Επικίνδυνη αλλά και πολυδάπανη η επιμόλυνση των εσωτερικών χώρων.

Αποτελέσματα επιστημονικών ερευνών αναφέρουν ότι, αιτία για εκατομμύρια θανάτους είναι και η ατμοσφαιρική ρύπανση του αέρα στους εσωτερικούς χώρους.

1healthy-lifestyleΣτην Ελλάδα , τα προβλήματα της ποιότητας του αέρα στους εσωτερικούς χώρους είναι σε υψηλά επίπεδα, όχι μονό από την αναπτυσσόμενης ενδοοικιακής ατμοσφαιρικής ρύπανσης, αλλά και από την επιπρόσθετη επιμόλυνση που δημιουργείτε από τα εγκλωβισμένα χημικά κοκτέιλ.

Προκύπτει κυρίως από συνδυασμούς δραστηριοτήτων όπως το μαγείρεμα, το κάπνισμα, πολλά είδη θέρμανσης μαζί με την αιθαλομίχλη και την αφρικανική σκόνη, αλλά και την πολυδάπανη επιμόλυνση της ηλεκτρική σας σκούπας .Όλα μαζί μπορεί να λειτουργήσουν ως θάλαμος αερίων ή ως μια ρυπογόνος εσωτερική βόμβα, με αποτέλεσμα η προληπτική φροντίδα για την αντιμετώπιση τους να έχει γίνει πλέον επιτακτική ανάγκη.

“Αέρια ρύπανση καλείται η παρουσία στην ατμόσφαιρα κάθε είδους ουσίας, σε τέτοια συγκέντρωση ή διάρκεια, που να μπορεί  να προκαλέσει αρνητικές επιπτώσεις, τόσο στην υγεία του ανθρώπου και άλλων ζωντανών οργανισμών, όσο και στα οικοσυστήματα που αυτοί ενδιαιτούν ”

Αναφορές γίνονται για τις αλλεργίες, το άσθμα, τις λοιμώξεις του αναπνευστικού, τις χρόνιες βρογχίτιδες, την χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, τον καρκίνο του πνεύμονα και της μύτης ή του φάρυγγα. Σημειώνουν επίσης ότι η θεραπεία αυτών των παθήσεων είναι πολυδάπανη και σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι εφικτή, λόγω υγειονομικών συνθηκών.

Η καθαριότητα, πέρα από το να είναι δείκτης πολιτισμού των ανθρώπων που δείχνουν ότι σέβονται τη δημόσια υγεία, είναι και θεμελιώδες δικαίωμα του ανθρώπου, για την προστασία της Δημόσιας Υγείας από τους ¨εχθρούς της¨, γι’ αυτό η λήψη μέτρων πρόληψης είναι απαραίτητη, από όλους μας– Πολίτες και Πολιτεία!

Η υγεία αποτελεί ένα θεμελιώδες υπέρτατο κοινωνικό αγαθό για την ευημερία μιας κοινωνίας πολιτών, εξαρτάται δε σε μεγάλο βαθμό από τις υπηρεσίες καθαριότητας και υγιεινής με “διασφαλισμένη εξυγίανση” , που προάγονται με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Μήπως ήρθε η ώρα, που πρέπει περισσότερο από κάθε άλλη φορά, να αντικαταστήσετε την οικονομία του πλυσίματος των χαλιών, με την καθιέρωση μιας στοιχειώδους Επαγγελματικής Απορρύπανσης στα χαλιά;

Αναθεωρώντας τα όσα ξέρατε για την ανοιξιάτική καθαριότητα, ώστε να προστατεύσετε περισσότερο την υγειά σας, θα πρέπει να προσφέρετε σε όλο το εσωτερικό περιβάλλον μια ποιο επιμελημένη καθαριότητα. 

Είναι πλέων επιτακτική ανάγκη, η εξάλειψη των προβλημάτων από  την αέρια εσωτερική ρύπανση, διότι οι επανεπισκέψεις της αφρικανικής σκόνης αλλά και των άλλων ‘‘απρόσκλητων συγκατοίκων’’ μας μαζί με  το σκαθάρι των χαλιών, κάνουν το εσωτερικό περιβάλλον ποιο επικίνδυνο.     

