Δαπανηρή γιατί λερώνει … Επικίνδυνη γιατί σκοτώνει.

 

” Αφρικανική Φαιοκόκκινη Σκόνης και Αιθαλομίχλη

Θάλαμος Αερίων ή Ρυπογόνος Εσωτερική   Βόμβα”

Το φαινόμενο της μεταφορά Αφρικανικής φαιοκόκκινης σκόνης ευνοείτε λόγω των ανέμων, αλλά και από τις βροχοπτώσεις όπου μετατρέπετε σε λασποβροχή, καλύπτοντας τις τελευταίες ημέρες  τον Ελλαδικό χώρο.

Επιστημονικές έρευνες αναφέρουν ότι, κάθε χρόνο στον Ελλαδικό χώρο διασκορπίζονται μερικά κιλά αφρικανικής σκόνης, όπου κατακαθίζουν περίπου σε κάθε τετραγωνικό μέτρο εδάφους από 10 γραμμάρια έως 100 γραμμάρια με συγκεντρώσεις βαρέων μετάλλων στην ποσότητα τής σκόνης που μεταφέρεται.

Όπως σημειώνεται στην έκθεση του ΟΟΣΑ, η βασική αιτία πρόωρων θανάτων έως το 2050 θα είναι η αστική ατμοσφαιρική ρύπανση, καλεί δε τις κυβερνήσεις να λάβουν γρήγορα μέτρα για να αντιμετωπίσουν τα βασικά προβλήματα.

Τουλάχιστον 3,9 εκατ. τόνοι σκόνης μεταφέρονται κάθε χρόνο από τη Σαχάρα προς τη Μεσόγειο. Οι αναλύσεις αποκάλυψαν την ύπαρξη βαρέων μετάλλων όπως μόλυβδος, αρσενικό, που κατέχουν την πρώτη θέση στην παγκόσμια λίστα με τις πιο επικίνδυνες χημικές ουσίες για τον άνθρωπο, αλλά και σίδηρος, μαγγάνιο, βανάδιο, νικέλιο, χρώμιο, χαλκός και ψευδάργυρος, ουσίες που θεωρούνται επικίνδυνες για τον ανθρώπινο οργανισμό και ανάλογα με τη σύσταση της σκόνης, έχουν και τοξική δράση.

Μπορεί για κάποιους επιστήμονες οι επιπτώσεις της αφρικανικής σκόνης να έχει το ρόλο της λίπανσης του τροπικού  υγρού δάσους του Αμαζονίου η και άλλων περιοχών. Για άλλους  επιστήμονες να έχει το ρόλο της αναζωογόνησης για μια πληθώρα οικοσυστημάτων, με την εναπόθεση θρεπτικών συστατικών, π.χ. ο σίδηρος που δρα ως λίπασμα για μεγάλες εκτάσεις του Ατλαντικού Ωκεανού, καθώς αποτελεί απαραίτητο θρεπτικό συστατικό για το φυτοπλαγκτόν.

Για τους περισσοτέρους επιστήμονες έχει τον επικίνδυνο ρολό με επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία, αφού  η αιωρούμενη σκόνη με τη ποικιλία των μεταφερομένων  υλικών, σκόνες μετάλλων και πετρωμάτων, πηλό, το θαλασσινό αλάτι, αλλά και οργανικά υλικά, όπως βακτήρια, σπόρια μυκήτων, τρίχες, ακόμα και νεκρά κύτταρα δέρματος, είναι επικίνδυνη. Είναι και ένας από τους λογούς της αύξησης στις εισαγωγές σε νοσοκομεία, από άτομα με χρόνια αναπνευστική πνευμονοπάθεια χρόνια και καρδιαγγειακά νοσήματα, καθώς τα  βαρέα μέταλλα που περιέχει η σκόνη αυξάνει τον κίνδυνο τραυματισμού των πνευμόνων, καρδιακής προσβολής και καρκίνου του πνεύμονα.

