αρπακτικά ακάρεα’’ στα σπίτια μας, δημιουργώντας ένα οικολογικό αντιστάθμισμα απέναντι στα βιοκτόνα, οι περισσότεροι όμως καταναλωτές αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι η μούχλα στο στρώμα αλλά και στα χαλιά τα τελευταία χρονιά να είναι πιο συχνή. Εάν υπάρχει μούχλα  στο στρώμα, ή τα χαλιά, υπάρχει πιθανότητα να είναι σε ολόκληρο το δωμάτιο και θα πρέπει να αφαιρεθεί.

Πληροφορίες με email στο info@cleaningnews.gr ,ή καλέστε στα 2104829839, 6932245887

Ιωάννης Βγενής
Cleaning Advisor

Πηγή:  http://cleaningnews.gr/μετρά-για-να-μην…θούμε-στην-αιθαλ/

 

About Giannis Vgenis