Μια στοιχειώδη επαγγελματική απορρύπανση στα χαλιά,  όταν δεν είναι λερωμένα, μιας και ένας χρωστικός λακές δεν είναι επικίνδυνος για την υγειά,  αφενός έχει σχεδόν το μισό κόστος ενός επαγγελματικού πλυσίματος, αφετέρου δε την  ποιο πολύ οικονομικά ποιοτική διασφάλιση από τις ‘‘αναμφίβολες μειωμένες τιμές’’ με εκπτώσεις στην υγεία, περιουσία και περιβάλλον, που κοστίζουν ποιο ακριβά.

Πρόληψη για την ρύπανση ως προτεραιότητα έναντι του ελέγχου.

Ραγδαίες οι εξελίξεις και ο καταιγισμός πληροφοριών, στις αλλαγές που επιβάλλει η σημερινή εποχή, για την βελτίωση της ποιότητας του τρόπου ζωής.

Προβλήματα που προέρχονται από την ‘‘ανεξέλεγκτη χρήση’’ βιοκτόνων στα σπίτια μας, μαζί με τους ¨αιωρούμενους μολυσματικούς παράγοντες ¨ , δηλαδή τα αποσυντεθειμένα μέρη και τα περιττώματα των άκαρεων της οικιακής σκόνης  (Dust mites), των παρασιτικών άκαρεων της ψώρας, των κατσαρίδων, των κοριών,  αλλά και από το τρίχωμα της γάτας η του ποντικού κλπ., πρέπει να λύνονται ώστε να  περιορισθούν κατά πολύ συμπτώματα ασθενειών, (π.χ άσθματος, αλλεργικής ρινίτιδας, δερματικές παθήσεις  κλπ.)

Η Πολυπλοκότητα ενός Σύγχρονου και Εξελισσόμενου Εσωτερικού Περιβάλλοντος μπορεί να αντιμετωπιστεί με Εναλλακτικές Διαχειριστικές εφαρμογές. Η ελλιπής ενημέρωση , “εμπλέκει” τους καταναλωτές όταν δεν κάνουμε σωστή χρήση της ηλεκτρικής  τους σκούπας , επιβαρύνοντας το εσωτερικό περιβάλλον, γνωρίζοντας ότι το “υποτίθεται καθαρό είναι πιο επικίνδυνο από το βρόμικο”.

“Εμπλέκει” όμως και επαγγελματίες που ασχολούνται με τον καθαρισμό των αντικειμένων στους εσωτερικούς χώρους, (χαλιά- μοκέτες, σαλόνια, στρώματα κλπ), όταν με τις φτηνές λύσεις καθαρισμού και την ‘‘εγγύηση της χαμηλότερης τιμής’’, δεν κάνουν αυτά που ορίζει η εφαρμογή των κανόνων ορθής υγιεινής και τήρησης μιας πλήρους ιχνηλασιμότητας (ανιχνευσιμότητας) σε όλα τα στάδια της διαδικασίας.

Έτσι θέτουν αποδεδειγμένα σε κίνδυνο την ίδια τη ζωή των καταναλωτών, στον βωμό της ακόρεστης ανθρώπινης πλεονεξίας και του αλόγιστου οικονομικού κέρδους, θυσιάζοντας Υγεία -Περιουσία – Περιβάλλον, περιφρονώντας συγχρόνως, και τις ηθικές αξίες.