Η έρευνα των Ελλήνων επιστημόνων στην ύπαρξη βαρέων μετάλλων άρχισε τον Φεβρουάριο του 2006.

Μπορεί να έγινε  η δημοπράτηση της χαρτογραφικής απεικόνισης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης για το σύνολο της χώρας, μπορεί να  διενεργηθούν και εκστρατείες ενδεικτικών μετρήσεων για αιωρούμενα σωματίδια με χημικές αναλύσεις προσδιορισμού ιόντων, μετάλλων και βενζοπυρενίου σε όλη τη χώρα, ώστε μέσω αυτών των μετρήσεων θα εκτιμηθεί η συμβολή των φυσικών πηγών – σκόνη από απομακρυσμένες περιοχές, θαλασσινό αλάτι, επαναιώρηση από το έδαφος – στις συγκεντρώσεις των αιωρούμενων σωματιδίων.

Το ΥΠΕΚΑ με ανακοινώσεις εφιστά την προσοχή για τις «πολύ υψηλές συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων (ΑΣ10) » , οπου μαζι με την  συμμετοχή των ανθρωπογενών πηγών, π.χ. καύση βιομάζας σε τζάκια ή λέβητες θέρμανσης να βοηθά στην  υπέρβαση της μέσης ημερήσιας οριακής τιμής. Το δε Υπουργείο Υγείας να συνιστά σε άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση να αποφεύγουν τις μετακινήσεις στο εξωτερικό περιβάλλον, να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους ελεύθερους από πηγές σωματιδίων.

Αυτή η Αφρικανική φαιοκόκκινη σκόνη που καλύπτει τον Ελλαδικό χώρο και τις τελευταίες ημέρες  με τις βροχοπτώσεις ως Κόκκινη λάσπη , μεταφέρετε στον  εσωτερικό χώρο των σπιτιών μας.

Όταν οικονομικές δυσκολίες των καιρών συνεχίζουν να κάνουν δυσβάστακτες τις εξόδους, τότε οι προσκλήσεις για παρέα στο σπίτι αυξάνουν,  με οικονομικότερη επιλογή “την Επικίνδυνα Ρυπογόνο Θέρμανση“,  με τα φτηνά υλικά καύσης και τα παράγωγα τους, με αποτέλεσμα όλα γύρω μας αργά ή γρήγορα να λερώνουν, να λεκιάζουν ώστε να χρειάζονται ποιοτικά επαγγελματικές λύσεις φροντίδας με εναρμονισμένες δαπάνες.

Οι καταστάσεις αλλά και η ελλιπή ενημέρωση, βοηθούν στην  αύξηση της μη αποτελεσματικής συντήρησης των εσωτερικών χώρων, με τις ‘‘φτηνές λύσεις’’ καθαρισμού σε χαλιά-μοκέτες, σαλόνια, στρώματα, κουρτίνες κλπ. Τα δε αποτελέσματα των ερευνών να δείχνουν ότι η επίδραση της χαμηλής ποιότητας καθαρισμού των χαλιών στην ανθρώπινη υγεία. να έχει επηρεαστεί ανοδικά η  συχνότητα των υγειονομικών δαπανών, για προβλήματα υγείας που προέρχονται από το επιβαρυμένο εσωτερικό περιβάλλον.

Η υιοθέτηση μιας αποτελεσματικά παρεχόμενης καθαριότητας από τους καταναλωτές , για μια καλύτερη ποιότητα ζωής, πρέπει να περιέχει την εναρμόνιση δαπανών με την ποιότητα των παρερχομένων υπηρεσιών όπως :

1) Έγκαιρη πρόληψη με εναρμονισμένες εφαρμογές εξυγίανσης ως προτεραιότητα έναντι του ελέγχου, για να προφυλαχτούμε από την “εσωτερική επιμόλυνση στους άρρωστους εσωτερικους χώρους’’, αλλά και της αιθαλομίχλης που μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα υγείας (αλλεργίες) κλπ,  έχει γίνει πλέον επιτακτική, γιατί το “υποτίθεται καθαρό είναι πιο επικίνδυνο από το βρόμικο”.

