Γιατί επεκτείνεις το πρόβλημα και σε άλλους;

Κάνοντας μια απογευματινή βόλτα βλέπεις όλο και ποιο πολλά στρώματα. Βλέποντας τα θα αναρωτιέστε και σεις – όπως οι φίλοι στην Ρόδο – μήπως γίνονται μεγάλες προσφορές στα στρώματα και τα αλλάζουν? Τα βλέπουμε χωρίς να είναι σχισμένα , χωρίς τις επισημάνσεις  και μέσα τους να κρύβουν  αυτούς τους απρόσκλητους επισκέπτες  (κοριούς, ψύλλους), που έχουν κάνει την επέλαση τους … σε όλα τα «κοινωνικά επίπεδα».

’Όταν από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας εξέδωσαν την εγκύκλιο για τους  «Κανόνες υγιεινής στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (Επιβατών) στεριάς, θάλασσας και αέρα», η ερώτηση μας ήταν, αν η τήρηση βασικών κανόνων υγιεινής διασφαλίζει την Δημόσια Υγεία.

Να λοιπόν που ’Όταν η επιστροφή μας στο σπίτι, όταν συνοδεύεται με κοριούς, ψείρες του σώματος, ψώρα  –μια άκρως μεταδοτική νόσο- χωρίς διακρίσεις, σε καθαρές ή βρώμικες επιδερμίδες, μαζί με τις καλοκαιρινές παρασιτώσεις , φέρνει παρενέργειες  όχι μόνο στην τσέπη– αλλά και στα κρεβάτια μας !!’’

Θα επαναλαμβάνω Μην πετάτε η Δωρίζετε έπιπλα που έχουν μολυνθεί από κοριούς :bugs_in_bed_010

  • Το πέταμα ή/και η Δωρεά κρεβατιών,στρωμάτων, κλινοσκεπασμάτων και επίπλων ΔΕΝ συνιστάτε , όταν έχουν μολυνθεί από κοριούς ή άλλες πληγές «Υγειονομικής σημασίας» γιατί  μπορούν εύκολα να επιμολύνουν και άλλους χώρους.
  • Έχετε αναρωτηθεί πόσα μεταχειρισμένα –δεύτερο χέρι – η από την ολοένα ‘‘συχνότερη αποκομιδή’’ μεταχειρισμένων επίπλων και ρούχων κλπ., με «αναπαλαιωμένα» στρώματα, σαλόνια, χαλιά, παπλώματα κλπ πωλούνται στις «μικρές αγγελίες»;
  • Στρώματα και γενικά έπιπλα τα οποία έχουν γεμίσει από κοριούς και δεν είναι δυνατή η εξουδετέρωση τους, πρέπει να πετιούνται με τρόπο που να αποκλείει την περαιτέρω εξάπλωση τους.
  • Κομματιάστε, χαρακώσετε τα στρώματα ή καταστρέψτε τα ώστε να μην μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθούν και βάλετε τα σε σακούλες τυλίξτε τα σε πλαστικό.
  • Σημειώστε με ξεκάθαρες ειδοποιήσεις και μεταφέρετε τα στο χώρο περισυλλογής μεγάλων αντικειμένων λίγο πριν την περισυλλογή τους, έτσι ώστε να μην παραμείνουν εκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Δεν ξεχνάμε την ‘‘ανεξέλεγκτη προαγωγή ’’  βιοκτόνων στους εσωτερικούς χώρους, μιας και τα ανεξέλεγκτα ‘‘ πάρτι εφαρμογής βιοκτόνων’’ συνεχίζουν, αλλά και την επικινδυνότητα της επιμόλυνσης στους εσωτερικούς χώρους .

Ιωάννης Βγενής
Cleaning Advisor

Πηγήhttp://cleaningnews.gr/γιατίεπεκτείνειςτο/

Περισσότερα Άρθρα

Όταν οι κοριοί ……ξανάρχονται !!

Πληγές «Υγειονομικής σημασίας» που έχουν εξαπλωθεί σε όλα τα «κοινωνικά επίπεδα».

Ενημέρωση για την προστασία των πολιτών από τα ‘‘ πάρτι εφαρμογής βιοκτόνων’’ .

Τι ξέρετε για τους κοριούς;

Πολυδάπανες οι ‘‘κρυφές χρεώσεις’’ μετά τον καθαρισμό στρωμάτων.

Μήπως οι ‘‘Οικολογικοί Bio – κτόνοι’’ κυκλοφορούν ανάμεσα μας;!!!

Προστατέψτε τους χώρους από τους απρόσκλητους φίλους μας.

Περιορίστε την έξαρση των ενοχλητικών κοριών.

Η έξαρση της ψώρας , οι παρασιτικές λοιμώξεις και οι ‘’δευτερογενείς επιμολύνσεις ’’.

Οι Βιο-επιδράσεις της ‘‘ανεξέλεγκτης προαγωγής ’’ βιοκτόνων στους εσωτερικούς χώρους.

Αντενδείξεις εφαρμογών με αλληλεπιδράσεις ανεπιθύμητων αποτελεσμάτων.

Τα 20 +1’’ Όταν’’ της Καθημερινότητας μας.!!!

Τι Πρέπει να Προσέξετε πριν Καθαρίσετε τα Στρώματα.

Αναβαθμίζεται η ποιότητα του ύπνου στα ξενοδοχεία.!!!!

Καθαριότητα και Υγιεινή στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Ενημέρωση για την προστασία των πολιτών από τα ‘‘ πάρτι εφαρμογής βιοκτόνων’’ .

Bio – κτόνος στο σπίτι μας;

About Giannis Vgenis