Η Συστηματική παρακολούθηση και καταγραφή όλων των φάσεων παραγωγικής επεξεργασίας σε πραγματικό χρόνο , μέσα από ένα ολοκληρωμένο σύστημα το οποίο θα καλύπτει τις διαδικασίες που ακολουθούνται ,εξυπηρετεί την ασφάλεια τόσο του καταναλωτή όσο και του ίδιου του επαγγελματία που το εφαρμόζει.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΟ προβληματισμός των καταναλωτών γίνετε μεγαλύτερος όταν παραλαμβάνουν χαλιά που φαίνονται καθαρά, αλλά μέσα να έχουν ‘‘Ξεπλυμένη στερεή βρωμιά με επικίνδυνα ρυπογόνα μικροβιακά φορτία”, με προβλήματα και συνέπειες όχι μονό στην περιουσία αλλά και στην Υγεία τους, χωρίς να ξέρουν που να απευθυνθούν.

Η Διαχείριση των “αιωρούμενων ρυπογόνων μικροβιακών φορτίων” σε ένα επιβαρυμένο περιβάλλον με “εσωτερική επιμόλυνση”, πρέπει να καλύπτεται από αποδοτικά ολοκληρωμένες και αποτελεσματικά βιώσιμες λύσεις. Η επιμελημένη εφαρμογή μέτρων με στοιχειώδεις κανόνες, για την τήρηση μιας αποτελεσματικά ισορροπημένης  καθαριότητας, μπορεί να περιορίσει κατά πολύ συμπτώματα ασθενειών, όπου θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί (τουλάχιστον εν μέρει), αν η ελλιπής ενημέρωση δεν βοηθούσε  στην αύξηση της μη αποτελεσματικής συντήρησης των εσωτερικών χώρων.

Η καθαριότητα δεν είναι Διακοσμητικό που το στολίζουμε ανάλογα με το γούστο μας. Είναι η ανάγκη μέριμνας, για την Υγεία μέσα από την βελτιωμένη ποιότητα του εσωτερικού περιβάλλοντα χώρου, στους εσωτερικούς χώρους εργασίας, στους σταθμούς φροντίδας – απασχόλησης παιδιών, στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, στις εκκλησιές-μητροπόλεις, αλλά και για την  διαχείριση των προβλημάτων που ανακύπτουν στον καθαρισμό, ώστε να  υιοθετηθούν οι ανάλογες εναλλακτικές μέθοδοι.

Για το λόγο αυτόν, οι υπεύθυνοι στους τομείς της καθαριότητας, πρέπει να ζητούν Αυστηρές προδιαγραφές, για τις Προσφερόμενες Υπηρεσίες. Θα πρέπει να εκτιμούν πρώτα , την  εξειδικευμένη τεχνογνωσία της λειτουργικότητας, Βεβαιωμένη  επαγγελματική κατάρτιση, υψηλής ποιότητας μεθόδων προσαρμοσμένες στις Bio-εφαρμογές καθαρισμού με πλήρη απορρύπανση, εμπειρία με τον εξειδικευμένο μηχανολογικό εξοπλισμό και Όχι τις χαμηλές τιμές.

Με σεβασμό λοιπόν στις ανάγκες των καταναλωτών, πρέπει να επικοινωνήσουν και να πληροφορήσουν τον καταναλωτή  πελάτη τους , ώστε να μάθει πως μπορεί να προφυλάξει την υγεία του την περιουσία του αλλά και το περιβάλλον, όχι μονό από την χαμηλή ποιότητα καθαρισμού των εσωτερικών χώρων (χαλιά- μοκέτες, σαλόνια, στρώματα κλπ), αλλά και από την επιμόλυνση.

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην επιλογή της μεθόδου, γιατί μια εφαρμογή χωρίς τον απαιτούμενο επαγγελματικό εξοπλισμό και την επαγγελματική κατάρτιση, μπορεί να οδηγήσει σε αντίστροφα αποτελέσματα από αυτά που προσπαθούμε να επιτύχουμε (επιμόλυνση, δευτερογενείς μολύνσεις κ.α.) .

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι, είναι δύσκολο να εξαλειφθεί το πρόβλημα της ενασχόλησης των ατόμων που προσφέρουν υπηρεσίες στο επάγγελμα, χωρίς να γνωρίζουν από στοιχειώδεις κανόνες για καθαρισμό.

Σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν επαγγελματίες καθαριστές ταπήτων – ταπετσαριών όπου ασκούν το επάγγελμα στα υψηλότερα επαγγελματικά επίπεδα εργασίας και ευγενικής συμπεριφοράς, με εμπλουτισμένες γνώσεις σε επιμορφωτικά σεμινάρια και Εναρμονισμένες Οικονομικά Εναλλακτικές Λύσεις Καθαριότητας για ένα Υγιεινό Περιβάλλον.

Όπως σε όλα τα επαγγέλματα, έτσι και η βιομηχανία καθαρισμού ταπήτων /ταπετσαριών, έχει το μερίδιο των “μη επαγγελματιών”, χωρίς καν Επαγγελματική Συνείδηση και Επιχειρηματική Ηθική, οι οποίοι “παίζουν” ίσως με την Υγεία των καταναλωτών , την Περιούσια τους αλλά και το Περιβάλλον.

Κινέζικη παροιμία: «Όταν κάποιος μοιράζεται κάτι χρήσιμο μαζί σας, έχετε ηθική υποχρέωση να το μοιραστείτε με τους άλλους»

Κοινοποίησε το: Ενεργή συμβολή μπορεί να έχουν όλοι , αρχίζει δε να γίνεται μεγαλύτερη όταν μεταφέρεται από τη συμμετοχή της οικογένειας , στην πολυκατοικία, τις τοπικές και πληθυσμιακές ομάδες, τις κυβερνητικές η μη-κυβερνητικές οργανώσεις και οργανισμούς, συλλόγους, σωματεία, ιδρύματα και φορείς, με μια αναδημοσίευση ή ένα e-mail κ.λ.π

Πληροφορίες μπορείτε να μας ζητήσετε με ένα email στο info@klintec.gr η να καλείτε στο τηλέφωνο 2104829839, 6932245887

Πηγή: http://cleaningnews.gr/?p=9354

   Σχετικά Άρθρα

 Φροντίζω να Ζω Ανθρώπινα

Η Αναγκαιότητα των Υπηρεσιών με Εξειδικευμένες Bio-Εφαρμογές.

Τι γνωρίζετε για τους ‘’άγνωστους κινδύνους’’ μετά τον καθαρισμό των στρωμάτων;

Η τήρηση βασικών κανόνων με ολοκληρωμένα περιβαλλοντικά μέτρα διαχείρισης για την προαγωγή υγείας.

Ποιοτική αναβάθμιση των συνθηκών υγιεινής ενός εξελισσόμενου εσωτερικού περιβάλλοντος.

Εσωτερική ρύπανση και επιμόλυνση αποφέρουν αρνητικά αποτελέσματα στο άσθμα.

Το Σύνδρομο της Υπερ-χρήσης και στα Βιοκτόνα –Ακαρεοκτόνα.

Αντιμετωπίστε τα ενδο-οικιακά αιωρούμενα μικροσωματίδια.

Επικίνδυνη αλλά και πολυδάπανη η επιμόλυνση των εσωτερικών χώρων.

Επανεπίσκεψη της Αφρικανικής σκόνης αλλά και των ‘‘συγκατοίκων’’ μας

Η Επικινδυνότητα της επιμόλυνσης στους εσωτερικούς χώρους .

Προκλήσεις αποτελεσματικότητας στον περιορισμό της εσωτερικής ρύπανσης.

Δαπανηρή γιατί λερώνει … Επικίνδυνη γιατί σκοτώνει.

Η επικίνδυνη επανεμφάνιση της αφρικανική σκόνης.

Οι 10 +1 λόγοι μείωσης – αποφυγής αλλεργιών με την καθαριότητα.

Οι “10 μισές αλήθειες” για την δήθεν ποιοτικά φθηνή καθαριότητα.

Οι Βιο-επιδράσεις της ‘‘ανεξέλεγκτης προαγωγής ’’ βιοκτόνων στους εσωτερικούς χώρους.

Οι ασφαλείς και υγιεινές κατοικίες είναι υποχρέωση όλων μας.

About Giannis Vgenis