2) Bio- Εφαρμογές Επαγγελματικής Απορρύπανσης με Εξυγίανση και Αναζωογόνηση, σε στρώματα, σαλόνια, είναι μια φυσική λύση στην εσωτερική ρύπανση –χωρίς εκπτώσεις  στην υγεία μας-, για ένα αρμονικά υγιεινό περιβάλλον με ‘‘έλεγχο των αιωρούμενων ρυπογόνων μικροσωματιδίων” και την αποφυγή επιμόλυνσης του χώρου, από τα περιτώματα των ακάρεων της εσωτερικής σκόνης (Dust mites) κλπ,

Εξάλλου η τάση των Πολιτών – καταναλωτών που διαμένουν στην Ελλάδα αυξάνεται, για περισσότερη ενημέρωση από  Επιστήμονες που πρέπει να παραμείνουν στην Ελλάδα, για διάγνωση, αλλά και στην έγκαιρη αντιμετώπιση προβλημάτων, περιβαλλοντολογικού και υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Η παροχή  συμβουλών για μια ποιοτικά αναβαθμισμένη καθαριότητα, θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις εκείνες που μπορούν να φέρουν πραγματικές αλλαγές στην αντιμετώπιση του “υποτίθεται καθαρού”,  αλλά και στην με την καθιέρωση των εναρμονισμένων επαγγελματικών λύσεων, ώστε οι πάσχοντες από αλλεργικά και αναπνευστικά συμπτώματα, προληπτικά αλλά και κατά την φαρμακευτική αγωγή, αφού θα μπορούν να περιοριστούν κατά πολύ τα προβλήματα που θα προέρχονται από τους αιορούμενους “ρυπογόνους ενδο-οικιακους μολυσματικούς παράγοντες”.

Οι καταναλωτές θα πρέπει όταν αναλάβουν δράση, για την Ανοιξιάτικη καθαριότητα του σπιτιού ,  να δώσουν μεγάλη προσοχή στα νέα προϊόντα και υπηρεσίες, που εφαρμόζονται στον “βωμό” του Green & Clean Services , είτε για την καθαριότητα, είτε τα Έντομα υψηλού κινδύνου για τη δημόσια υγεία, αλλά και για τους απρόσκλητους – συχνούς όμως – φίλους μας.

“Green Services Home Solutions Cleaning.” Εξοπλισμός Bio-Εφαρμογών Επαγγελματικής Απορρύπανσης-Εξυγίανσης

Πληροφορίες, μπορείτε να μας ζητήσετε με ένα email στο info@klintec.gr, η να καλείτε στο τηλέφωνο 2104829839, 6932245887

Ιωάννης Βγενής

Cleaning Advisor

Πηγή: https://www.cleaningnews.gr/?p=6063 – 

Περισσότερα Άρθρα

Η επικίνδυνη επανεμφάνιση της αφρικανική σκόνης.

Επανεπίσκεψη της Αφρικανική σκόνης αλλά και των ‘‘συγκατοίκων’’ μας

Αντιμετωπίστε τα ενδο-οικιακά αιωρούμενα μικροσωματίδια.

Επικίνδυνη αλλά και πολυδάπανη η επιμόλυνση των εσωτερικών χώρων.

Η Επικινδυνότητα της επιμόλυνσης στους εσωτερικούς χώρους .

Προκλήσεις αποτελεσματικότητας στον περιορισμό της εσωτερικής ρύπανσης.

Οι 10 +1 λόγοι μείωσης – αποφυγής αλλεργιών με την καθαριότητα.

Οι “10 μισές αλήθειες” για την δήθεν ποιοτικά φθηνή καθαριότητα.

Οι Βιο-επιδράσεις της ‘‘ανεξέλεγκτης προαγωγής ’’ βιοκτόνων στους εσωτερικούς χώρους.

About Giannis Vgenis

Αφήστε μια απάντηση